Zagreb: Antićevo - trodnevnica

Za proslavu ovogodišnjeg Antićeva po ustaljenom običaju pripremali smo se trodnevnicom. Ove godine prva dva dana trodnevnice predvodio je euharistijsko slavlje predvodio je i propovijedao fra Ivan Režić, magistar bogoslova u samostanu o. fra Ante Antić na Trsteniku u Splitu. Treći dan trodnevnice euharistijsko slavlje predvodio je i propovijedao mnp. o. provincijal dr. fra Marko Mrše. Svaki dan nakon euharistijskog slavlja na grobu časnoga sluge Božjega predvoditelji euharistijskog slavlja i ostali svećenici molili su molitvu za proglašenje blaženim Časnoga sluge Božjega i za milosti po njegovu zagovoru.

Više...
 
Split/Trstenik: Proslava Antićeva

U srijedu, 4. ožujka, nakon trodnevne pripreme, u franjevačkom samostanu na Trsteniku proslavljeno je Antićevo ili  spomen dan preminuća časnog sluge Božjeg o. fra Ante Antića. O. fra Ante Antić preminuo je na glasu svetosti u samostanu Majke Božje Lurdske u Zagrebu prije 55 godina, a trenutno se vodi postupak za njegovo proglašenjem blaženim. Opširnije: franjevci-st.com

 
Preminuo fra Petar Vrljičak

Javljamo braći Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, rodbini, prijateljima i znancima da je iznenada preminuo u Baškoj Vodi u utorak 3. ožujka 2020. u 60. godini života, 41. redovništva i 33. svećeništva fra Petar Vrljičak.

U petak 6. ožujka 2020. u 11 sati u župnoj crkvi u Baškoj Vodi slavit će se sv. misa za pok. fra Petra, a nakon mise bit će ispraćaj u Imotski.

Misa zadušnica slavit će se u crkvi sv. Frane u Imotskom u subotu 7. ožujka 2020. u 15 sati. Nakon mise bit će sprovodni obredi na groblju Gospe od Anđela u Imotskom.

Više...
 
Split: "Služba Božja" - novi broj

Služba Božja 1 - 2020.

 
Frankfurt a/M: U službu župnika uveden fra Petar Komljenović

Franjevac Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja sa sjedištem u Splitu fra Petar Komljenović uveden je, u nedjelju 1. ožujka 2020. , u službu župnika Hrvatske katoličke župe (HKŽ) Frankfurt am Main tijekom misnog slavlja u punoj katedrali Sv. Bartolomeja u Frankfurtu.

Više...
 
München: Kršćani i Sveta Zemlja

U utorak, 25. veljače 2020. Akademski klub koji djeluje pri Hrvatskoj katoličkoj župi čiji je župnik fra Petar Klapež, organizirao je predavanje pod naslovom "Kršćani i Sveta Zemlja" u velikoj dvorani župe u Schwanthalerstr. 96. Predavanje je održao dr. fra Marijan Vugdelija, svećenik provincije Presvetoga Otkupitelja iz Splita.

Više...
 
Fra Stojan Damjanović objavio drugu knjigu poezije

Fra Stojan Damjanović, član provincije Presvetoga Otkupitelja, objavio je u nakladi Ogranka Matice hrvatske u Šibeniku svoju drugu zbirku poezije pod naslovom „Sam odlučuješ“. Uvod i osvrt potpisuju prof. Marko Menđušići i Zdenka Bilušić, isto tako autorica dizajna korica i ilustracija.

Više...
 
Split: Novi broj lista Marija

Objavljen je novi broj mjesečnog lista za Marijine štovatelje - MARIJA za ožujak 2020. Urednik fra Petar Lubina naslovio je uvodnik Snaga riječi. Uvodnik prenosimo u cijelosti:

Više...
 
Vrlika: Moćnik Blažene Marije Propetoga Petković u župi

Na sedmu nedjelju kroz godinu, 23. veljače 2020., č. s. Jasminka Gašparović, vicepostulatorica i č. s. Milijana Heđi, predstojnica kuće u Splitu iz Družbe kćeri milosrđa trećeg samostanskog reda Sv. Franje, donijele su Vrliku moćnik Blažene Marije Propetoga Petković. Tijekom svete mise Blaženičin moćnik bio je izložen na glavnom oltaru, a nakon svete mise vjernici su imali priliku iskazati mu pobožnost, cjelivajući ga.

Više...
 
Split: Seminar za zborovođe "Zlatne harfe"

U Franjevačkom samostanu Gospe od Zdravlja u Splitu, dana 22. veljače 2020. godine, održan je seminar za zborovođe dječjih župskih zborova Zlatna harfa. Uz zborovođe iz župa Vrhbosanske i Splitsko-makarske nadbiskupije te župa Šibenske i Mostarsko-duvanjske biskupije na skupu su nazočili provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Marko Mrše i provincijalka Školskih sestara franjevki Krista Kralja s. Andrea Nazlić.

Više...
 
Schmerlenbach (D): Godišnji susret

Svake godine, pa tako i ove, održan je susret braće Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja koji djeluju u Njemačkoj. Ovogodišnji se susret održao u Schmerlenbachu kod Aschaffenburga od 17. do 19. veljače 2020. godine. Na susretu je sudjelovalo 25 braće uključujući provincijala fra Marka Mršu i ekonoma Provincije fra Borisa Čarića.

Više...
 
Lišane: Pastirski pohod biskupa Tomislava Rogića

Pastirski pohod šibenskog  biskupa Tomislava Rogića župi Sv. Mihovila  Lišane bio je u nedjelju, 16. veljače 2020. godine.

Više...
 
