Studenci: Slavlje sv. Roka

U četvrtak, 16. kolovoza 2018., župna zajednica u Studencima svečano je proslavila blagdan sv. Roka – suzažtitnika župe. Misno slavlje, ispred kapele sv. Roka Podgredom predvodio je župnik fra Zoran Jonjić. Fra Zoran je u propovijedi govorio o skromnom i samozatajnom sv. Roku, koji je uvijek i svugdje skrbio o nemoćnima i potrebnima.

Sveti je Roko gradio svoj život na temeljima vjere kršćanskog odgoja u kome ga je odgajala majka, usadivši mu ljubav prema Bogu i čovjeku. U njegovo je vrijeme svijetom harala kuga, a u suvremenom svijetu hara „kuga“ nemira i nezadovoljstva. Neka naše majke i obitelji po zagovoru sv. Roka budu nadahnute rastu kršćanskog odgoja, koji će osnažiti mlade da budu svjedoci vjere i tako potrebni skrbnici bolesnih i nemoćnih. Misno su slavlje animirali Mješoviti župni zbor pod ravnanjem Marija Cikojevića i mladi iz župe. Nakon misnog slavlja nastavljeno je druženje ispod drevnog oraha do kasnih večernjih sati. Župnik je zahvalio svima koji su doprinijeli da slavlje sv. Roka bude dostojanstveno, a posebno mladima iz župe te vrijednim župljankama koje su uredile Kapelu, izradile prigodni oltarnik i pripremile zakusku.

Sutradan je KUŠU STUDA, a u prigodi slavlja sv. Roka i Studenačkog lita na Franjevačkom trgu upriličila dramsku predstavu”Kakva svekrva, tak’a nevista” autorice Nade Lapić, a u izvođenju Dramske udruge MOST iz Trilja. Gromoglasnim pljeskom brojna je publika nagradila duhovit prikaz kontrastnih situacija iz dviju obitelji našeg zavičaja te rješenje u odnosu svekrve i nevjeste, koji se naizgled čini nemoguć. Druženje glumaca i domaćina nastavljeno je kod župne kuće Podgredom.

Fotografije

 

Pretraži sadržaj

Najave

Proslava Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobrom

12. - 21. studenoga 2018.

**********

15. studenoga: Šubićevac - Izložba udruge Faust povodom 40. obljetnice župe

**********

17. studenoga: Mainz - 21. smotra crkvenih zborova

**********

17.-19. studenoga: Trstenik - Proslava sv. Elizabete

**********

18.-21. studenoga: Dubrava - Proslava Gospe od Zdravlja

**********

24. studenoga: Šubićevac - Koncert duhovne glazbe

**********

27.-30. studenoga: Šubićevac - 40. obljetnica župe

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas310
Ovaj mjesecOvaj mjesec30615
UkupnoUkupno6375719

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 86 

Administrator

franodoljanin@gmail.com