Sjemeništarci u župi Sv. Ante na Šubićevcu

Nedjelja Dobrog Pastira danje u godini kada se na poseban način moli za duhovna zvanja u Crkvi. Mladima, koji razmišljaju o odazivu na Božji poziv, potreban je vanjski poticaj poput riječi podrške ili govor o načinu života na koji ih Bog poziva „iz prve ruke“. Zato je ova vazmena nedjelja prigoda za posjet župi s ciljem poticanja novih duhovnih zvanja.


Na poziv fra Josipa Repeše, promicatelja duhovnih zvanja Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, sjemeništarci i odgojitelji rado su se odazvali te su 7. svibnja 2017. posjetili župu i samostan Sv. Ante na Šubićevcu u Šibeniku.

Kišno nas nedjeljno jutro nije omelo u planovima te smo s odgojiteljima i s bogoslovom fra Željkom Štrpcem, koji je vozio kombi naših bogoslova, uz Božju pomoć stigli u Šibenik gdje nas je dočekao fra Josip. Naš nam je domaćin ukratko predstavio samostan i crkvu sv. Ante pa je nakon priprema uslijedila sveta misa koju je predvodio odgojitelj fra Ivica Udovičić u koncelebraciji s fra Nedjeljkom Jukićem i fra Josipom. Slavlje su svojim pjevanjem uzveličali dječji i mješoviti zbordok su sjemeništarci također sudjelovali čitajući i pjevajući. Fra Ivica je u svojoj propovijedi protumačio simboliku Dobrog pastira i ovaca te je vjernike pozvao na molitvu za duhovna zvanja. Kasnije je uslijedilo kratko obraćanje u kojem je fra Josip kazao da se u župi kroz mjesec svibanj krunicamoli za nova redovnička i svećenička zvanja. Nakon njega fra Ivica je ukratko predstavio sjemenište i sjemeništarce. Maturant Stipe Buljan ispričao je o svom dolasku u sjemenište i preprekama koje se isplatilo proći.

Svoje svjedočanstvo iznio je i fra Željko kojeg je Gospodin pozvao nešto kasnije. Slobodno vrijeme iskoristili smo razgledavajući staru jezgru Šibenika gdje se nam kao vodiči bili šibenski framaši. Kroz katedralu sv. Jakova proveo nas je svećenik koji nam je rekao nekoliko riječi o krstionici i njezinoj umjetničkoj vrijednosti. Obilazak je brzo prošao, vrijeme je bilo za zajednički ručak. Ručak je bio u samostanskoj blagovaonici zajedno s ostalim fratrima koje je zanimalo puno toga iz života sjemeništa. Zahvalni smo župniku fra Josipu i župljanima na ugodnom boravku i zajedničkoj molitvi. Fra Josip je darovao sjemeništu četiri misnice, za svaku liturgijsku boju po jednu. Nadamo se da je naš boravak u župi potakao barem nekoga na razmišljanje o svojoj budućnosti u redovničkom ili svećeničkom pozivu.

U poslijepodnevnim satima vratili smo se u Sinj u sjemenište. Nekoliko je sjemeništaraca ostalo u Šibeniku i pridružilo se članovima zbora naše Gimnazije koji su nastupili za smotri zborova katoličkih škola. (Vlaho Jakić – sjemeništarac)

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1200
Ovaj mjesecOvaj mjesec3545
UkupnoUkupno7618423

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 57