Imotski: Otvoren porcijunkulski oprost

Oprost je u utorak 1. kolovoza 2017. u podne otvorio gvardijan fra Kristian Stipanović, a otvorenju su prisustvovali franjevci imotskoga samostanskog okružja i vjernici imotske župe.


Kao i svake godine, tako je i ove na uočnicu svetkovine Gospe od Anđela, zaštitnice Imotskog i Imotske krajine, u crkvi sv. Frane u Imotskom svečano otvoren porcijunkulski oprost. Oprost je u utorak 1. kolovoza u podne otvorio gvardijan fra Kristian Stipanović, a otvorenju su prisustvovali franjevci imotskoga samostanskog okružja i vjernici imotske župe. Nakon otvorenja oprosta vjernici su imali priliku za sakrament pomirenja.

Porcijunkulski oprost dobio je sveti Franjo od pape Honorija 1216. godine te se može dobiti u svim franjevačkim crkvama o blagdanu Gospe od Anđela ako vjernik pohodi crkvu, ispovijedi se, sudjeluje u misi i pričesti se, izmoli Vjerovanje, Oče naš i molitve na nakanu Svetog oca. Porcijunkulski se oprost može dobiti od 1. kolovoza u podne do 2. kolovoza navečer.

„Oprost je otpuštenje pred Bogom vremenite kazne za grijehe kojih je krivica već izbrisana; to otpuštenje vjernik, pravo raspoložen i uz određene uvjete, dobiva posredovanjem Crkve koja, kao poslužiteljica otkupljenja, svojom vlašću dijeli i primjenjuje blago zasluga Krista i svetaca.“ (KKC, 1471)

„Crkva time ne želi samo doći u pomoć tom kršćaninu, nego i potaknuti ga na djela pobožnosti, pokore i ljubavi.“ (KKC, 1478)

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

21. listopada: Susret odgojnih zavoda Provincije

*********

27.-29. listopada: Stuttgart - VI. susret hrvatskih studenata iz Njemačke

*********

5. – 19. studenoga: 'Dani socijalne zauzetosti'

*********

11. studenoga: Split - Humanitarni koncert 'Najmanjima od najmanjih'

*********

Duhovne vježbe - 2017.

*********

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1498
Ovaj mjesecOvaj mjesec48386
UkupnoUkupno5419856

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 132 

Administrator

franodoljanin@gmail.com