Kelkheim: Pokladno slavlje za Vukovar

U subotu, 25. veljače 2017., župa Main Taunus/Hochtauns organizirala je pokladno slavlje u Stadthalle u Kelkheimu. U programu u punoj dvorani sudjelovali su Zbor mladih “Gospe od zdravlja” iz Splita, predvođeni fra Stipicom Grgatom i s. Zorislavom Radić, te aktivnosti naše župe: mali, srednji i veliki folklor i plesna skupina “No Limit”. U drugom djelu programa, nastupila je poznata pjevačica Zorica Kondža s glazbenim sastavom “Fortuna”.


Subotnje pokladno slavlje u organizaciji HKŽ Kelkheim uistinu imalo je bogati i šaroliki program. Sve je počelo izvedbama pedesetak mladih članova Zbora mladih “Gospe od zdravlja” iz Splita, koji su sjajno otpjevali poznate hrvatske pjesme: “Glasna, jasna”, “U boj, u boj”, “Tvoja zemlja”, “Na brodici maloj od tri klase”, “Zemljo moja” i “Fala”. Svojom prekrasnom izvedbom oduševili su sve nazočne.

U daljnjem programu nastupile su aktivnosti župe: Mali folklor pod vodstvom Lare Kadoić i Julije Maraković, otplesao je slavonsko kolo. Srednji folklor, kojeg su uvježbale Gloria Jozić i Lara Dadić, izveo je kolo “Zvijezda danice”. Pokladni bećarac i slavonsko kolo otplesao je Veliki folklor, kojeg uspješno vode Martina Višić, Marta Forgač, Martina Pavlović i Antonija Kreković. Na kraju programa nastupila je dječja plesna skupina “No Limit”, pod vodstvom trenerice Laure Tomac. Kroz program je vodio župnik fra Marinko Vukman, koji je na početku sve pozdravio i istaknuo da naš narod od pamtivijeka poznaje pokladne običaje maskiranja, a ta tradicija je vrlo živa i danas. U raznim dijelovima domovine, krajem zime, maskama se pokušalo otjerati zimu, odnosno dozvati proljeće. Župnik je zahvalio svim izvođačima i voditeljima brojnih aktivnosti, te roditeljima i članovima župskoga vijeća, te darovateljima bogate tombole, brojnim sponzorima i svima koji su dali svoj obol slavlju. Prihod proslave i tombole, te licitacije nogometnih dresova Rakitića i Modrića, kao i darovi pojedinaca, namjenjeni su za siromašne obitelji grada heroja Vukovara. I ovoga puta je hrvatska zajednica pokazala velikodušno srce, te je prikupljeno 7.000 eura.

U drugom djelu slavlja nastupio je glazbeni sastav “Fortuna”, gdje sviraju izuzetni glazbenici koji u svom opusu gaje dalmatinski pečat, ali i glazbu iz drugih krajeva Lijepe naše. Radi se o vrhunskim glazbenicima koji prate brojne pjevače u domovini, a te večeri su pratili Zoricu Kondžu. Ova poznata pjevačica već je trideset godina na glazbenoj sceni kao solo pjevačica, ali i žena koja s pravom nosi epitet Voice – najbolji ženski glas u Hrvata. Dokazala je to nastupom na pokladnom slavlju u Kelkheimu. Fortuna i Kondža oduševili su svojom pjesmom sve nazočne, te podigli na ples brojne posjetitelje koji će dugo pamtiti ovu večer.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas4664
Ovaj mjesecOvaj mjesec64913
UkupnoUkupno7531746

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 191