Kladnjice: Blagoslov slike 'Naviještenje Gospodinovo' i proslava sv. Jakova

U srijedu 25. srpnja 2018. u Kladnjicama, župa Čvrljevo, svečano je blagoslovljena nova slika 'Navještenje Gospodinovo'. Sliku je izradio umjetnik Ivica Parčina koji je rodom iz Kladnjica. Dotični je darovao  prije dvije slike 'Sv. Petar' i 'Gospa od Zdravlja'. Iza blagoslova slike bila je procesija sa velikim kipom sv. Jakova, apostola. Sv. Misu je predvodio i propovijedao fra Ante Jurić iz samostana Gospe od Zdravlja u Splitu, uz mjesnog župnika fra Antu Jurića Talaju.


Fra Ante je u propovijedi opisao život i djelo sv. Jakova koji je izabran treći po redu zajedno sa svojim bratom Ivanom. Oni su bili svjedoci svih važnih  i velikih događaja u Isusovu životu. Ova dva brata poznata su po svojoj naglosti i nazvani su sinovi groma-boanerges.
I mi smo često puta nagli u prosuđivanju ljudi koji su drugačiji od nas ili misle drugačije.
Poslije Isusova Uskrsnuća Jako je prvi od svih apostola "ispio gorku čađu muke i smrti" Poginuo je u Jeruzalemu od Heroda.

Budimo i mi vjerni i odani Kristu poput sv. Jakova apostola i nastojmo obraćati ljude Kristu Gospodinu, te uvijek širiti mir, dobrotu, razumijevanje i ljubav, zaključio je fra Ante.

Župnik fra Ante Jurić Talaja na kraju je zahvalio predvoditelju slavlja i umjetniku na darovanoj slici.

Fotografije

 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas0
Ovaj mjesecOvaj mjesec41094
UkupnoUkupno6455711

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 81 

Administrator

franodoljanin@gmail.com