Karin: Primanje u OFS

U samostanu Gospe od Anđela u župi Karin, u utorak 9. travnja 2019. vladalo je posebno ozračje. Dvanaestero braće i sestara odlučilo je pobliže upoznati život sv. Franje a upoznajući sv. Franju približiti se Isusu Kristu,odlučilo je ući u Franjevački svjetovni red i započeti proces formacije. Sv. Franjo se u svom životu molio Gospodinu da mu podari spoznaju ljubavi kojom je On nas ljubio i spoznaju boli koju je trpio Isus Krist u trenutku kada je na križu umirao za nas. Sv. Franjo je uspio toliko živjeti Evanđelje da je uistinu dobio rane nalik onima raspetoga Gospodina. To je putokaz koji pokazuje put i nama svjetovnim franjevcima.


Obred primanja u OFS u ime Crkve predvodio je fra Stipe Nimac, OFM, područni duhovni asistent  Zadarsko-šibenskog područnog bratstva OFS-a “SV. Nikola Tavelić “, a u ime OFS-a primanje je predvodila područna ministra Svemirka Matić. Fra Stipe Nimac je predvodio i sv. Misu a u koncelebraciji su bili fra Petar Klarić, OFM, gvardijan, župnik i duhovni asistent budućeg mjesnog  bratstva ”Gospe od Anđela” u Karinu, fra Frano Samodol, OFM, poratni gvardijan u Karinu i fra Damir Ćiro Čikara,OFM, duhovni asistent mjesnog bratstva Gospe od Ružarija iz Drniša čiji članovi su bili prisutni na ovom slavlju.

U svojoj propovijedi fra Stipe je na prvo mjesto stavio sam proces formacije, ističući pritom koliko je važno vratiti se na izvore kroz proučavanje spisa i života svetih Franje i Klare, otvoriti se Duhu Svetom koji nas vodi do potpune istine. No u svemu tome treba nam biti jasno da smo svi pozvani na svetost svako u svom staležu. Svetost nije privilegija niti klerika niti laika nego svi moraju raditi na postizanju svetosti. Sv. Franjo je braći govorio:”mene je poučio Gospodin neka i vas pouči, ne ja, Franjo, nego Isus Krist”. Neka i nas pouči da Ga što vjernije slijedimo.

Pravilo, Generalne konstitucije i Statut kažu da je obaveza svjetovnog franjevci opsluživati Evanđelje, jer to je način da se odgajamo i rastemo u vjeri. Nije moguće biti dobar fratar-klerik  i svjetovnjak-laik ukoliko niste upoznati s teologijom klečanja-molitve i teologijom sjedenja-učenja riječi su kojima je fra Stipe zaključio svoje obraćanje.

Svoj “Evo me “ na poziv kojim su pozvani učiti franjevaštvo izrekli su:

1. Baković, Marija

2. Baković,  Zrinka, voditeljica

3. Kraljević, Franjo

4. Mihić, Nada

5. Šimunković, Marija

6. Šušnja, Mijo

7. Šušnja,  Zorica

8. Turkalj, Đurđica

9. Turkalj, Mato

10. Tuzlak, Ana

11. Vojnić Tunić, Ladislav

12. Zubčić, Mirjana

Misno slavlje je bilo uistinu dostojanstveno, u duhu korizmenog  vremena u kojem se nalazimo a tome je pridonijela i gospođa Senka Mutić koja je sviranjem i pjevanjem animirala ovaj događaj i ovom prilikom iskreno hvala kao i svim prisutnima kako domaćinima tako i pristiglim gostima koji su uzveličali ovaj susret.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas245
Ovaj mjesecOvaj mjesec54974
UkupnoUkupno6970308

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 67 

Administrator

franodoljanin@gmail.com