Studenci: Slavlje sv. Roka

U četvrtak, 16. kolovoza 2018., župna zajednica u Studencima svečano je proslavila blagdan sv. Roka – suzažtitnika župe. Misno slavlje, ispred kapele sv. Roka Podgredom predvodio je župnik fra Zoran Jonjić. Fra Zoran je u propovijedi govorio o skromnom i samozatajnom sv. Roku, koji je uvijek i svugdje skrbio o nemoćnima i potrebnima.

Sveti je Roko gradio svoj život na temeljima vjere kršćanskog odgoja u kome ga je odgajala majka, usadivši mu ljubav prema Bogu i čovjeku. U njegovo je vrijeme svijetom harala kuga, a u suvremenom svijetu hara „kuga“ nemira i nezadovoljstva. Neka naše majke i obitelji po zagovoru sv. Roka budu nadahnute rastu kršćanskog odgoja, koji će osnažiti mlade da budu svjedoci vjere i tako potrebni skrbnici bolesnih i nemoćnih. Misno su slavlje animirali Mješoviti župni zbor pod ravnanjem Marija Cikojevića i mladi iz župe. Nakon misnog slavlja nastavljeno je druženje ispod drevnog oraha do kasnih večernjih sati. Župnik je zahvalio svima koji su doprinijeli da slavlje sv. Roka bude dostojanstveno, a posebno mladima iz župe te vrijednim župljankama koje su uredile Kapelu, izradile prigodni oltarnik i pripremile zakusku.

Sutradan je KUŠU STUDA, a u prigodi slavlja sv. Roka i Studenačkog lita na Franjevačkom trgu upriličila dramsku predstavu”Kakva svekrva, tak’a nevista” autorice Nade Lapić, a u izvođenju Dramske udruge MOST iz Trilja. Gromoglasnim pljeskom brojna je publika nagradila duhovit prikaz kontrastnih situacija iz dviju obitelji našeg zavičaja te rješenje u odnosu svekrve i nevjeste, koji se naizgled čini nemoguć. Druženje glumaca i domaćina nastavljeno je kod župne kuće Podgredom.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Drniš, 22. rujna 2019.  – Izborni kapitul Mjesnoga bratstva OFS-a Gospe od Ružarija

************

Šibenik (Šubićevac)

************

Proslava sv. Franje u Imotskom

************

Proslava sv. Franje u Šibeniku (Šubićevac)

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas813
Ovaj mjesecOvaj mjesec47618
UkupnoUkupno7117159

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 45