Lišane: Privremeni zavjeti u OFS-u

U subotu, 16. lipnja 2018., u crkvi sv. Mihovila u Lišanima održana je svečanost polaganja prvih privremenih zavjeta u Franjevačkom svjetovnom redu.

Nakon vremena uvođenja i početne formacije sestre kandidatice su vijeću područnog bratstva zadarsko-šibenskog ”Sv. Nikola Tavelić” uputile zamolbe da ih se pripusti zavjetovanju. Svemirka Matić, OFS, područna ministra i fra Stipe Nimac, OFM, predsjednik konferencije područnih duhovnih asistenata u suradnji s Marijom Vukušić, OFS, područnom tajnicom i Anitom Močić, OFS, bratskom animatoricom za Framu u područnom bratstvu u nekoliko navrata su boravili u Lišanima i vodili bratstvo kroz sadržaje predviđene za početnu formaciju. Upoznavši ostale članove vijeća s provedenim programom i s zamolbama kandidatica tražili su njihovu suglasnost kako bi mogli udovoljiti molbama. Po očitovanju i pozitivnom odgovoru započele su pripreme za ovaj svečani čin.


Duhovnu pripremu u petak, 15.lipnja, predvodio je fra Josip Repeša, OFM, provincijski duhovni asistent za Framu i promicatelj duhovnih zvanja. Euharistijsko slavlje predvodio je fra Stipe Nimac a u koncelebraciji su bili fra Luka Banić, OFM, župnik u Lišanima i duhovni asistent budućeg mjesnog bratstva, fra Damir Ćiro  Čikara, OFM, župnik i duhovni asistent u župi Gospe od Ružarija u Drnišu i  Fra Josip Repeša.

zavjete je u ime OFS-a primila područna ministra  sestra Svemirka a u ime Crkve ih je potvrdio fra Stipe kao područni duhovni asistent. Ulogu svjedoka vršile  su sestra Kata Brakus, OFS, ministra MB “Gospe od Ružarija” Drniš i sestra Anita Močić.

Prve privremene zavjete dale su:

-Gordana Kalcina

-Milena Kardum

-Davorka Mamić

-Ivana Mamić

-Mirela Mamić

-Neda Marić

-Božica Nimac

-Dubravka Radaš.

Podršku sestrama svojim dolaskom su iskazale sestre i braća iz mjesnih bratstava “Gospe od Ružarija”-Drniš,  “Sv. Ivan Pavao II” - Mirlović zagora i “Sv. Ante Padovanski”-Šubićevac.

Na samom kraju prisutnima su se obratili čestitkama i zahvalama duhovni asistenti i područna ministra ali i voditeljica bratstva u nastajanju sestra Davorka Mamić, zahvaljujući u prvom redu dragom Bogu, sv. Franji i nebeskoj Majci Mariji  na svim milostima kojima nas obasipaju, također je zahvalila i duhovnim asistentima fra Luki  i fra Damiru od kojeg je krenula ideja o osnivanju bratstva, fra Stipi i fra Josipu za sve dobro koje su učinili da bi došli do ovog slavlja koje obogaćuje i izgrađuje cijelu zajednicu.

U bratskom zajedništvu druženje je nastavljeno uz prigodni domjenak.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas15
Ovaj mjesecOvaj mjesec9245
UkupnoUkupno7624123

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 47