Offenbach: Oproštaj i uvođenje voditelja misije

Na prvu nedjelju došašća, 30. studenoga 2014., misijska zajednica HKM Offenbach oprostila se od dosadašnjeg voditelja misije fra Petra Vučemila koji nije mogao pribivati zbog bolesti, a u službu voditelja uveden je fra Tomislav Dukić.

Svečano misno slavlje predvodio je fra Tomislav u suslavlju s delegatom za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivicom Komadinom, dekanom Offenbacha i župnikom njemačke župe sv. Josipa vlč. Michaelom Kunzeom, a misnom slavlju pribivao je i kanonik, koji je na čelu odjela za osoblje Biskupije Mainz, Klaus Forster, koji je ujedno i propovijedao. Fra Petar Vučimilo, unatoč želji, nije se mogao osobno oprostiti od zajednice zbog bolesti.


Sve je na početku pozdravio fra Tomislav Dukić kazavši kako zajednica želi Bogu zahvaliti za vrijeme koje je o. Vučemilo proveo u toj hrvatskoj zajednici, a koji je u njoj učinio mnogo dobra u ime Božje i u ime Crkve, te je sve pozvao neka ga uključe u svoje molitve. Dekan vlč. Kunze je zaželio o. Dukiću Božji blagoslov na početku službe u biskupiji Mainz, poglavito u dekanatu Offenbach, te je ujedno zahvalio o. Vučemilu za protekle pastoralne godine u misiji Offenbach. Kanonik Forster je u propovijedi istaknuo kako nas u došašću Isus zove da budemo budni i drugima donosimo radost. Potom je pročitao dekret biskupa Mainza kardinala Karla Lehmanna o imenovanju o. Dukića voditeljem HKM Offenbach. Kardinal Lehmann je ujedno o. Dukiću zaželio svako dobro i Božji blagoslov u obavljanju te službe, kako stoji u dekretu, što su vjernici pozdravili pljeskom. Kanonik Forster je istaknuo bliskost kardinala Lehmanna s hrvatskom zajednicom u Biskupiji, čemu uvelike doprinose i školske sestre franjevke Bosansko-hrvatske provincije, koje djeluju u Biskupiji u Mainzu. Također je pohvalio svjedočanstvo i životnost vjere Hrvata katolika u Njemačkoj, što jača i vjeru u Crkvi u Biskupiji Mainz. Na kraju je delegat vlč. Komadina u ime hrvatskoga dušobrižništva u Njemačkoj zahvalio kanoniku Forsteru za sve dobro koje čini Biskupija Mainz za Hrvate u toj Biskupiji. Ujedno je zaželio uspješan početak o. Dukiću u pastoralnoj službi u HKM Offenbach te je zahvalio na suradnji dosadašnjem voditelju misije o. Vučemilu, koji je službu voditelja misije Offenbach započeo 6. prosinca 2009. U ime župnog vijeća i cijele HKM Offenbach govorila je predsjednica vijeća Anka Svetić koja je uputila riječi zahvale fra Petru Vučemilu želeći mu brzi oporavak, fra Tomislavu je za željela dobrodošlicu, obilje Božjeg blagoslova i puno uspjeha na početku službe u toj misiji. Pritom mu je uručila buket cvijeća. Misno slavlje uveličao je misijski zbor pod vodstvom i orguljskom pratnjom pastoralnog referenta Zvonka Orlovića. Za sve je pripremljena zakuska u prostorijama misije gdje su se vjernici družili uz pjesmu i razgovor.

Valja ujedno podsjetiti kako je večer ranije, 29. studenoga, u Kulturnom i sportskom centru „Martinsee“ u Heusenstammu HKM Offenbach organizirala nikolinjsko-božićno slavlje, na kojem se okupio veliki broj vjernika.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas733
Ovaj mjesecOvaj mjesec733
UkupnoUkupno7615611

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 50