Zmijavci: Uočnica Sv. Lovre i predstavljanje knjige

 

Vjernici Zmijavaca već tradicionalno pripremaju se trodnevnicom za proslavu Sv. Lovre,  suzaštitnika Župe i Dan Općine.Prva dva dana budu u crkvi Svih svetih, a uočnica kod spomen križa na Gradini. Prvi dan trodnevnice propovijedao je fra Zoran Kutleša, vikar naše Provincije, a drugi dan fra Ivica Omazić, novi župnik Runovića.

Uočnicu je predvodio imotski gvardijan fra Kristian Stipanović, uz koncelebraciju mjesnog župnika fra Frane Lace, urednika lista Marija fra Patra Lubine, župnika Runovića fra Ivice i budućeg meštra novaka fra Mije Šabića. Pjevanje na misi animirao je dio župnog zbora, uz sviranje s. Jasne Kasalo.

Nakon svete mise uslijedilo je predstavljanje foto-monografije „Sakralni objekti u Zmijavcima“, koja je zajedničko djelo fra Petra i fra Frane. Najprije je župnik fra Frano iznio odakle uopće ideja za takvu knjigu te je izrazio svoju radost što je knjiga ugledala svjetlo dana i zahvalio fra Petru koji je napravio najveći dio posla. Potom je o samoj knjizi govorio fra Petar, upoznavši prisutne s nastankom i strukturom knjige. Na kraju je gvardijan fra Kristian čestitao fra Petru i fra Frani na vrijednom i lijepom djelu, koje će biti obogaćenje svakog doma u Zmijavcima i dostojno predstavljanje Župe svim prijateljima i gostima.

Fotografije:

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Drniš, 22. rujna 2019.  – Izborni kapitul Mjesnoga bratstva OFS-a Gospe od Ružarija

************

Proslava sv. Franje u Imotskom

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas76
Ovaj mjesecOvaj mjesec43084
UkupnoUkupno7112625

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 69