Fra Stojan Damjanović objavio drugu knjigu poezije

Fra Stojan Damjanović, član provincije Presvetoga Otkupitelja, objavio je u nakladi Ogranka Matice hrvatske u Šibeniku svoju drugu zbirku poezije pod naslovom „Sam odlučuješ“. Uvod i osvrt potpisuju prof. Marko Menđušići i Zdenka Bilušić, isto tako autorica dizajna korica i ilustracija.

Više...
 
Split: Novi broj lista Marija

Objavljen je novi broj mjesečnog lista za Marijine štovatelje - MARIJA za ožujak 2020. Urednik fra Petar Lubina naslovio je uvodnik Snaga riječi. Uvodnik prenosimo u cijelosti:

Više...
 
Vrlika: Moćnik Blažene Marije Propetoga Petković u župi

Na sedmu nedjelju kroz godinu, 23. veljače 2020., č. s. Jasminka Gašparović, vicepostulatorica i č. s. Milijana Heđi, predstojnica kuće u Splitu iz Družbe kćeri milosrđa trećeg samostanskog reda Sv. Franje, donijele su Vrliku moćnik Blažene Marije Propetoga Petković. Tijekom svete mise Blaženičin moćnik bio je izložen na glavnom oltaru, a nakon svete mise vjernici su imali priliku iskazati mu pobožnost, cjelivajući ga.

Više...
 
Split: Seminar za zborovođe "Zlatne harfe"

U Franjevačkom samostanu Gospe od Zdravlja u Splitu, dana 22. veljače 2020. godine, održan je seminar za zborovođe dječjih župskih zborova Zlatna harfa. Uz zborovođe iz župa Vrhbosanske i Splitsko-makarske nadbiskupije te župa Šibenske i Mostarsko-duvanjske biskupije na skupu su nazočili provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Marko Mrše i provincijalka Školskih sestara franjevki Krista Kralja s. Andrea Nazlić.

Više...
 
Schmerlenbach (D): Godišnji susret

Svake godine, pa tako i ove, održan je susret braće Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja koji djeluju u Njemačkoj. Ovogodišnji se susret održao u Schmerlenbachu kod Aschaffenburga od 17. do 19. veljače 2020. godine. Na susretu je sudjelovalo 25 braće uključujući provincijala fra Marka Mršu i ekonoma Provincije fra Borisa Čarića.

Više...
 
Lišane: Pastirski pohod biskupa Tomislava Rogića

Pastirski pohod šibenskog  biskupa Tomislava Rogića župi Sv. Mihovila  Lišane bio je u nedjelju, 16. veljače 2020. godine.

Više...
 
Karin: Dan sjećanja na razaranje franjevačkog samostana

Dan sjećanja na 27. godišnjicu razaranja franjevačkog samostana i crkve Bezgrešnog začeća BDM u Karinu obilježen je misnim slavljem za domovinu koje je u samostanskoj crkvi u Karinu u četvrtak 13. veljače predvodio fra Ivan Režić, magistar franjevačkih bogoslova iz Splita.

Više...
 
München: "Hrvatski glagoljaški rekvijem"

„Hrvatski glagoljaški rekvijem“ u izvedbi Münchenskog radio orkestra u crkvi Srca Isusova u Muenchenu, 14. veljače 2020. godine.

Više...
 
Metković: Primanja, obećanja i izbori u Frami

Frama Metković bogatija je za osmero novih članova koji su u subotu, 15. veljače 2020. godine, u crkvi sv. Ilije, proroka u 18. 30 sati primljeni u mjesno bratstvo Frame. Obred primanja predvodio je fra Darijo Sinković, župni vikar i duhovni asistent Frame Metković.

Više...
 
Njemačka: Područne sjednice s delegatom

Prve područne sjednice u 2020. godini hrvatskih pastoralnih djelatnika, koji djeluju u hrvatskim katoličkim misijama i zajednicama u Njemačkoj, na čelu s delegatom za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivicom Komadinom, održane su od ponedjeljka 10. do petka 14. veljače u pet njemačkih gradova i mjesta, u organizaciji Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni i hrvatskih katoličkih misija (HKM) i zajednica (HKZ), na čijem su se području sjednice održavale. Opširnije: zivazajednica.de

Više...
 
