München: Duhovna obnova

U četvrtak, 28. studenoga 2019. godine u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Münchenu održana je duhovna obnova za došašće pod geslom: „Ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta“. Duhovnu obnovu predvodio je tajnik Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Damir Pavić.

Više...
 
Tečaj o socijalnom nauku Crkve Nacionalnog vijeća Franjevačkoga svjetovnoga reda

Nacionalno vijeće Franjevačkoga svjetovnoga reda organiziralo je osmi tečaj o socijalnom nauku Crkve i svjedočenju svjetovnih franjevaca u društvu, koji je održan 30. studenog u samostanu franjevaca konventualaca na Svetom Duhu u Zagrebu, u Dvorani sv. Franje. Opširnije: ika.hkm.hr

 
Vinjani: Novi broj "Tomislavljeva"

Tomislavljevo - Božić, 2019.

 
Split/Dobri: Izborni kapitul OFS-a

Izborni kapitul Mjesnoga bratstva Franjevačkoga svjetovnoga reda (OFS) „Gospe od zdravlja“, Split – Dobri održan je na prvu nedjelju Došašća, 1. prosinca 2019., u Franjevačkom samostanu Gospe od zdravlja u Splitu na Dobrome.

Više...
 
Darmstadt: 50. obljetnica HKM

Velika proslava 50. obljetnice osnivanja i djelovanja Hrvatske katoličke misije u Darmstadtu obilježena je „Godinom hrvatske kulture u Darmstadtu“ pod pokroviteljstvom Grada znanosti Darmstadta, Veleposlanstva RH u Njemačkoj, Središnjeg državnog ureda RH za Hrvate izvan Hrvatske, Hrvatske matice iseljenika i uz partnerstvo Biskupije Mainz.

Više...
 
Sinj: Novi broj lista Žarište

Žarište - Božić, 2019.

 
Zagreb: Izložba o Visovcu

Zagreb, 30. studenoga 2019. – U zagrebačkom Muzej za umjetnost i obrt, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića danas je svečano otvorena velika baštinska izložba VISOVAC : DUHOVNOST I KULTURA NA BILOJ STINI koja po prvi put javnosti predstavlja iznimno vrijedan korpus sakralne baštine koja se čuva u samostanskim zbirkama, knjižnici i arhivu Franjevačkog samostana Majke od Milosti na otoku Visovcu. Opširnije: muo.hr

 
Split/Trstenik: Seminar za gvardijane i samostanske ekonome

Sukladno odluci provincijskog kapitula održanog od 29. travnja do 4. svibnja 2019. u samostanu o. fra Ante Antića na Trsteniku u Splitu je održan dvodnevni seminar (28. i 29. studenog 2019.) za gvardijane i samostanske ekonome Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja.

Više...
 
Knin: Sprovod pok. Marije Šimić-Grgić

Sprovod pok. Marije Šimić-Grgić (1925. – 2019.), majke našega brata fra Josipa Grgića, obavljen je 28. studenoga 2019. god. na gradskom groblju u Kninu.

Više...
 
Izišao novi broj glasila Fraternitas

Fraternitas - prosinac 2019.

 
Sinj: Sveta misa u spomen ubijenim fratrima u Cetinskoj krajini

U crkvi Gospe Sinjske u Sinju, u petak 29. studenoga 2019., na spomen obljetnicu ubijenih franjevaca u Cetinskoj krajini slavljena je u 18 sati misa zadušnica na ubijene fratre od 1942. do 1948. Misnim slavljem je predsjedao gvardijan fra Ante Čovo u suslavlju braće franjevaca. Na početku mise pročitana su imena naše ubijene braće fratara. Opširnije: gospa-sinjska.hr

 
Sinj: Susret trajne formacije

U Franjevačkom samostanu Gospe Sinjske u Sinju održan je u srijedu, 27. studenoga 2019., susret trajne formacije za fratre iz Provincije Presvetog Otkupitelja. Takvi se susreti formacije organiziraju na regionalnoj razini, a sinjski susret okupio je 34-icu fratara, među kojima je bio i fra Marko Mrše, provincijal. Program je započeo u 16:30 sati. Nakon molitve Srednjeg časa fra Šimun Markulin, moderator trajne formacije, predstavio je tijek susreta i predavače.

Više...
 
Split/Trstenik: Podjela službe čitača

U srijedu, 27. studenoga 2019. godine, u kapeli samostana o. fra Ante Antića u Splitu devetorici bogoslova Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja te dvojici bogoslova iz druge provincije, podijeljena je Službu lektorata.

Više...
 
Sinj: Dan otvorenih vrata u Franjevačkom sjemeništu

Franjevačko sjemenište u Sinju tradicionalno organizira višednevne ili jednodnevne susrete sjemeništaraca  s ministrantima i aspirantima za duhovna zvanja. Tako je, prema najavi, u subotu, 23. studenog  2019. u Sjemeništu organiziran Dan otvorenih vrata. Tom su prigodom u posjet Sjemeništu stigli ministranti i mladići iz različitih krajeva naše Provincije, njih ukupno osamnaest.

Više...
 
