Vukovar: Bogoslovi i mladi iz samostana na Trsteniku na SHKM-u

Magistar fra Ivica Jurić i bogoslovi fra Frano Bosnić, fra Željko Barać, fra Slaven Čeko, fra Filip Čogelja, fra Dani Marko Čulo, fra Nikola Dominis i fra Martin Romić, u zajedništvu s mladima koji su bili dijelom članovi zbora mladih Vox pacis, zatim mladi koji dolaze na misu u našu franjevačku crkvu te studenti KBF-a i prijatelji bogoslova, puni nade i radosti, željni zajedništva i novih poznanstava, krenuli su 29. travnja 2017. u ranim jutarnjim satima put Slavonije, Baranje i Srijema, kako bi sudjelovali na 10. SHKM u Vukovaru. Naš domaćin bila je župa Valpovo. Nakon smještaja po obiteljima i objeda, uputili smo se svi skupa, nas 600 mladih iz raznih mjesta lijepe naše i Bosne i Hercegovine., u dvorac Prandau-Normann. Mladi su tu svojom pjesmom, skečevima ili plesom predstavili posebnost svog života i rada u župi i mjestu iz kojeg dolaze. U prekrasnoj valpovačkoj crkvi svojom smo pjesmom i molitvom, koju je predvodio sisački biskup Vlado Košić, pokazali tko je uzrok naše radosti i radi koga smo se okupili. Opet smo nešto pojeli uz vesele Valpovčane i njihovu pjesmu, a večer smo zaključili u plesu i pjesmi uz tamburaše na glavnom trgu.


Nedjelja, 30. travnja 2017., bio je središnji dan SHKM u Vukovaru. 30 000 mladih krenulo je dati gradu heroju-Vukovaru nadu-Krista, krenulo je zacijeliti koje mu je nanio pakao rata. I zaista se toga dana vidjela samo radost, a time i zahvalnost svima onima zbog kojih smo slobodno kročili na sveto hrvatsko tlo u Vukovaru. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup i metropolita mons. Đuro Hranić, u zajedništvu s brojnim biskupima i svećenicima. U svojoj propovijedi nadbiskup Đuro je rekao da cijela Hrvatska polaže nadu u mlade ljude koji su spremni na novost koja ne zaboravlja povijest ni tradiciju, ali koja s Kristom koji je nada svih nas može puno toga učiniti na dobrobit društva i Crkve. Nakon euharistijskog slavlja, ispunjeni Kristovom nadom, mladi su ispunili ulice Vukovara. Popodne smo imali priliku posjetiti vodotoranj, crkvu svetog Filipa i Jakova, vukovarsku bolnicu, Ovčaru, i mnoge druge povijesne znamenitosti grada heroja. Na kraju dana u 18 sati bio je održan koncert na kojem su sudjelovali Alan Hržica, Ivana Husar Mlinac, Marija Husar Rimac, band Božja Pobjeda i Opća Opasnost sa svojim pjesmama, a gost iznenađenja bio je Miroslav Škoro. Vratili smo se obiteljima umorni i sretni.


U ponedjeljak, 1. svibnja, svetom Misom u 9.30 sati u valpovačkoj crkvi Bezgrešnog začeća BDM koju je predvodio kapelan don Krešimir Šaf uz koncelebraciju magistra bogoslova fra Ivice Jurića, kojom smo zahvalili Gospodinu za sve dobro koje smo dobili na susretu u Vukovaru i kod veselih i gostoljubivih Valpovčana. Don Krešimir Šaf nam je stavio u srce svaku radost i milost koju smo primili po ovom 10. SHKM u Vukovaru i dao nam poticaj i pobudio još jednom Kristovu nadu koju trebamo donijeti u svoje župe, gradove, sela, obitelji,... Potom smo se oprostili od domaćina i krenuli na put prema Splitu. Na putu navratili u Osijek, gdje smo prošetali ulicama grada i razgledali osječku konkatedralu.

Zahvaljujemo Bogu na osjećaju zajedništva i radosti koje smo osjetili na 10. SHKM u gradu heroja-Vukovara. Neka nam oči uvijek budu uprte u Krista, nadu našu, da nikad ne odustajemo i da ne posrćemo na putu, već da nadom prožeti živimo za Krista i svoga bližnjega.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas286
Ovaj mjesecOvaj mjesec7290
UkupnoUkupno7622168

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 48