München: Treći ciklus tribina za odrasle

Župa München organizirala je treći ciklus tribina za odrasle članove najveće hrvatske zajednice u inozemstvu, koje za cilj imaju bolje upoznavanje katoličke vjere. Susreti za odrasle prigoda su za evangelizacijsko djelovanje, koje se u vremenu brzih promjena pokazuje iznimno važnim i nužnim. Rad s odraslima i njihov rast u vjeri temelj je katehetskog djelovanja, koje donosi mnogovrsne plodove u svakodnevnom bračnom i obiteljskom životu.

Tema trećeg ciklusa tribina za odrasle bila je „Brak i obitelj“, što se pokazuje jako aktualnim, s obzirom da brak i obitelj čine jezgru Crkve i društva. Tribine su se održavale jednom mjesečno u kapeli bl. Alojzija Stepinca, prema sljedećem rasporedu: 1) euharistijsko slavlje, 2) predavanje, 3) klanjanje (mogućnost za razgovor i svetu ispovijed). Započele su u mjesecu listopadu 2017. god., a do sada je održano osam tribina koje su obrađivale pastoralne, moralne, psihološke i pravne aspekte ljudske osobe, braka i obitelji (Uvodno predavanje, Čovjek – muško i žensko, Krepost ljubavi, Ženidba, Obiteljski dom, Ljubav i plodnost, Djevičanstvo i Neka neredovita stanja). Za lipanj ostaje zadnje predavanje, čime će biti završen ciklus tribina za godinu 2017./18.

Projekt su pokrenuli franjevci koji pastoralno skrbe o hrvatskim katolicima u Münchenu i okolici, koji održavaju i redovite kateheze za djecu i mlade. Uoči novog ciklusa tribina za odrasle bili su tiskani i prigodni letci, kojima se informiralo zainteresirane o početku trećeg katehetskog ciklusa.Gotovo sva predavanja održao je  fra Filip Mimica, dušobrižnik u Münchenu, koji je u mjesečne tribine uključio i nekoliko župnih zajednica. Među njima valja istaknuti Franjevačku mladež, koja zajedno sa svećenicima priprema i animira susrete. Predavanje o neredovitim stanjima u braku i obitelji 19. svibnja 2018. god. održao je fra Šimun Markulin, doktorand na Alfonsijanskoj akademiji u Rimu.

Tribine su okupljale oko 300 župljana, koji su redovito i pažljivo sudjelovali u višesatnom programu iz mjeseca u mjesec. Za vrijeme tribina mnogi su iskoristili mogućnost za duhovni razgovor i slavlje sakramenta ispovijedi. Naime, za vrijeme klanjanja Presvetom Oltarskom Sakramentu, nekoliko svećenika bilo je na raspolaganju za susrete s tolikim muškarcima i ženama, koji su još jednom svjetlom evanđeoskog naukaželjeli obasjati životne radosti i nade, kao i vlastite tuge i žalosti. Dobra posjećenost i aktivno sudjelovanje mnogih bračnih parova i obitelji dobar je pokazatelj uspješnosti trećeg ciklusa tribina za odrasle, koje će i dalje biti sastavni dio pastoralne ponude u Hrvatskoj katoličkoj župi München.

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Šubićevac: Čitanje Biblije

************

XIV. nacionalni tečaj za duhovne asistente OFS-a i FRAME

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas353
Ovaj mjesecOvaj mjesec69568
UkupnoUkupno7536401

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 46