Proslava sv. Kate u Vukšiću

Svečanom euharistijskim slavljem 25. studenog 2014. uz sudjelovanje mnoštvo vjernika iz Vukšića i okolnih župa proslavljen je blagdan sv. Kate, zaštitnice Vukšića.


Euharistijsko slavlje predvodio je fra Ivan Šimunac, župni vikar sv. Ante u Kninu, inače rodom iz Lišana Ostrovičkih. Fra Ivan je u kratkim crtama izrekao životopis sv. Kate te nastavio kako je Isus Krist uporište nade u vremenu u kojem živimo. Isus nam kaže "Ne bojte se ja sam s vama do svršetka svijeta". Sv. Kata je svetica naše nade koja je svojom riječi i djelima duboko našla temelje vjere koje je postavio Isus Krist. Povijest nas uči da je Crkva Božja ujedno i Crkva mučenika. Neka nam sv. Kata bude svijetli primjer vjernosti, ustrajnosti i molitve da budemo bolji ljudi spremni na opraštanje, rekao je na kraju propovijedi fra Ivan Šimunac.

Za vrijeme slavlja mješoviti župni crkveni zbor pod ravnanjem časne sestre Ljiljane Radaš pjevao je liturgijske skladbe na prepoznatljivim starodrevnim pučkim napjevima Vukšića. Na završetku slavlja u crkvi župnik fra Damir Čikara-Ćiro zahvalio je propovjedniku, svećenicima, zboru i voditeljici kao i svim vjernicima koji su sudjelovali u proslavi nebeske zaštitnice Vukšića. Nakon svete mise, prema običaju, vjernici su na groblju molili i zapali svijeće za svoje pokojne. Gosti i uzvanici su zatim otišli na svečani blagdanski ručak kod svojih prijatelja i rodbine.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Vinjani: Izborni kapitul OFS-a

************

kola emocija"

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas956
Ovaj mjesecOvaj mjesec35390
UkupnoUkupno7327253

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 58