Promina: Novi broj župnog lista

Promina - Božić, 2019.

 
Split/Trstenik: Karitativna akcija OFS-a

Mjesno bratstvo Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) „Blagovijest“, Split-Trstenik organiziralo je, u sklopu pastoralnog programa „Dani svete Elizabete“ u nedjelju, 17. studenoga 2019., prije i poslije misa u 7, 9.30 i u 19 sati karitativnu akciju „Kruh sv. Elizabete“ – prikupljanje pomoći najpotrebitijima.

Više...
 
Proložac: Izborni kapitul OFS-a

U subotu, 7. prosinca 2019., područna ministra Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva Mila Šuto i predsjednik Konferencije područnih duhovnih asistenata fra Stipe Nimac bili su u bratskom i pastoralnom pohodu mjesnom bratstvu „Rane sv. Frane" Proložac. Prema Genaralnim konstitucijama OFS-a, duhovni asistent više razine zadužen je za pastoralni pohod, a ministar više razine za bratski pohod. Isti dan u 17 sati, održan je Izborni kapitul MB kojim su predsjedali gore navedeni.

Više...
 
München/St. Gabriel: Novi broj župnog lista

St. Gabriel - 3/219

 
Split: Održan post-kapitul „Fratri u dijalogu“

U Franjevačkom samostanu o. Ante Antića u Splitu održan je u srijedu, 11. prosinca 2019., post-kapitul „Fratri u dijalogu“. Na taj formativni susret bila su pozvana braća Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja koja su položila svečane zavjete u posljednjih deset godina (Under Ten). Susret je započeo u 16 sati, a sudjelovala su osmorica braće. Susret je organizirao fra Šimun Markulin, moderator trajne formacije, a nazočio mu je i fra Marko Mrše, provincijal.

Više...
 
Miljevci. Novi broj župnog lista

Miljevci - Božić, 2019.

 
Podbablje: Novi broj župnog lista

Most - Božić, 2019.

 
München: Božićna proslava i Nikolinje 2019.

U kontekstu „slavljenja svetoga“ sekularizirani je “čovjek kao dijalektičko biće, stalno na kušnji da sveto zamjeni sa svjetovnim, te je nemoguće ustanoviti kada je kod njega blagdan življen kao profana igra, a kada kao proćućen sakralni čin. Sve to ovisi o unutarnjem stavu i vjeri da se sveto može dozvati u stvarnost“. Da se blagdani ne pretvore u praznu pozu i običnu svjetovnu zabavu i tako ne ostanu bez vjere, brine se, za iseljene Hrvate u glavnom gradu Bavarske, Hrvatska katolička župa München, sa svojim svećenicima, časnim sestrama i ostalim pastoralnim osobljem.

Više...
 
Šibenik/Šubićevac: Susret sa sv. Nikolom

Ove druge nedjelje došašća, uz plamen i druge adventske svijeće, mnogobrojni vjernički puk sudjelovao je u svečanom euharistijskom slavlju koje je predslavio fra Mario Radman, župnik i gvardijan. Svetopisamska čitanja ove nedjelje imaju jasnu poruku, a fra Mario, tumačeći ih, u svojoj propovijedi istaknuo je: „Mnogi od nas došašće doživljavaju kao prilično bajkovito vrijeme. Opširnije: subicevac.hr

 
London: Hrvatska katolička misija obilježila 50. obljetnicu utemeljenja i djelovanja

Zahvalnom misom koju je u Londonu u nedjelju 8. prosinca predvodio predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić u zajedništvu s pomoćnim westminsterskim biskupom mons. Paulom McAleenanom u crkvi Presvetoga Srca, proslavljena je 50. obljetnica utemeljenja i djelovanja Hrvatske katoličke misije u Londonu.

Više...
 
Darmstadt: Fra Ivan Čikara preuzeo vođenje HKZ

Svečanom misom u crkvi sv. Fidelisa koju je pred više od 400 vjernika predvodio fra Ivan Čikara u koncelebraciji s delegatom vlč. Ivicom Komadinom, dekanom Dekanata Darmstadt dr. Christophom Klockom i župnikom sv. Fildelisa Johannesom Gansom, fra Ivan Čikara preuzeo je vođenje Hrvatske katoličke zajednice u Darmstadtu.

Više...
 
Šibenik: Adventski koncert mješovitog zbora Gospe od Zdravlja u šibenskoj katedrali

U prigodi otvaranja manifestacije „Otvorite vrata Božiću“, župski mješoviti zbor Gospe od Zdravlja iz Splita bio je u dvodnevnom posjetu gost šibenske katedrale. Zbor je najprije u subotu 7. prosinca priredio cjelovečernji koncert, a u nedjelju, 8. prosinca animirao je svečano euharistijsko slavlje.

Više...
 
