Split: Dan mučenika Provincije

Dan mučenika Provincije obilježen je u ponedjeljak, 24. rujna 2018., misom u Splitu na Dobrom u crkvi Gospe od Zdravlja, a slavlje je predvodio vikar Provincije fra Ante Udovičić.

Više...
 
Obilježena 75. obljetnica smrti fra Rafe Kalinića i mještana Košuta, Turjaka i Brnaza

U organizaciji zajednice vjernika sv. Nikole Tavelića iz Brnaza, 23. i 24. rujna 2018., obilježena je 75. godišnjica pogibije fra Rafe Kalinića i mještana Košuta, Turjaka i Brnaza.

Više...
 
Imotski: Dan mučenika Provincije

Sveta misa za fratre Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja koji su ubijeni u Drugom svjetskom ratu i poraću slavljena je u crkvi sv. Frane u Imotskom u nedjelju, 23. rujna 2018., a predvodio ju je fra Mladen Prolić.

Više...
 
Hrvace: Proslava Gospe Žalosne

U župi Hrvace, zbog trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji u Solinu, svetkovina Gospe žalosne proslavljena je u nedjelju 23. rujna 2018., a slavlje je predvodio mons. Mile Bogović, biskup ličko-senjski.

Više...
 
Održan Međuprovincijski susret novaka HR i BiH

Od 18. do 21. rujna 2018. održao se, već tradicionalni, Međuprovincijski susret novaka Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kojem je domaćin bio novicijat Visovac, pod vodstvom meštra fra Ivana Režića te domeštra fra Stojana Damjanovića.

Više...
 
Split: Započeli 34. redovnički dani

U organizaciji Povjerenstva za trajnu formaciju redovnika i redovnica Hrvatske redovničke konferencije u franjevačkom samostanu Gospe od Zdravlja u Splitu započeli su u petak 21. rujna 34. redovnički dani o temi „Zastarjele strukture i novi poticaji duha. Zrelost služenja u radosti i slobodi 'Bog je uvijek novost.' (papa Franjo)". Opširnije: www.smn.hr.

 
Frankfurt: Dvobroj „Žive zajednice“ za rujan i listopad

Iz tiska je izašao dvobroj Žive zajednice za rujan i listopad, glasila hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, u izdanju Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni. S ovim dvobrojem navršava se punih 40 godina izlaženja Žive zajednice, koja je pokrenuta u rujnu 1978.

Više...
 
Split: Objavljen list "Marija" za listopad

Objavljen je novi broj mjesečnog lista za Marijine štovatelje - MARIJA za listopad 2018. "Svjetlo za put?" naslov je uvodnika koji potpisuje urednik fra Petar Lubina. Donosimo i dva članka "Hrvatska rapsodija" i "Baš šteta".

Više...
 
Sinj: Slavlje zavjetovanje u OFS-u

Na blagdan Rana sv. Franje u ponedjeljak, 17. rujna 2018., sinjsko bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda imalo je slavlje zavjetovanja u OFS-u. Slavlje je predvodio gvardijan fra Petar Klapež. Opširnije www.gospa-sinjska.hr.

 
Esslingen: Novi broj lista "Amen"

Esslingen: "Amen" - 3/2018.

 
Rupe: Izlet župljana i zbora u Gorski Kotar

Članovi župnog zbora i župljani župe sv. Jure iz Rupa sa župnikom fra Matom Gverićem organizirali su 14. rujna 2018. izlet u Gorski Kotar.

Više...
 
Split: Slavlje svečanih zavjeta

U subotu, 15. rujna 2018., četvorica bogoslova Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja položila su svečane zavjete: fra Slaven Čeko (Livno), fra Filip Čogelja (Kaštel Stari), fra Ivo Rastočić (Metković) i fra Željko Štrbac (Zagreb). Slavlje je predvodio provincijal fra Joško Kodžoman. Opširnije www.franjevci-st.com.

