Fra Miroslav Modrić: „Fra Vjenceslav Bilušić i Kustodija Svete Zemlje“

U nakladi Zbornika „Kačić“ dr. sc. fra Miroslav Modrić objavio je knjigu „Fra Vjenceslav Bilušić i Kustodija Svete Zemlje“. Recenzenti su bili prof. dr. sc. Josip Vrandečić i doc. dr. sc. Boris Havel. Predgovor je napisao prof. dr. sc. fra Božo Lujić. Knjiga je napisana na 400 stranica.

Više...
 
Runovići-Sebišina: Proslava Sv. Ivana Krstitelja

Svetkovina Rođenja Sv. Ivana Krstitelja svečano je proslavljena u župi Runovići u mjestu Sebišina. Procesiju u 10:30 sati te misno slavlje u dvorištu crkve predvodio je i propovijedao fra Josip Grbavac.

Više...
 
Split: Ljetni broj lista "Marija"

Objavljen je novi broj mjesečnog lista za Marijine štovatelje - MARIJA za srpanj-kolovoz-rujan 2017. "Plač pustinje" naslov je uvodnika koji potpisuje urednik fra Petar Lubina.

Više...
 
Imotski: Održan 100. zaručnički tečaj

U Franjevačkom samostanu sv. Franje u Imotskom u nedjelju, 25. lipnja 2017., završio je drugi ovogodišnji zaručnički tečaj, na kojem je pripravu za sakrament ženidbe obavio 21 par. Ovo je bio jubilarni 100. tečaj koji je održan u Imotskom dekanatu od 1992. godine.

Više...
 
Offenbach: Održan 26. hrvatski folklorni festival s 4. dječjim festivalom

Tradicionalni 26. hrvatski folklorni festival, u sklopu kojeg je održan 4. dječji hrvatski foklorni festival, održan je u subotu, 24. lipnja 2017., u Kultur- und Sportzentrum „Martinsee“ u Heusenstammu kod Offenbacha na Majni u organizaciji Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni.

Više...
 
Gračac: Proslava svetkovine sv. Ivana Krstitelja

Svetkovina sv. Ivana Krstitelja proslavljena je 24. lipnja 2017.  svečanim misnim slavljem u 11 sati koje je predslavio vlč. Josip Šimatović, župnik Udbine.

Više...
 
Karin: Proslava svetkovine Srca Isusova

U petak, 23. lipnja 2017., na svetkovinu Srca Isusova gvardijan i župnik fra Petar Klarić slavio je misu za vjernike na otvorenom ispred samostana.

Više...
 
Visovac: Posjet predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović

Predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar Kitarović 21. lipnja 2017. posjetila je samostan Visovac gdje ju je primio gvardijan fra Božo Duvnjak.

Više...
 
Split: Svećeničko ređenje 2017.

Nadbiskup Marin Barišić u subotu, 24. lipnja 2017., u konkatedralnoj crkvi Sv. Petra u Splitu za prezbitere je zaredio trojicu đakona: Gabrijela Kambera (iz župe Sv. Martina u Rudi), Luku Stipinovića (iz župe Sv. Lovre u Stobreču) i fra Marija Lemu (iz župe Sv. Petra ap. Kaštel Novi, a rodom s Visoke kraj Nevesta).

Više...
 
Konjevrate: Proslava svetkovine sv. Ivana Krstitelja

U subotu, 24. lipnja 2017., svečano misno slavlje u župi Konjevrate na svetkovinu rođenja sv. Ivana Krstitelja – zaštitnika župe i naslovnika župne crkve, predslavio je fra Marko Duran, župnik i gvardijan samostana svetoga Ante Padovanskog u Kninu.

Više...
 
Bristivica: Proslavu sv. Ivana Krstitelja predvodio biskup Rogić

U subotu, 24. lipnja 2017., procesiju i euharistijsko slavlje prigodom proslave sv. Ivana Krstitelja, zaštitnika župe Bristivica, predvodio je mons. Tomislav Rogić, biskup šibenski.

Više...
 
Trstenik: Novi broj "Obavijesti"

Trstenik: Listić 'Obavijesti' 4/2017.

 
Preminuo otac fra Frane Čugure

U četvrtak, 22. lipnja 2017. preminuo je Božo Čugura, otac fra Frane Čugure. Sprovod će biti na groblju Sv. Frane u Sinju u petak, 23. lipnja 2017. u 18 sati. Misa zadušnica slavit će se nakon sprovodnih obreda u crkvi Sv. Frane na Čitluku.

