Split: Održan sastanak Provincijskog definitorija

U samostanu Gospe od Zdravlja održan je sastanak Provincijskog definitorija u utorak, 11. studenoga 2014. godine. Na sastanku su sudjelovali o. Provincijal, vikar Provincije i definitori. Sastanak je započeo molitvom Srednjeg časa i pozdravom o. Provincijala, a zatim je pročitan zapisnik s prošlog sastanka Provincijskog definitorija koji je održan u rujnu.

O. Provincijal je izvijestio članove definitorija o događanjima u Provinciji od zadnjeg sastanka. U izviješću je, među ostalim, naveo susret provincijskih definitorija u Samoboru, susret dviju Konferencija u Poljskoj, zasjedanje HKVRPP-a, susret odgojnih zavoda naše Provincije, svečano zavjetovanje dvojice braće. Na kraju je najavio da će biti tiskan program i prigodni materijali za proslavu Godine posvećenog života u našoj Provinciji. O. Provincijal je još jednom napomenuo obilježavanje 50. obljetnice smrti sluge Božjega o. fra Ante Antića kao i susret svih redovnika i redovnica na području Hrvatske koji će se održati u Mariji Bistrici 14. ožujka 2015.

Nakon izvještaja o. Provincijala, pristupilo se rješavanju prispjelih dopisa. Provincijski definitorij, razmotrivši prispjele dopise i potrebe Provincije, zaključio je, između ostalog, da se fra Lazar Perica i fra Kristijan Šilić pripuštaju na ređene za đakone. Đakonski praktikum fra Lazar će vršiti u župi Sv. Ante u Šibeniku na Šubićevcu, a fra Kristijan u župi Gospe Sinjske u Sinju. Fra Anđelko Domazet imenovan je novim predsjednikom Zbora odgojitelja u Splitu na Trsteniku. Fra Duje Jukić dodijeljen je za ispomoć samostanu Gospe Sinjske u Sinju. Provincijski definitorij završio je molitvom.


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1966
Ovaj mjesecOvaj mjesec71960
UkupnoUkupno7614461

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 75