Kelkheim: Spektakularni koncert “Škole klavira i gitare”

U nedjelju 4. lipnja 2017., u dvorani nasuprot Hrvatskog centra u Kelkheimu, održan je koncert “Škole klavira i gitare”. Na koncertu su nastupala djeca koja pohađaju “Školu klavira i gitare”, zbor djece i zbor mladih.


Na samom početku pozdravnu riječ nazočnima uputio je župnik fra Marinko Vukman. Zahvalio je voditeljima i sviračima na uloženom trudu i šarolikom i bogatom programu, s kojem sve nazočne žele uvesti u čudesni svijet glazbe. Naglasio je, kako je glazba danas postala dijelom svakodnevnice koja nas prati posvuda. “I u Crkvi se cijeni i potiče i pjevanje i sviranje i ono zauzima značajno mjesto u našim zajednicama,” rekao je fra Marinko. “Stoga smo i mi radosni da se u našoj župi posvećuje velika briga zborovima (dječjem zboru, zboru mladih i velikom zboru) te školi klavira i gitare.”

Pjevanjem pjesama Hostijo sveta Sijao Isus sjeme riječi, najprije se predstavio zbor djece te su nakon njih posjetitelji ovogodišnjeg koncerta uživali u izvedbama polaznika “Škole gitare i klavira” među kojima su: Dominik Kostadinović, Maya Klump, Valentina Čavlović, Emily Crnković, Nina Marija Hrkać, Duje Bodrožić, Nino Čondić, Nikolina Biluš, Alin Pforr, Luka Kuliš, Duje Bodrožić, Antonio Matić, Christian Ballard, Laura Kapović, Marie Deschner, Lena Vrhovec, Marko Brdar, Ivo Buljan. Izvođači su oduševili publiku s taktovima Andantina, Valcera i novijim hitovima poput Rolling in the deep od Adele ili River flows in you od Yirume.

Potom je za kraj nastupao zbor mladih pod palicom Marte Forgač (prve dvije izvedbe) i Ivana Miletića (zadnja izvedba), te zapjevali sljedeće pjesme:  Svoja ću koljena od Darka Keravice, Srce predajem ti od Reubena Morgana te Gloria od fra Marina Karačića. Publika je izrazila iskreno oduševljenje i nagradila sve izvođače i njihove voditelje dugim pljeskom.

Ovaj spektakularni glazbeni događaj završio je zahvalom voditelja Ivana Miletića i Filipa Barnjaka, najprije roditeljima za povjerenje, te svim izvođačima ali i onima koji su omogućili organizaciju i općenito djelovanje “Škole gitare i klavira” u župi.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas233
Ovaj mjesecOvaj mjesec7237
UkupnoUkupno7622115

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 51