Ugljane/Strmendolac: Proslavljen sv. Nikola

Blagdan nebeskog zaštitnika sv. Nikole biskupa, 6. prosinca 2019., vjernici su proslavili u filijali Strmendolac, župa Ugljane, gdje je područna crkvica sv. Nikole biskupa, sagrađene davne 1767. godine. Svete mise u 8 i 10.30 sati s procesijom sa Svečevim kipom, uz župnika fra Nedjeljka Tabaka, predvodio je fra Ante Prološčić. Kao i svake godine na svečanu svetu misu u 10.30 sati, došao je i don Luka Vuco.

Više...
 
München: Duhovna obnova

U četvrtak, 28. studenoga 2019. godine u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Münchenu održana je duhovna obnova za došašće pod geslom: „Ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta“. Duhovnu obnovu predvodio je tajnik Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Damir Pavić.

Više...
 
Tečaj o socijalnom nauku Crkve Nacionalnog vijeća Franjevačkoga svjetovnoga reda

Nacionalno vijeće Franjevačkoga svjetovnoga reda organiziralo je osmi tečaj o socijalnom nauku Crkve i svjedočenju svjetovnih franjevaca u društvu, koji je održan 30. studenog u samostanu franjevaca konventualaca na Svetom Duhu u Zagrebu, u Dvorani sv. Franje. Opširnije: ika.hkm.hr

 
Vinjani: Novi broj "Tomislavljeva"

Tomislavljevo - Božić, 2019.

 
Split/Dobri: Izborni kapitul OFS-a

Izborni kapitul Mjesnoga bratstva Franjevačkoga svjetovnoga reda (OFS) „Gospe od zdravlja“, Split – Dobri održan je na prvu nedjelju Došašća, 1. prosinca 2019., u Franjevačkom samostanu Gospe od zdravlja u Splitu na Dobrome.

Više...
 
Darmstadt: 50. obljetnica HKM

Velika proslava 50. obljetnice osnivanja i djelovanja Hrvatske katoličke misije u Darmstadtu obilježena je „Godinom hrvatske kulture u Darmstadtu“ pod pokroviteljstvom Grada znanosti Darmstadta, Veleposlanstva RH u Njemačkoj, Središnjeg državnog ureda RH za Hrvate izvan Hrvatske, Hrvatske matice iseljenika i uz partnerstvo Biskupije Mainz.

Više...
 
Sinj: Novi broj lista Žarište

Žarište - Božić, 2019.

 
Zagreb: Izložba o Visovcu

Zagreb, 30. studenoga 2019. – U zagrebačkom Muzej za umjetnost i obrt, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića danas je svečano otvorena velika baštinska izložba VISOVAC : DUHOVNOST I KULTURA NA BILOJ STINI koja po prvi put javnosti predstavlja iznimno vrijedan korpus sakralne baštine koja se čuva u samostanskim zbirkama, knjižnici i arhivu Franjevačkog samostana Majke od Milosti na otoku Visovcu. Opširnije: muo.hr

 
Split/Trstenik: Seminar za gvardijane i samostanske ekonome

Sukladno odluci provincijskog kapitula održanog od 29. travnja do 4. svibnja 2019. u samostanu o. fra Ante Antića na Trsteniku u Splitu je održan dvodnevni seminar (28. i 29. studenog 2019.) za gvardijane i samostanske ekonome Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja.

Više...
 
Knin: Sprovod pok. Marije Šimić-Grgić

Sprovod pok. Marije Šimić-Grgić (1925. – 2019.), majke našega brata fra Josipa Grgića, obavljen je 28. studenoga 2019. god. na gradskom groblju u Kninu.

Više...
 
Izišao novi broj glasila Fraternitas

Fraternitas - prosinac 2019.

 
Sinj: Sveta misa u spomen ubijenim fratrima u Cetinskoj krajini

U crkvi Gospe Sinjske u Sinju, u petak 29. studenoga 2019., na spomen obljetnicu ubijenih franjevaca u Cetinskoj krajini slavljena je u 18 sati misa zadušnica na ubijene fratre od 1942. do 1948. Misnim slavljem je predsjedao gvardijan fra Ante Čovo u suslavlju braće franjevaca. Na početku mise pročitana su imena naše ubijene braće fratara. Opširnije: gospa-sinjska.hr

 
Sinj: Susret trajne formacije

U Franjevačkom samostanu Gospe Sinjske u Sinju održan je u srijedu, 27. studenoga 2019., susret trajne formacije za fratre iz Provincije Presvetog Otkupitelja. Takvi se susreti formacije organiziraju na regionalnoj razini, a sinjski susret okupio je 34-icu fratara, među kojima je bio i fra Marko Mrše, provincijal. Program je započeo u 16:30 sati. Nakon molitve Srednjeg časa fra Šimun Markulin, moderator trajne formacije, predstavio je tijek susreta i predavače.

Više...
 
Split/Trstenik: Podjela službe čitača

U srijedu, 27. studenoga 2019. godine, u kapeli samostana o. fra Ante Antića u Splitu devetorici bogoslova Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja te dvojici bogoslova iz druge provincije, podijeljena je Službu lektorata.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas654
Ovaj mjesecOvaj mjesec70648
UkupnoUkupno7613149

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 67