Kelkheim: Adventska duhovna obnova

“Maranatha! Dođi, Gospodine Isuse”, geslo je bilo ovogodišnje adventske duhovne obnove u Hrvatskoj katoličkoj  župi Main-Taunus/Hochtaunus, koja se održavala od 28. do 30. studenoga 2014. Voditelj duhovne obnove bio je fra Ivan Matić koji u Hrvatskoj u Samoboru vodi Kuću susreta Tabor u kojoj se organiziraju duhovne obnove zvane “seminari” ozdravljenja i oslobođenja, ali isto tako često i seminari za osnovno kršćansko iskustvo, pa zatim seminari obraćenja, te biblijski, franjevački, euharistijski seminari. Duhovnu obnovu je sviranjem i pjevanjem animirao Luka Balvan, katolički skladatelj i pjevač.


Prvog dana duhovne obnove na početku sve prisutne je pozdravio voditelj župe fra Marinko Vukman i poželio svima obilje Božjeg blagoslova i da svi prisutni dožive plodove adventske duhovne obnove i u tom ozračju dočekaju sa svojim obiteljima blagdan Božića.

U uvodnom nagovoru fra Ivan je govorio o Božjoj ljubavi prema nama i koliko smo dragocjeni Bogu koji nam se darovao kroz utjelovljenje svoga sina i preko kojega nam je objavio svoju ljubav. Kroz temu «Isus, darovatelj života» ukazao je na  vrijeme došašća koje  nas priprema za blagdan Božića. Nakon uvodnog nagovora je uslijedila Sveta misa, euharistija, najljepši dar svima nama, jer nam se kroz euharistiju na Oltaru života daruje Vječni život kroz Božju riječ i Presveto tijelo i krv  Kristovu. Nakon svete mise uslijedilo je euharistijsko klanjanje i molitva pred Presvetim za ozdravljenje dubina našeg bića i iscjeljenje nutarnjih rana koje su nastajale od našega začeća i koje smo dobivali tijekom našega života, a koje jedino može iscjeliti i ozdraviti Isus i koji nam može darovati novi obnovljeni život.

Drugog dana duhovne obnove tema je bila «Isus, Otkupitelj čovjeka». Poseban naglasak je stavljen na sakrament pomirenja kao mjesto susreta s Božjim milosrđem koje nam na najbolji način priprema srca za radosno slavljenje Božićnog otajstva. Nakon svete mise bilo je klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom i molile su se molitve za oslobođenje. U predvečerje prve adventske nedjelje fra Ivan je naglasio da po želji pape Franje započinje Godina posvećenog života.

Trećeg dana duhovne obnove fra Ivan Matić predvodio je euharistijska slavlja u Bad Homburgu, Kelkheimu i Bad Sodenu. U propovijedima je potaknuo vjernike na radosnu pripravu velikog blagdana Kristovog rođenja-Božića, istaknuvši da je najvažnije živjeti djelotvornu ljubav na koju nas potiče sam Gospodin Isus. U Kelkheimu na početku svete mise predstavili su se ovogodišnji prvopričesnici koji su na oltar u pratni roditelja prinijeli adventske svijeće.

Trodnevna duhovna obnova završila je susretom fra Ivana sa članovima franjevačke mladeži (Framom) koja se redovito okuplja u župi pod vodstvom s.Magdalene Višić. U ovogodišnjoj adventskoj duhovnoj obnovi sudjelovalo je preko tisuću vjernika koji su kroz molitve i pjesme započeli radosno iščekivanje Božića.

Fotografije
 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1766
Ovaj mjesecOvaj mjesec71760
UkupnoUkupno7614261

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 80