 
Posjet Generalnog ministra braći na Dobrom

Članovi Generalnog definitorija Reda manje braće (OFM) i provincijali Južnoslavenske konferencije provincijalnih ministara  OFM (JKPMOFM) u utorak, 20. lipnja 2017., posjetili su braću u samostanu Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobrom.

Više...
 
Kljaci: Župni list 'Karmel'

Kljaci: List 'Karmel' - Sv. Ilija 2017.

 
X. ministrantski hod po Vinjanima

I ove godine po završetku nastavne školske godine u subotu, 17. lipnja 2017., u župi Vinjani organiziran je X. ministrantski hod u koji se uključilo 25 ministranata.

Više...
 
Imotski: Posjet Generalnog ministra OFM

U sklopu pohoda Generalnog definitorija Reda manje braće (OFM) Južnoslavenskoj konferenciji provincijalnih ministara  OFM (JKPMOFM) u nedjelju, 18. lipnja 2017., generalni ministar OFM fra Michael Perry s generalnim vikarom i definitorima posjetio je samostan i župu sv. Frane u Imotskom.

Više...
 
Šubićevac: Primanja i obećanja u Frami

U nedjelju, 18. lipnja  2017.,  u župi sv. Ante u Šibeniku, bila su primanja i obećanja u Frami. Zajednica je postala bogatija za 2 nova člana, 2 su framašice dale su svoja prva obećanja, a 3 framašice su obnovile  svoja obećanja u Frami.

Više...
 
NATJEČAJ za upis učenika u prvi razred u školskoj godini 2017./2018.

Na temelju članka 22., stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj škole i točke XV. Odluke o upisu učenika u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2017./18. (NN, br. 48/2017.) Franjevačka klasična gimnazija u Sinju s pravom javnosti objavljuje NATJEČAJ za upis učenika u prvi razred u školskoj godini 2017./2018. Dokument natječaja možete pogledati OVDJE.

 
Zagreb: Generalni ministar posjetio svetište Majke Božje Lurdske i grob o. Antića

U sklopu posjeta Generalne uprave Franjevačkog reda OFM Južnoslavenskoj konferenciji provincijala OFM generalni ministar fra Michael Anthony Perry posjetio je u subotu, 17. lipnja 2017., grob o. fra Ante Antića te franjevački samostan i crkvu Majke Božje Lurdske u Zagrebu.

Više...
 
Šubićevac: Dani sv. Ante na Šubićevcu

Blagdan sv. Ante, zaštitnika župe i samostana na Šubićevcu u Šibeniku započeo je devetodnevnom duhovnom pripremom župljana i hodočasnika. Središnje slavlje na blagdan sv. Ante predvodio je provincijal fra Joško Kodžoman.

Više...
 
Proslava sv. Ante i seminar "Samo je u Bogu mir, dušo moja!"

Vjernici  HKŽ München  u utorak, 13. lipnja 2017., svečano su proslavili blagdan svetog Ante. Središnje misno slavlje u crkvi St. Paul u 18.30 sati predvodio je pater Mijo Nikić, profesor na Fakultetu DI u Zagrebu.

Više...
 
Zagreb: Susret JKPMOFM i Generalnog definitorija

U Franjevačkom samostanu u Zagrebu na Sigetu u petak, 16. lipnja 2017. u 9.30 sati, započeo je molitvom Srednjeg časa susret Južnoslavenske konferencije provincijala OFM i Generalnog definitorija OFM.

Više...
 
Kelkheim: Proslavljeno Tijelovo i Dan župe

Hrvatska katolička župa (HKŽ) Main-Taunus/Hochtaunus (sa sjedištem u Kelkheimu) tradicionalno je proslavila Tijelovo i Dan župe u četvrtak, 15. lipnja 2017.. Misno slavlje predvodio je i propovijedao dušobrižnik u HKŽ München fra Petar Komljenović.

Više...
 
Turjaci: Proslava sv. Ante u sklopu 330 godina postojanja župe

Župljani Turjaka i hodočasnici Cetinske krajine svečano su u utorak, 13. lipnja 2017., proslavili blagdan svetog Ante u sklopu 330 godina postojanja župe Turjaci. Središnje slavlje predvodio je provincijal fra Joško Kodžoman.

Više...
 

Pretraži sadržaj

Najave

Duhovne vježbe - 2017.

*********

5. srpnja: Imotski - Dan Provincije

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2053
Ovaj mjesecOvaj mjesec66327
UkupnoUkupno5154786

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 102 

Administrator

franodoljanin@gmail.com