Čvrljevo: Bogoslovi na proslavi Imena Isusova

U nedjelju, 14. siječnja 2018., u župi Čvrljevo, u Šibenskoj biskupiji, proslavljena je svetkovina Imena Isusova, zaštitnika istoimene župe. Svečano misno slavlje s procesijom u 11 sati, u potpuno ispunjenoj crkvi Imena Isusova u Čvrljevu, predvodio je dr. fra Ivica Jurić, magistar franjevačkih bogoslova i profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu. U koncelebraciji su sudjelovali: župnik fra Ante Jurić Talaja i fra Josip Gotovac, ekonom provincije Presvetog Otkupitelja.

Na misi su već tradicionalno (petnaestu godinu zaredom) sudjelovali i franjevački bogoslovi iz Splita, ovaj put i “pojačani” dvojicom nove braće iz Konga, koji se u Splitu u franjevačkom klerikatu o. fra Ante Antića pripremaju za studij teologije na jesen na KBF-u u Splitu. Pod vodstvom fra Stipana Vugdelije i uz župni zbor bogoslovi su glazbeno animirali svečano misno slavlje, čitali riječ Božju i služili kod oltara. Na slavlju je bilo posebno lijepo čuti božićnu pjesmu „U sve vrime godišta” otpjevanu a cappella od muškoga župnog zbora, u dva kora na tradicionalni pučki način. Naime, ova se svetkovina u Čvrljevu tradicionalno slavi 14. siječnja, kao što se slavila prije reforme liturgijskog kalendara, i na svetkovinu se pjevaju božićne pjesme. Na kraju misnog slavlja župnik fra Ante čestitao je svima okupljenima svetkovinu Imena Isusova te zahvalio propovjedniku fra Ivici na poticajnim riječima.

Nakon proslave u crkvi slavlje se nastavilo za bratskim stolom u župnoj kući gdje je bogoslove i okolne župnike srdačno ugostio župnik fra Ante, koji ovoj župi, teritorijalno velikoj a brojčano maloj, predano služi već 15 godina. Želimo od srca zahvaliti župljanima, a posebno fra Anti župniku koji nas svake godine ugosti i bogato daruje.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Dan sjećanja na razaranje samostana

************

Vinjani: Sjednica Područnog vijeća OFS-a

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas856
Ovaj mjesecOvaj mjesec40944
UkupnoUkupno7507777

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 77