Zmijavci: Proslava svetkovine Svih svetih

Vjernici župe Zmijavci za proslavu svetkovine Svih svetih, 1. studenoga 2014., pripremali su se trodnevnicom koju su predvodili i propovijedali fra Kristian Stipanović, fra Bruno Pezo i fra Mladen Prolić. Uoči svete mise župnik fra Frano Laco predmolio je krunicu s vjernicima.

Početak proslave Svih svetih, naslovnika župe, započeo je jutarnjom misom u 8.30 sati koju je predslavio župnik fra Frano Laco. Središnje slavlje započelo je procesijom u crkvenom dvorištu u 10.30 sati u kojoj je sudjelovalo veliki broj vjernika. Litanije Svih svetih pjevao je fra Marko Babić, duhovnik franjevačkih bogoslova u Splitu. Slavlje je predvodio je fra Frano Doljanin, a u koncelebraciji su bili fra Marko Babić, fra Mladen Prolić, don Ante Karoglan i župnik fra Frano Laco. Na početku propovijedi fra Frano je istakao kako je Isus učinio mnoga dobra djela kako bi ljudi povjerovali u njegovu spasonosnu poruku jer čovjek kasno povjeruje u ono što ne vidi ili ne poznaje. Da bi Isus ozdravio i duše, poučio ih o blaženstvima koja su najveće čudo Evanđelja jer mogu pretvoriti čovjeka i njegovu grešnu narav u sveta čovjeka, dijete Božje. Na završetku propovijedi fra Frano je naglasio kako su mnogi sveci u blaženstvima prepoznali dragocjeni biser. Sveci nisu samo 'lijekovi' u ljudskim potrebama kao što su zdravlje, posao, izgubljene stvari nego su prije svega putokaz i primjer da je moguće ostvariti blaženstva u ljudskom životu.

Za vrijeme svete mise pjevao je Mješoviti zbor iz župe Zmijavci pod ravnanjem s. Jasne Kasalo, dugogodišnje voditeljice i vjeroučiteljice u zmijavačkoj školi.

Nakon misnog slavlja, župnik fra Frano Laco je na groblju izmolio molitvu odrješenja za sve pokojne. U 15.00 sati slavljena je sveta misa u crkvi Sv. Josipa na groblju koju je predvodio fra Frano Doljanin. Nakon svete mise fra Frano Laco na groblju je molio molitvu odrješenja za sve pokojne.


 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1955
Ovaj mjesecOvaj mjesec44738
UkupnoUkupno6960072

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 53 

Administrator

franodoljanin@gmail.com