Fra Gabrijel Jurišić na „SUSRETU S AUTOROM“ u Verbumovoj Knjižari sv. Frane u Splitu

U Verbumovoj knjižari sv. Frane u Splitu u utorak, 26. rujna 2017. u 20.30 sati, održat će se "Susret s autorom", a gost je fra Gabrijel Hrvatin Jurišić.

Fra Gabrijel je rođen 1934. godine u Baškoj Vodi. Diplomirao je teologiju na Bogoslovnom i klasičnu filologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 1966. do 2004. godine predavao je grčki i latinski jezik u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Sinju.

Od 1974. godine glavni je i odgovorni urednik zbornika "Kačić". Napisao je, prevodio i uredio brojne knjige, monografije i znanstvene članke te pokrenuo više listova i časopisa.

Bio je i ravnatelj gimnazije i sjemeništa, vikar i definitor Provincije Presvetog Otkupitelja, generalni vizitator Provincije sv. Ćirila i Metoda i Svetog Križa Bosne Srebrne.

Član je Nadbiskupijskoga svećeničkoga vijeća, Plenarnoga vijeća Provincije Presvetoga Otkupitelja, Matice hrvatske, Hrvatskog arheološkog društva, Hrvatskoga mariološkog instituta, dopisni član Papinske međunarodne marijanske akademije, Hrvatskog žrtvoslovnog društva…

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, između ostalih Reda Danice hrvatske s likom Marka Marulića za osobite zasluge u kulturi (1988.) i Nagrade grada Sinja za životno djelo (2003.).

Više govora o fra Gabrijelovom životu i radu bit će na 59. "Susretu s autorom" kojim će moderirati Zdravka Andrijašević.

Ulaz je slobodan!

 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2018.

***********

Sinj: Proslava Gospe Sinjske

27.7.-19.8.: Hodočašća i devetnica Gospi Sinjskoj

15. kolovoza: Svetkovina

***********

15. kolovoza: Visovac - Proslava Velike Gospe

***********

18. kolovoza: Sinj - Proslava 50. obljetnice mature

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas3070
Ovaj mjesecOvaj mjesec42409
UkupnoUkupno6167489

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 105 

Administrator

franodoljanin@gmail.com