Zagreb: Novi broj glasila "Dobri Otac Antić"

Zagreb: Glasilo "Dobri Otac Antić" 1-2/2019.

 
Sinj: Natječaj za upis u prvi razred

Franjevačka klasična gimnazija u Sinju s pravom javnosti objavila je NATJEČAJ za upis učenika u prvi razred u školskoj godini 2019./2020. godine. Natječaj možete preuzeti OVDJE.

 
Marienthal: Hrvati u njemačkom Gospinu svetištu

Hrvati katolici iz HKM Rajnsko-majnskoga pastoralnog područja tradicionalno su hodočastili na Duhovski ponedjeljak – blagdan Blažene Djevice Marije Majke Crkve, u ponedjeljak 10. lipnja 2019., u franjevačko svetište Blažene Djevice Marije od milosti – Gospe žalosne u Marienthal, u organizaciji Hrvatske katoličke župe Frankfurt. Opširnije: www.zivazajednica.de

 
Proslava svetkovine Duhova u Bilicama

U nedjelju, 9. lipnja 2019., zajednica vjernika iz Bilica, prigradske šibenske župe, proslavila je svetkovinu Duhova ili Pedesetnice.

Više...
 
Šubićevac: Obećanja u Frami

U nedjelju, 09. lipnja 2019., održana su obećanja u mjesnom bratstvu Frame Šibenik-Šubićevac pod geslom „Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio“ Iv (15,12). Opširnije: subicevac.hr

 
Druženje uz molitvu i igru

U subotu, 8. lipnja 2019. u Misiji Köln održan je susret djece iz cijele Misije (Köln, Bonn, Leverkusen i Bielstein). Opširnije: hkm-koeln.de

 
Preminuo otac fra Marka Bitange

Blago u Gospodinu preminuo je 8. lipnja 2019. u 90. godini života Mirko Bitanga pok. Marka, otac fra Marka Bitange. Misa i sprovodni obredi bit će u utorak, 11. lipnja 2019., u 17 sati u Runovićima. Počivao u miru Božjem.

 
Izabrano novo Područno vijeće Splitsko-dubrovačkog OFS-a

VII. izborni kapitul Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva „Sv. Leopold Bogdan Mandić“ održan je u njegovoj središnjici, u Franjevačkom samostanu Gospe od zdravlja u Splitu na Dobrome (Trg Gaje Bulata 3) u subotu, 8. lipnja 2019.

Više...
 
Cetina: Proslava Svetoga Spasa 2019.

Misnim slavljem u Cetini (Vrlika), 1. lipnja 2019., s početkom u 10.30 sati kojem je predsjedao fra Ivan Režić, meštar novaka na Visovcu, svečano je proslavljena svetkovina Uzašašća Gospodinova u nebo.

Više...
 
Dublin: Godišnji skup hrvatskih dušobrižnika Zapadne Europe

U karmelićanskom centru „Avila“ u Dublinu održao se od 3. do 5. lipnja Godišnji susret hrvatskih dušobrižnika iz pastoralnog područja Zapadna Europa.

Više...
 
Split: Novi broj revije "Služba Božja"

Služba Božja 2/2019.

 
Dubrava: Primanja u Framu, sportski kapitul i područna skupština

U subotu, 1. lipnja 2019. godine, u župi Gospe od Zdravlja u Dubravi kod Šibenika održana su primanja u Franjevačku mladež. Opširnije: www.zupagospavangrada-sibenik.hr

 
Trstenik: Zavjetovanje i primanje u OFS-u

Slavlje trajnog i privremenog zavjetovanja te primanja u Mjesnom bratstvu Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) „Blagovijest“, Split – Trstenik održano je u nedjelju, 2. lipnja 2019. u crkvi Presvetoga Otkupitelja u Splitu na Trsteniku.

Više...
 
Esslingen: Novi broj lista "Amen"

Esslingen: Župni list "Amen" - 2/2019.

 
Split: Objavljen list "Marija" za lipanj 2019.

Objavljen je novi broj mjesečnog lista za Marijine štovatelje - MARIJA za lipnja 2019. "Za kulturu srca" naslov je uvodnika koji potpisuje urednik fra Petar Lubina. Urednik je pripredio kratka razmatranja otajstava krunice koji mogu poslužiti u molitvi za duhovna zvanja.