Split: Osnovana Konferencija područnih duhovnih asistenata Splitsko-dubrovačkog bratstva Frame

Konferencija područnih duhovnih asistenata Splitsko-dubrovačkog bratstva Frame održana je 26. studenog 2019. u samostanu franjevaca konventualaca sv. Frane u Splitu. U radu sjednice sudjelovali su: fra Stipe Nimac, OFM, fra Martin Jaković, OFMConv., fra Tomislav Trandler, OFMCap. i fra Marko Neretljak, TOR.

Više...
 
Vukšić: Proslavljen blagdan sv. Kate

Svečanim i euharistijskim slavljem u crkvi sv. Kate, uz sudjelovanje mnoštvo vjernika iz župe i okolnih mjesta, u  ponedjeljak, 25. studenog proslavljen je blagdan sv. Kate u Vukšiću. Misno slavlje predvodio je fra Ivan Lukač župnik župe Kljaci u koncelebraciji s domaćim župnikom fra Božom Mandarićem. Za vrijeme slavlja mješoviti crkveni zbor pjevao je na prepoznatljivom tradicijskom napjevu župe sv. Mihovila.

Više...
 
Preminula majka fra Josipa Grgića

Dana 26. studenoga 2019. preminula je Marija Šimić-Grgić r. Madžar (1925.) majka našega brata fra Josipa Grgića.

Sprovod će biti u četvrtak, 28. studenoga 2019. g. u 14.00 sati na gradskom groblju u Kninu.

Pokoj vječni daruj joj, Gospodine!

 
Zagreb: Fra Ivan Macut sudjelovao na redovitoj sjednici Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog

U ponedjeljak, 25. studenoga 2019. godine, održana je redovita sjednica Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog u prostorijama HBK u Zagrebu.

Više...
 
HKM Köln: Primanje novih ministranata

U nedjelju, 24. studenoga za vrijeme sv. misa u Leverkusenu i Kölnu u ministrantsku službu svečenim obredom primljeni su novi članovi. Opširnije: hkm-koeln.de

 
Dubrovnik: Održani izborni kapituli OFS-a


Izborni kapituli Mjesnoga bratstva Franjevačkoga svjetovnoga reda (OFS) „Mala Braća“, Dubrovnik i „Sv. Josip“, Dubrovnik – Lapad održani su u nedjelju na svetkovinu Krista Kralja, 24. studenoga 2019., u Franjevačkom samostanu Male Braće u Dubrovniku, u OFS-u „Mala Braća“ u 15,30, a u OFS-u „Sv. Josip“ u 17,30 sati.

Opširnije

Fotografije

 
Šibenik: Susret trajne formacije

U Franjevačkom samostanu sv. Ante Padovanskog na Šubićevcu održan je u ponedjeljak, 25. studenoga 2019., susret trajne formacije za fratre iz Provincije Presvetog Otkupitelja. Takvi susreti u splitskoj redovničkoj zajednici organiziraju se na regionalnoj razini, a šibenski susret okupio je 22-icu fratara. Program je započeo u 16 sati. Nakon molitve Srednjeg časa fra Šimun Markulin, moderator trajne formacije, predstavio je tijek susreta i predavače.

Više...
 
Dubravice: Proslava sv. Kate

Dana, 25.studenoga 2019. godine u Dubravicama je proslavljena sv. Kata.

Više...
 
HKM Köln: Proslava Nikolinja

HKM Köln je i ove 2019. organizirlala tradicionalnu proslavu Nikolinja koja je održana u subotu 23. studenoga u Bürgerhausu ( Graf – Beissel – Platz, 50 127 Bergheim Quadrath – Ichendorf ).

Opširnije: hkm-koeln.de

 
Drniš: Gospa od Zdravlja

Svetkovina Gospe od Zdravlja svečano je proslavljena u četvrtak, 21. studenoga 2019. godine u župi Gospe od Ružarija u Drnišu. Slavlje je započelo u crkvi Sv. Ante Padovanskog odakle je slika Gospe od Zdravlja u velikoj procesiji donesena do crkve Gospe od Ružarija.

Više...
 
MAINZ: Četrdeset godina organiziranog zbornog pjevanja

Hrvatska katolička misija Mainz svečano je, u nedjelju 24. studenoga, proslavila svetkovinu Krista Kralja. Ujedno je proslavila i četrdeset godina organiziranog zbornog pjevanja. Svečano misno slavlje u tom je povodu u crkvi sv. Bonifacija, na kojoj se Hrvati iz te misije okupljaju na središnje misijsko misno slavlje, predvodio voditelj misije fra Jure Zebić. Opširnije: zivazajednica.de

 
Ludwigshafen am Rhein: Održana smotra crkvenih zborova djece i mladih

Tradicionalna, 22. smotra crkvenih zborova iz hrvatskih katoličkih misija (HKM) i zajednica (HKZ) u Njemačkoj, na kojoj su nastupili zborovi djece i mladih, održana je, u subotu 23. studenoga, u crkvi sv. Hedwige u Ludwigshafenu, u organizaciji Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni i Hrvatske katoličke misije Ludwigshafen a.d. Rhein. Opširnije: zivazajednica.de

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Regionalni sastanci

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas4425
Ovaj mjesecOvaj mjesec15341
UkupnoUkupno7307204

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 58