Šibenik/Gospa van Grada: Obećanja u Frami

Nedjelja, 9. veljače 2020., za Župu Gospe van Grada u Šibeniku bio je osobito svečan dan. Na večernjoj misi s početkom u 18 sati, koju je predvodio župnik fra Filip Milanović Trapo, desetero framaša obnovilo je i dalo svoja obećanja. Opširnije: zupagospavangrada-sibenik.hr

 
Prapatnica: Proslava Stepinčeva

U nedjelju, 9. veljače 2020., mons. Ante Ivas, biskup šibenski u miru, predvodio je procesiju  i euharistijsko slavlje prigodom proslave blagdana bl. Alojzija Stepinca u Prapatnici.

Više...
 
Zagreb: Proslavljena svetkovina Majke Božje Lurdske

Svetište i župa Majke Božje Lurdske u Zagrebu svečano je proslavila u utorak 11. veljače 2020. svetkovinu svoje nebeske zaštitnice. Središnje euharistijsko slavlje predslavio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u koncelebraciji s provincijalom Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Markom Mršom, župnikom i gvardijanom fra Ivanom Maletićem i još petnaestak svećenika.

Više...
 
Šibenik/Šubićevac: Proslava blagdana Gospe Lurdske

Blagdan Gospe Lurdske, suzaštitnice naše Župe sv. Ante Padovanskog, proslavljen je 11. veljače 2020. nakon trodnevne duhovne priprave koja je započela cjelodnevnim klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.Opširnije: subicevac.hr

 
Koeln: Sastanak s delegatom

Prvi ovogodišnji pokrajinski sastanak s delegatom hrvatskih svećenika, pastoralnih suradnica/-ka i socijalnih djelatnica/-ka održan je u srijedu, 12. veljače 2020. u prostorijama HKM Köln s početkom u 10:30 sati. Opširnije: hkm-koeln.de

 
Split/Križine: Proslava Gospe Lurdske

U utorak, 11. veljače 2020., proslavljena je svetkovina Gospe Lurdske u bolničkoj kapelaniji na KBC Split – Križine. To je ujedno i Dan bolesnika. U prepunoj kapelici i hodniku  misnom slavlju predsjedao je don Stipan Šurlin, u koncelebraciji s don Antom Mateljanom i fra Mirom Ančićem, bolničkim kapelanom na Križinama. Pjevanje i sviranje predvodili su bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja.

Više...
 
Šibenik: Proslava Gospe Lurdske

U samostanskoj crkvi Sv. Lovre na Gorici u Šibeniku, 11. veljače 2020. godine proslavljen je blagdan Gospe Lurdske, ujedno i  svjetski dan bolesnika. Svete mise slavljene su u 9:00 i 17:00 sati, a predslavio ih je Fra Mate Topić. Za vrijeme jutarnje Mise, podijeljen je sakramenat bolesničkog pomazanja, a večernju Misu je uveličao zbor Chor Cristi, kojeg vodi dr. med. Eva Čubrić. Nakon mise zbor je imao kocert u čast Gospe Lurdske.

 
Otok: Proslavljen blagdan Gospe Lurdske

Župa sv. Luke Otok svečano je u utorak 11. veljače 2020. godine proslavila blagdan svoje suzaštitnice Gospe Lurdske. Središnje misno slavlje predvodio je fra Antonio Mravak, župni vikar u Sinju (Brnaze).

Više...
 
London: Proslava Stepinčeva

U prigodi obilježavanje 60. obljetnice smrti blaženoga Alojzija kardinala Stepinca, nadbiskupa zagrebačkog, Hrvatska katolička misija u Londonu organizirala je u nedjelju 9. veljače 2014. euharistijsko slavlje u crkvi Presvetoga Srca Isusova u Londonu te prigodno predavanje.

Više...
 
Čavoglave: Proslava Stepinčeva

Dvodnevnom duhovnom obnovom koju je predvodio župnik far Ivan Lukač župa se pripremala za Stepinčevo. Procesijom i svečanom sv. Misom 9. veljače 2020. u 11:30 sati u crkvi Hrvatskih mučenika u Čavoglavama proslavljeno je Stepinčevo. Ovogodišnje svečano misno slavlje u crkvi Hrvatskih mučenika uz domaćeg župnika fra Ivana Lukača predslavio je fra Šimun Bilokapić profesor na Teologiji u Splitu.

