U župi Čvrljevo proslavljen blagdan Imena Isusova

U nedjelju  17 .01. 2010. već pomalo tradicionalno bogoslovi naše Provincije zajedno sa svojim odgojiteljima pohodili su župu Čvrljevo, a povodom proslave blagdana i zaštitnika župe Imena Isusova. Župnik fra Ante Jurić Talaja toplo i srdačno kao i uvijek dočekao je svoju mlađu ali naravno i stariju braću u svojoj župnoj kući.

Samo euharistijsko slavlje u crkvi Imena Isusova započelo je u 11 sati pozdravnim govorom samog župnika. Misno slavlje je predslavio otac magistar fra Domagoj Runje, a nakon što je duhovnik bogoslova fra Jure Šimunović navijestio Evanđelje, propovijedao je otac domagistar fra Ante Akrap.

U nadahnutoj propovijedi moglo se čuti kako je sam Isus,koji se ponizio do razine sluge, odgovor Očev svijetu. Isus koji traži drugoga, daje sebe radi drugoga, postaje čovjekom radi čovjeka. Problem čovjeka današnjice je taj što je zaboravio na Boga,koji je uvijek tu i spreman je na dijalog sa svakim od nas. „Bog je tu onoliko koliko mi Njemu dopustimo“ rekao je između ostalog fra Ante.

Crkvenim prostorom tijekom euharistijskog slavlja razlijevala se pjesma kako iz grla samih bogoslova predvođenih maestrom fra Milom Čirkom i sviranjem bogoslova fra Maria Leme, tako i muškoga župnog zbora s vrlo lijepim napjevima specifičnim za taj dio Dalmatinske zagore.

Nakon misnog slavlja uslijedio je bratski ručak koji su vrijedni domaćini (župnikova rodbina i prijatelji) s ljubavlju u obilju pripremili.Ni oblačno vrijeme nije moglo poremetiti ugodnu atmosferu začinjenu vedrim razgovorima i ponekom pjesmom (na sjećanje „O sole mio“ u izvedbi fra Mile Marovića).Ovo su ujedno i lijepe prigode za susrete sa ostalom braćom koja pastoriziraju okolne župe.Nakon dogovora za iduće susrete i pozdrava ,vratili smo se u klerikat u Split u kasnim popodnevnim satima!

Pogledajte u slikama!

Tekst i fotografije: Bogoslov

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas896
Ovaj mjesecOvaj mjesec54622
UkupnoUkupno7521455

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 32