Kelkheim: Spektakularni koncert “Škole klavira i gitare”

U nedjelju 4. lipnja 2017., u dvorani nasuprot Hrvatskog centra u Kelkheimu, održan je koncert “Škole klavira i gitare”. Na koncertu su nastupala djeca koja pohađaju “Školu klavira i gitare”, zbor djece i zbor mladih.


Na samom početku pozdravnu riječ nazočnima uputio je župnik fra Marinko Vukman. Zahvalio je voditeljima i sviračima na uloženom trudu i šarolikom i bogatom programu, s kojem sve nazočne žele uvesti u čudesni svijet glazbe. Naglasio je, kako je glazba danas postala dijelom svakodnevnice koja nas prati posvuda. “I u Crkvi se cijeni i potiče i pjevanje i sviranje i ono zauzima značajno mjesto u našim zajednicama,” rekao je fra Marinko. “Stoga smo i mi radosni da se u našoj župi posvećuje velika briga zborovima (dječjem zboru, zboru mladih i velikom zboru) te školi klavira i gitare.”

Pjevanjem pjesama Hostijo sveta Sijao Isus sjeme riječi, najprije se predstavio zbor djece te su nakon njih posjetitelji ovogodišnjeg koncerta uživali u izvedbama polaznika “Škole gitare i klavira” među kojima su: Dominik Kostadinović, Maya Klump, Valentina Čavlović, Emily Crnković, Nina Marija Hrkać, Duje Bodrožić, Nino Čondić, Nikolina Biluš, Alin Pforr, Luka Kuliš, Duje Bodrožić, Antonio Matić, Christian Ballard, Laura Kapović, Marie Deschner, Lena Vrhovec, Marko Brdar, Ivo Buljan. Izvođači su oduševili publiku s taktovima Andantina, Valcera i novijim hitovima poput Rolling in the deep od Adele ili River flows in you od Yirume.

Potom je za kraj nastupao zbor mladih pod palicom Marte Forgač (prve dvije izvedbe) i Ivana Miletića (zadnja izvedba), te zapjevali sljedeće pjesme:  Svoja ću koljena od Darka Keravice, Srce predajem ti od Reubena Morgana te Gloria od fra Marina Karačića. Publika je izrazila iskreno oduševljenje i nagradila sve izvođače i njihove voditelje dugim pljeskom.

Ovaj spektakularni glazbeni događaj završio je zahvalom voditelja Ivana Miletića i Filipa Barnjaka, najprije roditeljima za povjerenje, te svim izvođačima ali i onima koji su omogućili organizaciju i općenito djelovanje “Škole gitare i klavira” u župi.

Fotografije

 

Pretraži sadržaj

Najave

23. - 25. siječnja: Zagreb - 58. Teološko-pastoralni tjedan

********

11. veljače: 70. obljetnica HKŽ München

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1709
Ovaj mjesecOvaj mjesec45749
UkupnoUkupno5671377

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 111 

Administrator

franodoljanin@gmail.com