Imotski: Otvoren porcijunkulski oprost

Oprost je u utorak 1. kolovoza 2017. u podne otvorio gvardijan fra Kristian Stipanović, a otvorenju su prisustvovali franjevci imotskoga samostanskog okružja i vjernici imotske župe.


Kao i svake godine, tako je i ove na uočnicu svetkovine Gospe od Anđela, zaštitnice Imotskog i Imotske krajine, u crkvi sv. Frane u Imotskom svečano otvoren porcijunkulski oprost. Oprost je u utorak 1. kolovoza u podne otvorio gvardijan fra Kristian Stipanović, a otvorenju su prisustvovali franjevci imotskoga samostanskog okružja i vjernici imotske župe. Nakon otvorenja oprosta vjernici su imali priliku za sakrament pomirenja.

Porcijunkulski oprost dobio je sveti Franjo od pape Honorija 1216. godine te se može dobiti u svim franjevačkim crkvama o blagdanu Gospe od Anđela ako vjernik pohodi crkvu, ispovijedi se, sudjeluje u misi i pričesti se, izmoli Vjerovanje, Oče naš i molitve na nakanu Svetog oca. Porcijunkulski se oprost može dobiti od 1. kolovoza u podne do 2. kolovoza navečer.

„Oprost je otpuštenje pred Bogom vremenite kazne za grijehe kojih je krivica već izbrisana; to otpuštenje vjernik, pravo raspoložen i uz određene uvjete, dobiva posredovanjem Crkve koja, kao poslužiteljica otkupljenja, svojom vlašću dijeli i primjenjuje blago zasluga Krista i svetaca.“ (KKC, 1471)

„Crkva time ne želi samo doći u pomoć tom kršćaninu, nego i potaknuti ga na djela pobožnosti, pokore i ljubavi.“ (KKC, 1478)

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2018.

***********

13. - 16. srpnja: Proslava Gospe Karmelske u Runovićima

***********

17. - 20. srpnja: Proslava sv. Ilije u Metkoviću

***********

17. - 20. srpnja: Brist - Proslava sv. Margarite

***********

30.7.-2.8.: Proslava Gospe od Anđela na Visovcu

***********

18. kolovoza: Sinj - Proslava 50. obljetnice mature

7. studenoga: Povijesno otkrivanje reljefa Gospe Sinjske u Nazaretu

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas317
Ovaj mjesecOvaj mjesec33821
UkupnoUkupno6094708

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 91 

Administrator

franodoljanin@gmail.com