Antićevo 2010. u Makarskoj

Ove je godine, u franjevačkoj crkvi u Makarskoj, svečano proslavljena 45. obljetnica smrti sluge Božjega o. fra Ante Antića. Proslava je pripremljena trodnevnicom, a završila svečanom koncelebriranom sv. misom. Trodnevnicu kao i završno slavlje na sam dan smrti o. Antića (04. 03. 2010.) predvodio je dugogodišnji vicepostulator Antićeva kauze fra Vladimir Tadić.

Kroz trodnevnicu preko Euharistijskog slavlja pjevali su crkveni zborovi iz Baške Vode, Promajne i ženski zbor franjevačke crkve u Makarskoj. Na završnom slavlju u četvrtak (04. 03.) bilo je jedanaest svećenika u koncelebraciji a slavlje je uzveličao svojim pjevanjem muški zbor franjevačke crkve u Makarskoj pod vodstvom fra M. Čirko, a za orguljama je bio student Umberto Kostelić.

Iznenađujući je bio posjet vjernika kroz trodnevnicu a posebno na završnom slavlju. Za to je najzaslužniji voditelj fra Vladimir Tadić organizator proslave uz pomoć gvardijana fra Miljenka Odrljina. Fra Vlado je u svojim propovijedima uvjerljivo i živo iznosio svetački lik fra A. Antića kao svećenika, odgojitelja i ispovjednika koji je preko 30 godina živio u Makarskoj.

Na kraju je gvardijan samostana u Makarskoj fra Miljenko Odrljin zahvalio voditelju, svećenicima, zborovima i vjernicima za izvanredan duhovni doživljaj.

 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas218
Ovaj mjesecOvaj mjesec50118
UkupnoUkupno6965452

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 50 

Administrator

franodoljanin@gmail.com