Ljetno slavlje u HKŽ Rosenheim

Povodom završetka školske i vjeronaučne godine u župi Rosenheim održano je ljetno slavlje sa sv. misom zahvalnicom u nedjelju 1. srpnja 2018.

U crkvi Krista Kralja u Rosenheimu u nedjelju 1. srpnja 2018. slavljena je misa zahvalnica za sve učenike i učitelje naše župe koju je predvodio fra Frano Čugura. Misnom slavlju prisustvovali su mnogobrojni vjernici, djeca i mladi, a za glazbenu animaciju pobrinuli su se bend i zbor mladih.


U prigodnoj propovijedi fra Frano se je obratio djeci i mladima te istaknuo važnost svakodnevnog zahvaljivanja Bogu za sve darove koje nam daje. Napomenuo je također kako je važno znati da je Bog uvijek sa nama. U svakodnevnim situacijama, kao što su pisanje domaće zadaće i put do škole. Obratio se je i roditeljima prigodnim riječima te sve zajedno pozvao na zahvalnost, međusobno razumijevanje i potporu. Pri kraju svete mise fra Frano je pozvao svu djecu da  zajedno okupljeni oko oltara zapjevaju i zahvale Isusu pjesmom Mi želimo uzdić Isusa.

Nakon misnog slavlja druženje se je nastavilo u dvorištu misije. Uz jelo i piće te domaće kolače uživalo se u razgovoru, pjesmi i plesu.

Za djecu i mlade organizirani su različiti zanimljivi sadržaji kao što su igre balonima i oslikavanje lica različitim bojama. Najtraženiji motiv na licu bile su crveno bijele kockice naše nogometne reprezentacije, s obzirom da je taj dan protekao u iščekivanju utakmice Hrvatska : Danska.

Ljetnom slavlju pridružila se i plesna skupina KUDa Kufstein iz Kufsteina. U zajedničkom druženju mladi su se uz pjesmu i ples imali priliku bolje upoznati i razmijeniti plesna  iskustva.

Ljetno slavlje završilo je u duhu zahvalnosti za sva dosadašnja događanja u našoj župi kroz koja Hrvati u Rosenheimu čuvaju i njeguju svoj nacionalni i kršćanski identitet. Zahvalni i radosni uz Božji blagoslov završili smo ovu školsku i vjeronaučnu godinu te krećemo ususret ljetnoj pauzi i dragoj nam domovini.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Šubićevac: Čitanje Biblije

************

XIV. nacionalni tečaj za duhovne asistente OFS-a i FRAME

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas307
Ovaj mjesecOvaj mjesec69522
UkupnoUkupno7536355

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 32