Više...
 
Studenci: Primanje u OFS-u

Obred primanja u Franjevački svjetovni red (OFS) Mjesno bratstvo Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) „Sv. Padre Pio“ (u obnavljanju) održan je u nedjelju, 26. svibnja 2019. u crkvi Sv. Ilije u Studencima.

Više...
 
Frankfurt: „Živa zajednica“ za svibanj i lipanj

Iz tiska je izašao dvobroj Žive zajednice za svibanj i lipanj, glasila hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, u izdanju Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni. Opširnije: www.zivazajednica.de.

 
Mješoviti zbor mladih župe Gospe od Zdravlja iz Splita nastupio u Šibeniku

U nedjelju, 26. svibnja 2019. godine, u crkvi Gospe van Grada u Šibeniku Mješoviti zbor mladih župe Gospe od Zdravlja iz Splita animirao je pjevanje za vrijeme svete mise u 19 sati te je nakon svete mise održao prigodni koncert. Zahvaljujemo voditelju zbora, ujedno i dirigentu, fra Stipici Grgatu, što je gradu Šibeniku poklonio ovaj duhovni i kulturni događaj. Opširnije: www.zupagospavangrada-sibenik.hr

 
Studijski izlet studenata splitskog KBF-a

U subotu, 25. svibnja 2019., studenti s Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu bili su na studijskom izletu u Šibeniku, Visovcu i Ružiću. Organizator putovanja bio je fra Šimun Markulin.

Više...
 
3. nacionalno hodočašće OFS-a i Frame3. nacionalno hodočašće OFS-a i Frame

U subotu, 25. svibnja 2019., u Zagrebu i Krašiću održano je 3.nacionalno hodočašće OFS-a i Frame. Euharistijsko slavlje predvodio je mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački.

Više...
 
Gračac: Susret ministranata

U župi sv. Jurja mučenika u Gračacu, u subotu 25. svibnja 2019., održan je susret ministranata Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja. U susretu je sudjelovalo oko 180 ministranata iz 11 župa naše provincije: Vinjani, Imotski, Proložac, Studenci, Lovreć Opanci, Knin, Zmijavci, Promina, Lovinac, Gračac i Zagreb.

Više...
 
Vrgorac: "Fra Karlov dan" - 2019.

Svečanu sv. misu o sedamdeset i šestoj godišnjici mučeničke smrti fra Karla Ćuluma u subotu 25. svibnja 2019. u crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije u Vrgorcu u 19 sati predvodio je fra Ivica Omazić, župnik Vrgorca i dekan Biokovskog dekanata.

Više...
 
Karin: Proslava sv. Paškala

Slavlje sv. Paškala u samostanskoj crkvi u Karinu 17. svibnja 2019. predvodio je don Tomislav Baričević, župnik Pridrage.

Više...
 
KUD „Župa Grab“ u Njemačkoj

Na poziv Marije Jaković, rodom iz Jabuke, u prigodom programu u Karlsruheu nastupio je KUD „Župa Grab“ pod vodstvom župnika fra Duška Botice.

Više...
 
Hodočašće novaka stopama sv. Franje

I ove godine, već uobičajeno, uz visovačke novake na hodočašću stopama svetoga Franje pošli su i ostali novaci Južnoslavenske franjevačke konferencije, ukupno njih dvadeset i trojica iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Albanije, s njihovim odgojiteljima.

Više...
 
Čajdraš: Fra Dejan Međugorac proslavio mladu misu

U subotu 18. svibnja 2019. godine, fra Dejan Međugorac proslavio je svoju drugu mladu misu u svom rodnom selu Čajdraš, nedaleko od Zenice." Opširnije možete pročitati OVDJE.

 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

22. lipnja: Split - Svećeničko ređenje

************

29. lipnja: Kruševo - 50. obljetnica svećeništva

***********

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas335
Ovaj mjesecOvaj mjesec46847
UkupnoUkupno6883629

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 74 

Administrator

franodoljanin@gmail.com