Više...
 
München: HKŽ München hrani gotovo 1.000 djece dnevno

Zahvaljujući velikodušnim i trajnim donacijama naših župljana i volontera Marijinih obroka u Münchenu uspijevamo sponzorirati našu vlastitu školsku kuhinju, imenom “Croatia for Marys Meals – München, Germany” koja svakodvenvno hrani 993 djece u Malaviji, Africi. Opširnije: hkz-muenchen.de

 
München: Proslava Stepinčeva

Trodnevna duhovna priprava u HKŽ München kuliminirala je svečanom proslavom šezdeset obljetnice “Stepinčeva” 09. 02. 2020 u 12.30 sati u prepunoj crkvi sv. Michaela u kojoj je na početku sv. mise predvoditelj mons. Juraj Batelja rekao: “Smrtnim tijelom postala je jača, zemlja u kojoj počiva ...”, a u propovijedi je živopisnim panegirikom ocrtao Stepinčev lik. Opširnije: hkz-muenchen.de

Više...
 
Sinj/Brnaze: Proslava Gospe Lurdske

U zajednici Sv. Nikole Tavelića u Brnazama - Župa Gospe Sinjske, u nedjelju 9. veljače 2020. godine, proslavljen je blagdan Gospe Lurdske, suzaštitnice zajednice i mjesta. Voditelj ovogodišnje proslave bio je mr. fra Šimun Markulin, profesor moralne teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu. Tijekom trodnevnice euharistijskim slavljima su predsjedali i propovijedali fra Ivan Lukač, fra Nikica Ajdučić i fra Antonio Mravak.

Više...
 
Koeln: Proslava Stepinčeva

U nedjelju, 9. veljače 2020. godine HKM Köln proslavila je svog nebeskog zaštitnika bl. Alojzija Stepinca.

Središnja proslava Stepinčeva bila je u Kölnu u Minoritenkirche, a započela je u 12:30 sati procesijom u kojoj su folklorašice nosile lik Blaženika. Misno slavlje predvodio je fra Mario Knezović, koji je održao i trodnevnu duhovnu obnovu, uz koncelebraciju fra Vuka Buljana, don Frankopana Velića i fra Denisa Šimunovića. Opširnije: hkm-koeln.de

Više...
 
München: Priprema za Stepinčevo, 3. dan

Bl. A. Stepinac moralna vertikala za Crkvu i svoj Hrvatski narod
Mons. Juraj Batelja u trećoj večeri Duhovne obnove koja se događala u crkvi Sv. Pavla, zajedno sa župnikom fra Petrom Klapežom i dušobrižnikom fra Marinkom Vukmanom, govorio je o bl. Alojziju Stepincu kao moralnoj vertikali Crkve i svoga hrvatskog naroda.

Više...
 
München: Priprema za Stepinčevo, 2. dan

Alojzije Stepinac branitelj nemoćnih i zatočenih

U petak, 7. veljače održana je druga večer Duhovne obnove za Stepinčevo u hrvatskoj katoličkoj župi u Münchenu. Sve se događalo  u crkvi Sv. Pavla, nedaleko centra – Hrvatskog doma u kojem se okupljaju hrvatski katolici. U crkvi sv. Pavla hrvatski katolici svake nedjelje u 16 sati slave svetu misu (zimi), a ljeti u 17 sati. Crkva je građena u novo-gotičkom stilu od 1892. do 1906. prema planu Georga Hamberrissera. Na dnu crkve u pokrajnjoj niši  nalazi se križ na čijem drvetu piše na njemačkom jeziku: Ovaj križ je izraz zahvalnosti Crkvi i narodu Bavarske koji su velikodušno pomogli nositi križ obrambenog rata u Hrvatskoj (1990.-1995.) Potpisnici su Hrvatski Caritas i Bavarsko-hrvatski Forum.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Šubićevac: Čitanje Biblije

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1417
Ovaj mjesecOvaj mjesec67343
UkupnoUkupno7534176

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 54