Drniš: Primanje u mjesnom bratstvu OFS-a

17. studenog 2019. godine, u crkvi sv. Ante u Drnišu, na večernjoj nedjeljnoj euharistiji, prigodom proslave sv. Elizabete Ugarske, zaštitnice Franjevačkog svjetovnog reda, održan je Obred primanja u mjesno bratstvo OFS-a Gospe od Ružarija – Drniš.

Više...
 
London: Misa za Vukovar i Škabrnju

Hrvatski dan sjećanja u spomen na žrtvu Vukovara, Škabrnje i drugih mjesta stradanja u Domovinskom ratu, Hrvatska katolička misija u Londonu obilježila je u nedjelju 17. studenoga 2019. misom koju je predvodio voditelj misije fra Ljubomir Šimunović.

Više...
 
Imotski: Smotra dječjih zborova

U Franjevačkom samostanu sv. Frane u Imotskom u subotu 16. studenoga održana je smotra dječjih zborova Imotske krajine. U smotri je sudjelovalo oko 310 djece iz dječjih zborova Imotskog, Lovreća, Podbablja, Poljica, Prološca, Runovića, Studenaca, Vinjana i Zmijavaca, u pratnji svojih voditelja i župnika.

Više...
 
Šibenik/Šubićevac: Proslava Posvete crkve i Dan samostana

U prepunoj crkvi na Šubićevcu, okupljeni vjernici, predvođeni svojim pastirima, obilježili su 12. obljetnicu posvete crkve i samostana Sv. Ante Padovanskog. Samom euharistijskom slavlju prethodio je molitveni susret roditelja ovogodišnjih prvopričesnika i krizmanika. Opširnije: subicevac.hr

 
OFS Frankfurt: Humanitarne akcije

Prvoosnovani Franjevački svjetovni red Hrvata u Njemačkoj, Mjesno bratstvo  Frankfurt am Main kao i svake godine u prostorijama hrvatskog centra a prije održavanja vjeronauka za školsku djecu petkom i subotom  svojom akcijom zamirišu redovito prostorije centra i okupljaju roditelje da uz kavu, čaj, tople vafle i šalicu razgovora provedu vrijeme skupa dok čekaju svoju djecu.

Više...
 
Vinjani: Posveta oltara i blagoslov ambona

U nedjelju, 10. studenog 2019. godine u župnoj crkvi sv. Roka bilo je posebno svečano. Naš nadbiskup i metropolita mons. Marin Barišić posvetio je novi oltar i blagoslovio novi ambon koji su uz  pomoć i zalaganje župljana postavljen uoči svetkovine sv. Roka, što je uistinu povijesni događaj za Župu Vinjani.

Više...
 
Održana sjednica Konferencije područnih duhovnih asistenata OFS-a

Sjednica Konferencije područnih duhovnih asistenata Zadarsko-šibenskoga područnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) „Sv. Nikola Tavelić“, sa sjedištem u Zadru, održana je u subotu, 9. studenoga 2019. u samostanu franjevaca konventualaca „Sv. Frane“ u Šibeniku.

Sjednici su nazočili i čine Konferenciju područnih duhovnih asistenata u Zadarsko-šibenskom područnom bratstvu OFS-a fra Stipe Nimac, OFM, fra Augustin Kordić, OFMConv i fra Božo Sučić, TOR.

Više...
 
Frankfurt: Novi broj Žive zajednice

Iz tiska je izašao novi broj Žive zajednice za rujan i listopad, glasila hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, u izdanju Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni.

Više...
 
Split: Regionalni sastanak

Susret u Splitu se otkazuje, jer se termin preklapa sa sprovodom Jakova Jurića. Novi termin bit će naknadno objavljen.

 
Preminuo otac fra Ivice Jurića

Dana 11. studenog preminuo je Jakov Jurić (1951.) otac našega brata fra Ivice Jurića.

Sprovod će biti u srijedu, 13. studenoga 2019. u 14.30 sati na mjesnom groblju Sv. Marka u Crivacu.

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine!

 
MÜNCHEN: Održan osmi susret hrvatskih studenata iz Njemačke

Osmi po redu susret hrvatskih studenata iz Njemačke održan je, od petka 8. do nedjelje 10. studenoga, u „Salesianumu“ u Münchenu, u organizaciji Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni i Hrvatske katoličke župe (HKM) München, pod geslom „Prijatelj na Isusov način“. Susret je vodio dr. vlč. Odilon-Gbènoukpo Singbo, sveučilišni kapelan na Hrvatskome katoličkom sveučilištu u Zagrebu.

Opširnije: zivazajednica.de

 
Zmijavci: Proslava Svih svetih

U našoj Provinciji svetkovina Svih svetih na poseban se način slavi u Zmijavcima, župi koja je posvećena Svima svetima. Na proslavu svetkovine, na poziv fra Frane Lace, župnika Zmijavaca, stigli su meštar novaka fra Mijo Šabić, koji ujedno i potječe iz Zmijavaca, te naši novaci.

Više...
 
Imotski: Regionalni sastanak

Susret u Imotskom se otkazuje, jer se termin preklapa sa sprovodom don Ante Karoglana u Zmijavcima. Novi termin bit će naknadno objavljen.

