Proslava Gospe od Anđela na Visovcu

 

Svečanom procesijom i euharistijskim slavljem, uz sudjelovanje mnoštvo vjernika na franjevačkom otočiću Visovcu 2. kolovoza 2019. proslavljena je svetkovina Gospe od Anđela. Misno slavlje predvodio je šibenski biskup mons. Tomislav Rogić. S njim je u koncelebraciji bio mons. Ante Ivas, biskup u miru i brojni svećenici. Proslavu je uzveličao zbor župe Male Gospe iz Skradina  koji je oduševio sve nazočne vjernike predivnim pjevanjem.


Donosimo nekoliko misli iz propovijedi biskupa mons. Tomislava Rogića: „Ovo je danas na Visovcu naša Porcijunkula u kojoj se treba dogoditi obraćenje, susret s Bogom i Božjom milosti, otvaranje očiju za ljubav Božju prema čovjeku – od ljepote Božjih darova u prirodi koja nas okružuje do onog najuzvišenijeg Božjeg dara koji smo primili u Sinu Božjemu koji je bio utjelovljena ljubav Božja, koja nam je došla ususret, bila među ljudima, po Blaženoj Djevici Mariji – Majci milosti Božje. Majko milosti, nauči nas praštati i oproštenje tražiti, najprije u našim kršćanskim obiteljima, u odnosima djece i roditelja, rođaka i prijatelja, gradeći zajedništvo koje se može nositi s novim izazovima današnjice.“

Na kraju misnog slavlja visovački gvardijan fra Božo Duvnjak zahvalio je šibenskom biskupu mons. Tomislavu Rogiću  na predivnoj propovijedi, braći svećenicima i svim nazočnim vjernicima što su uveličali veliko slavlje svetkovine Gospe od Anđela.  Nakon misnog slavlja, slavlje se nastavilo za bratskim stolom.

Tekst i foto : Marko Ledenko-Mane

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas986
Ovaj mjesecOvaj mjesec71605
UkupnoUkupno7455305

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 79