Banjevci: Proslava sv. Nikole Tavelića

Crkva u Hrvata 14. studenog spominje se svetog fra Nikole Tavelića, prvog hrvatskog kanoniziranog sveca. U župi Banjevci ove godine proslava sv. fra Nikole Tavelića, njihovog nebeskog zaštitnika, bila je posebno svečana. Na misnom slavlju sudjelovali su novaci s Visovca koji su animirali misno slavlje, a misno slavlje predvodio je meštar novaka s Visovca fra Mijo Šabić u koncelebraciji sa fra Tomislavom Brekalom župnikom župe Stankovci i župe Banjevci i fra Petrom Teskerom.

Uvodom u svoju propovijed fra Mijo je istaknuo bitne odrednice koje su pratile sv.Nikolu kroz njegov život, te kako se sav predao na službu Kristu. "Sv.Nikola je uzeo lik Božji za mjeru svojega života." Ističe fra Mijo u svojoj propovijedi, naglasivši da je bitno svjedočiti za Gospodina svojim životom poput sv.Nikole, te tako zakoračiti prema istini naše vjere, da je Krist naša jedina nada ovozemnog života. Jednostavno zaključuje svoju propovijed riječima:"Naš svijet neće preobraziti ni političari ni sociolozi i psiholozi, nego čovjek koji živi u zajedništvu s Bogom".

Na kraju misnog slavlja fra Tomislav Brekalo zahvalio je svima koji su sudjelovali na bilo koji način u proslavi sv.Nikole od župljana koji su uredili crkvu za slavlje, župnog zbora, novaka s Visovca koji su animirali misno slavlje čitanjem i pjevanjem, te pozvao sve da se još srdačnije založe za svoju župu. Misno slavlje je završilo svečanim blagoslovom, a okupljeni vjerni puk i novaci zapjevali su u znak današnjeg blagdana "Rajska Djevo".

Tekst i fotografije: fra Mate Šakić, novak

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas516
Ovaj mjesecOvaj mjesec56204
UkupnoUkupno7523037

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 60