 
Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji upriličen u Solinu pod geslom „Obitelj izvor života i radosti“

Središnja proslava Trećega nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji počela je u nedjelju 16. rujna u prasvetištu Gospe od Otoka u Solinu predprogramom koji su pripremile biskupije Splitske metropolije. Euharistijsko slavlje predvodio je mons. Marin Barišić, a na Gospinu polju okupilo se oko 20.000 vjernika.

Više...
 
Solin: Upriličeno euharistijsko bdijenje „Hod svjetla“

Uoči glavnog dana Trećega nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji, u subotu 15. rujna u večernjim satima organiziran je molitveni program, euharistijsko bdjenje „Hod svjetla" u prasvetištu Gospe od Otoka u Solinu. Molitvu je predvodio i pozdrav uputio splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić.

Više...
 
Uzvišenje sv. Križa na Visokoj

O blagdanu Uzvišenja sv. Križa vjernici Radošića, Sinja, Dicma, Neorića i Brnaza tradicionalno hodočaste na Visoku (oko 860 m), gdje je 1900. god. postavljen križ, kao zavjet i znak vjernosti Gospodinu Isusu Kristu. Opširnije www.gospa-sinjska.hr.

 
Imotski: Oproštaj od fra Ivana Jukića

U utorak, 11. rujna 2018. godine, u crkvi Sv. Frane u Imotskom provincijal fra Joško Kodžoman služio je misu zadušnicu za redovnika-svećenika fra Ivana Jukića koji je preminuo u KBC Firule u Splitu u nedjelju, 9. rujna 2018., u 72. godini života, 54. redovništva i 45. svećeništva.

Više...
 
Zavojane: Proslava Male Gospe

U župi Zavojane svečano je proslavljen blagdan Male Gospe 8. rujna 2018. procesijom i sv. misom. Procesiju je predvodio novi zavojanski župnim fra Dujo Jukić, a sv. misu fra Ante Jurić.

Više...
 
Gradac: Proslava blagdana Male Gospe

U subotu, 8. rujna 2018., proslavu blagdana Male Gospe u župi Gradac predvodio je fra Kristian Stipanović. Slavlju je prethodila trodnevnica i sudjelovanje različitih zborova.

Više...
 
Knin-Biskupija: Hodočašće u svetište Svete Marije

Hodočašće u svetište Svete Marije u Biskupiju kod Knina održano je 8. i 9. rujna 2018. Središnje slavlje predvodio je mons. Tomislav Rogić, biskup šibenski.

Više...
 
Šibenik-Varoš: Svečano proslavljena Mala Gospa

U šibenskoj župi Gospe van Grada svečano je u subotu, 8. rujna 2018. godine, proslavljena Mala Gospa koja je zaštitnica Župe. Središnje slavlje predvodio je mons. Tomislav Rogić, biskup šibenski.

Više...
 
Imotski: Mlada misa fra Ivana Marije Đuzela

U nedjelju 2. rujna 2018. u 11 sati u crkvi sv. Frane u Imotskom fra Ivan Marija Đuzel, član Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, slavio je svoju mladu misu.

Više...
 
Razgovor s prof. dr. fra Lukom Tomaševićem o ekologiji

Od 25. rujna do 1. listopada 2016. godine u Cresu su održani 25. Dani Frane Petrića gdje je sudjelovao i fra Luka Tomašević koji je održao predavanje na temu „Franjevačka integralna ekologija kao podloga enciklike Laudato si’ s posebnim osvrtom na ekologiju dalmatinskih franjevaca“.

Više...
 
Održane pripreme za svečane zavjete

U organizaciji Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja održane su, od 29. srpnja do 25. kolovoza 2018., zajedničke pripreme za svečane zavjete bogoslova iz sedam franjevačkih provincija iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Na pripremama je sudjelovao 21 bogoslov. Opširnije: www.franjevci-st.com.

 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1693
Ovaj mjesecOvaj mjesec57893
UkupnoUkupno6262282

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 54 

Administrator

franodoljanin@gmail.com