 
Knin: OFS - izborni kapitul

U subotu, 26. listopada 2019. u 10:00 sati u prostorijama franjevačkog samostana svetoga Ante u Kninu održan je izborni kapitul Franjevačkog svjetovnog reda mjesnog bratstva „Sv. Ante Padovanski“ – Knin. Opširnije: svetianteknin.com

 
München: Proslavnjena 25. godišnjica dobrotvorne udruge "Ruke dobrote"

U crkvi sv. Pavla u Münchenu okupio se 27. 10. 2019. na liturgijskom nedjeljnom slavlju uz vjernike i krug prijatelja podupiratelja, članova i simpatizera dobrotvorne udruge “Ruke dobrote”.

Više...
 
Metković: Đakonsko ređenje

Predvodeći euharistijsko slavlje, u nedjelju 27. listopada, u crkvi sv. Nikole u Metkoviću, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić zaredio je za đakone osam bogoslova - četvoricu na naslov Splitsko-makarske nadbiskupije: Ivana Odrljina (župa Presvetog Srca Isusova – Košute), Mirka Šakića (župa Gospe u Siti – Strožanac), Nikolu Šakića (župa Gospe od Pojišana – Split) i Slavka Volarevića (župa sv. Nikole – Metković) te četvoricu na naslov Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja: fra Slavena Čeku (župa Svih Svetih – Livno), fra Filipa Čogelju (župa sv. Ivana Krstitelja – Kaštel Stari), fra Ivu Rastočića (župa sv. Ilije proroka – Metković) i fra Željka Štrbca (župa BDM Žalosne – Zagreb). Opširnije: smn.hr

 
Drniš: 7. festival zborske duhovne glazbe "Jubilate Deo"

U prepunoj crkvi Gospe od Ružarija u Drnišu, proteklog vikenda je bilo vrlo svečano. Sedmi Festival zborske duhovne glazbe „Jubilate Deo“ okupio je oko 150 pjevača iz šest amaterskih zborova.

Zajedništvo koje uvijek nosi pjesma došlo je do punog izražaja na koncertu u subotu 26. listopada 2019. g.  kada su kvaliteta izvedbe te raznovrstan repertoar pljeskom ugrijali dlanove svih prisutnih poklonika zborske glazbe.

Više...
 
Šibenik/Šubićevac: Prikazivanje filma

U Šibeniku na Šubićevcu u samostanu Sv. Ante prikazan je dokumentarno – igrani film „Glavu dole, ruke na leđa“. Opširnije: subicevac.hr

 
Preminula majka fra Dušana More

Dana 25. listopada preminula je Luca Moro r. Vučić (1933.) majka našega brata fra Dušana More.

Sprovod će biti u ponedjeljak, 28. listopada 2019. u 15.00 sati na mjesnom groblju Svih svetih u Gali.

Pokoj vječni daruj joj, Gospodine!

 
Vrlika: Novi broj lista Vrličko kolo

Vrličko kolo 2019.

 
Split: Održana sjednica Konferencije područnih duhovnih asistenata OFS-a

Sjednica Konferencije područnih duhovnih asistenata Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva OFS-a „Sv. Leopold Bogdan Mandić“  održana je u utorak, 22. listopada 2019. u Franjevačkom samostanu franjevaca konventualaca sv. Frane, u Splitu na Obali.

Više...
 
Mirlović Zagora: Izborni kapitul u OFS-u

Izborni kapitul Mjesnog bratstva Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) „Sv. Ivan Pavao II.“ održan je, na blagdan „Sv. Ivana Pavla II.“, zaštitnika istoga bratstva OFS-a u župnoj dvorani u Mirlović Zagori, u utorak,  22. listopada 2019. godine.

Više...
 
Nova vrijedna knjiga u izdanju Službe Božje

Doc. dr. dr. sc. Ivan Macut i dr. sc. Dinko Aračić napisali su uvodnu studiju i preveli Lutherovo poznato djelo Komentar Magnificata (Lk 1, 46-55). Knjigu su recenzirali prof. dr. sc. Niko Ikić (KBF Sarajevo) te izv. prof. dr. sc. Lidija Matošević (Sveučilišni centar za protestantsku teologiju Matija Vlačić Ilirik – Zagreb). Vrijednost uvodne studije, a na poseban način prijevoda, nalazi se u tome što se radi o prvom prijevodu ovog poznatog i vrijednog Lutherovog djela na hrvatski jezik uopće. Knjiga ima 128 stranica.

Više...
 
Stuttgart/ Bad Cannstatt: Obilježena 800. obljetnica susreta sv. Franje i sultana Melek el-Kamela

Oživljen povijesni susret sv. Franje Asiškoga i sultana egipatskog Melek el-Kamela koji se zbio 1219. godine u Egiptu.

Više...
 
Otok: Proslava sv. Luke

Proslava blagdana sv. Luke, zaštitnika župe Otok, svečano je protekla i ove godine. Samoj proslavi blagdana prethodila je trodnevnica koju su predvodili: fra Tino Labrović, župnik Potravlja, o. Hrvoje Mravak, odgojitelj isusovačkih novaka i fra Perica Maslać, sinjski župnik.

Više...
 
Šibenik/Šubićevac: Proslavljena misijska nedjelja

Opširnije: subicevac.hr

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2089
Ovaj mjesecOvaj mjesec13847
UkupnoUkupno7628725

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 67