Studenci: Korizmena duhovna obnova

Trodnevna korizmena duhovna obnova pod geslom Putem križa, putem ljubavi u župi svetog Ilije proroka u Studencima završena je u nedjelju 11. ožujka 2018. koncertom Pasionske baštine Imote u 19 sati.

Tijekom korizmene obnove vjernici su imali prigodu za sv. Ispovijed, sudjelovali su u misnim slavljima, pobožnosti križnog puta, klanjanja pred Presvetim Oltarskim sakramentom.

Drugog dana duhovne obnove župljani su se pridružili molitvenoj inicijativi „24 sata za Gospodina“ prema pozivu pape Franje, a koja je započela pobožnošću križnoga puta. Slijedilo je misno slavlje, nakon kojega je upriličena pobožnost Getsemanske ure, koju je predvodio župnik i krizmanici.


U subotu je nastavljen program u sklopu inicijative i korizmene duhovne obnove u koji su bile uključeni ministranti, prvopričesnici i ostali osnovnoškolci, a inicijativa je završila misnim slavljem u subotu u 16 sati.

U nedjelju, 11. ožujka nastavljen je program, koji je završio koncertom pasionske baštine Imote „Uputi se tužna mati“. Na početku koncerta sve nazočne u ime organizatora KUŠU „STUDA“ pozdravio je Mario Cikojević, voditelj Mješovitog pjevačkog zbora i orguljaš te jedan od Pučkih crkvenih pivača Studenaca. Svima, koji su sudjelovali i pomogli u organizaciji duhovne obnove i koncerta zahvalio je župnik fra Zoran Jonjić, koji je naglasio kako „…treću godinu zaredom u ovom sastavu širom Lijepe naše Imotski župni zbor, glumci dramskog prikaza Muke Isusove, Klapa Bratovština iz Gorice i njihove pučke pivačice, kantači iz Podbablja, Zmijavaca, Zagvozda i Slivna te naši Pučki crkveni pivači iz Studenaca, a svi pod ravnanjem Anđelka Nikolića i maestra Joška Ćalete u korizmenom vremenu nude nam duhovni hod i razmatranje Isusove muke kroz dramske slike i tradicionalne napjeve pod dojmljivim nazivom „Uputi se tužna mati“. Posebno mi je drago što u našim Studencima upravo ovim koncertom završavamo korizmenu duhovnu obnovu pod geslom Putem križa, putem ljubavi. Neka nas večerašnji događaj potakne da sve životne križne putove, a posebno ovaj sudbonosni kroz koji nam prolazi domovina Hrvatska preobrazimo uz puno povjerenje i odanost Gospodinu u put ljubavi…“. U prepunoj crkvi sv. Ilije, koja nažalost nije mogla primiti sve zbog zahtjevnosti izvedbe i pokretljivosti glumaca i pjevača, nazočni su mogli uživati u tradicionalnim korizmenim napjevima kao i različitim oblicima kantanja „Muke“ upotpunjenim scenama dramskog prikaza Muke, koje su izveli glumci iz Imotskog. Ushićenje nazočnih i dugotrajni pljesak na kraju koncerta nagrada su i zahvala izvrsnoj izvedbi. Druženje izvođača i domaćina nastavljeno je u prostorijama Osnovne škole.

Fotografije

**********

Najava koncerta Pasionske baštine Imote u crkvi Gospe od Zdravlja u Splitu

Korizmeno predstavljanje Pasionske baštine naši Pučki crkveni pivači nastavljaju koncertom, koji će se upriličiti u Crkvi Gospe od Zdravlja u Splitu, 21. ožujka u 20 sati u sklopu Dana kršćanske kulture.


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas742
Ovaj mjesecOvaj mjesec12500
UkupnoUkupno7627378

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 52