Imotski: Mlada misa fra Jerka Kolovrata

U nedjelju 8. srpnja 2018. u 11 sati u crkvi sv. Frane u Imotskom fra Jerko Kolovrat, član Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, slavio je svoju mladu misu. Nakon ulazne procesije roditeljski blagoslov mladomisniku pred glavnim oltarom udijelili su mu otac Miljenko i majka Antonija (rođ. Rebić). U koncelebraciji s mladomisnikom bili su gvardijan i župnik Imotskog te mladomisnikov propovjednik fra Kristian Stipanović, samostanski i župni vikar Imotskog te mladomisnikov kum fra Zoran Kutleša, provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Joško Kodžoman te još 23 svećenika, od kojih su sedmorica mladomisnikovi kolege. Pjevanje na misi animirao je veliki zbor iz Imotskog te veliki zbor iz župe Gospe van Grada iz Šibenika pod ravnanjem s. Sofije Vuković i Anđelka Nikolića. Darovnu pjesmu i prvu pjesmu za pričest otpjevao je mješoviti vokalni ansambl Schola cantorum iz Splita.


Na početku slavlja sve je prisutne pozdravio mladomisnikov kum fra Zoran istaknuvši da je mlada misa radost i ponos ne samo roditelja i obitelji mladomisnika nego i čitave župne zajednice i sveopće Crkve.

U prigodnoj je homiliji fra Kristian istaknuo tri stvarnosti svećeničkog poziva te ih povezao s vjerničkim životom uopće: Bog poziva svećenika i daje mu poslanje; svećenik se svakodnevno molitvom i nesebičnim služenjem stavlja Bogu na raspolaganje; svećenik ustraje do kraja u svom poslanju unatoč svim protivštinama.

Nakon pričesti nazočnim se vjernicima obratio o. Provincijal te izrazio svoju radost zbog svih ovogodišnjih mladomisnika, osobito šestorice članova svoje Provincije. Posebno je istaknuo da župna zajednica u Imotskom može biti ponosna jer ove godine ima dva mladomisnika: uz fra Jerka mladomisnik je i fra Ivan Marija Đuzel.

Na kraju slavlja, prije mladomisničkog blagoslova, kum fra Zoran zahvalio je svima koji su na bilo koji način doprinijeli svečanom i dostojanstvenom slavlju te u ime mladomisnika pozvao uzvanike na svečani ručak koji je bio u Hotelu Zdilar u Glavni Donjoj. Na ručku se okupilo oko 600 uzvanika.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas81
Ovaj mjesecOvaj mjesec66007
UkupnoUkupno7532840

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 26