Karin: Dan sjećanja na razaranje franjevačkog samostana

Dan sjećanja na 27. godišnjicu razaranja franjevačkog samostana i crkve Bezgrešnog začeća BDM u Karinu obilježen je misnim slavljem za domovinu koje je u samostanskoj crkvi u Karinu u četvrtak 13. veljače predvodio fra Ivan Režić, magistar franjevačkih bogoslova iz Splita.

Više...
 
München: "Hrvatski glagoljaški rekvijem"

„Hrvatski glagoljaški rekvijem“ u izvedbi Münchenskog radio orkestra u crkvi Srca Isusova u Muenchenu, 14. veljače 2020. godine.

Više...
 
Metković: Primanja, obećanja i izbori u Frami

Frama Metković bogatija je za osmero novih članova koji su u subotu, 15. veljače 2020. godine, u crkvi sv. Ilije, proroka u 18. 30 sati primljeni u mjesno bratstvo Frame. Obred primanja predvodio je fra Darijo Sinković, župni vikar i duhovni asistent Frame Metković.

Više...
 
Njemačka: Područne sjednice s delegatom

Prve područne sjednice u 2020. godini hrvatskih pastoralnih djelatnika, koji djeluju u hrvatskim katoličkim misijama i zajednicama u Njemačkoj, na čelu s delegatom za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivicom Komadinom, održane su od ponedjeljka 10. do petka 14. veljače u pet njemačkih gradova i mjesta, u organizaciji Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni i hrvatskih katoličkih misija (HKM) i zajednica (HKZ), na čijem su se području sjednice održavale. Opširnije: zivazajednica.de

Više...
 
Šibenik/Gospa van Grada: Obećanja u Frami

Nedjelja, 9. veljače 2020., za Župu Gospe van Grada u Šibeniku bio je osobito svečan dan. Na večernjoj misi s početkom u 18 sati, koju je predvodio župnik fra Filip Milanović Trapo, desetero framaša obnovilo je i dalo svoja obećanja. Opširnije: zupagospavangrada-sibenik.hr

 
Prapatnica: Proslava Stepinčeva

U nedjelju, 9. veljače 2020., mons. Ante Ivas, biskup šibenski u miru, predvodio je procesiju  i euharistijsko slavlje prigodom proslave blagdana bl. Alojzija Stepinca u Prapatnici.

Više...
 
Zagreb: Proslavljena svetkovina Majke Božje Lurdske

Svetište i župa Majke Božje Lurdske u Zagrebu svečano je proslavila u utorak 11. veljače 2020. svetkovinu svoje nebeske zaštitnice. Središnje euharistijsko slavlje predslavio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u koncelebraciji s provincijalom Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Markom Mršom, župnikom i gvardijanom fra Ivanom Maletićem i još petnaestak svećenika.

Više...
 
Šibenik/Šubićevac: Proslava blagdana Gospe Lurdske

Blagdan Gospe Lurdske, suzaštitnice naše Župe sv. Ante Padovanskog, proslavljen je 11. veljače 2020. nakon trodnevne duhovne priprave koja je započela cjelodnevnim klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.Opširnije: subicevac.hr

 
Koeln: Sastanak s delegatom

Prvi ovogodišnji pokrajinski sastanak s delegatom hrvatskih svećenika, pastoralnih suradnica/-ka i socijalnih djelatnica/-ka održan je u srijedu, 12. veljače 2020. u prostorijama HKM Köln s početkom u 10:30 sati. Opširnije: hkm-koeln.de

 
Split/Križine: Proslava Gospe Lurdske

U utorak, 11. veljače 2020., proslavljena je svetkovina Gospe Lurdske u bolničkoj kapelaniji na KBC Split – Križine. To je ujedno i Dan bolesnika. U prepunoj kapelici i hodniku  misnom slavlju predsjedao je don Stipan Šurlin, u koncelebraciji s don Antom Mateljanom i fra Mirom Ančićem, bolničkim kapelanom na Križinama. Pjevanje i sviranje predvodili su bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja.

Više...
 
Šibenik: Proslava Gospe Lurdske

U samostanskoj crkvi Sv. Lovre na Gorici u Šibeniku, 11. veljače 2020. godine proslavljen je blagdan Gospe Lurdske, ujedno i  svjetski dan bolesnika. Svete mise slavljene su u 9:00 i 17:00 sati, a predslavio ih je Fra Mate Topić. Za vrijeme jutarnje Mise, podijeljen je sakramenat bolesničkog pomazanja, a večernju Misu je uveličao zbor Chor Cristi, kojeg vodi dr. med. Eva Čubrić. Nakon mise zbor je imao kocert u čast Gospe Lurdske.

 
Otok: Proslavljen blagdan Gospe Lurdske

Župa sv. Luke Otok svečano je u utorak 11. veljače 2020. godine proslavila blagdan svoje suzaštitnice Gospe Lurdske. Središnje misno slavlje predvodio je fra Antonio Mravak, župni vikar u Sinju (Brnaze).

Više...
 
London: Proslava Stepinčeva

U prigodi obilježavanje 60. obljetnice smrti blaženoga Alojzija kardinala Stepinca, nadbiskupa zagrebačkog, Hrvatska katolička misija u Londonu organizirala je u nedjelju 9. veljače 2014. euharistijsko slavlje u crkvi Presvetoga Srca Isusova u Londonu te prigodno predavanje.

Više...
 
Čavoglave: Proslava Stepinčeva

Dvodnevnom duhovnom obnovom koju je predvodio župnik far Ivan Lukač župa se pripremala za Stepinčevo. Procesijom i svečanom sv. Misom 9. veljače 2020. u 11:30 sati u crkvi Hrvatskih mučenika u Čavoglavama proslavljeno je Stepinčevo. Ovogodišnje svečano misno slavlje u crkvi Hrvatskih mučenika uz domaćeg župnika fra Ivana Lukača predslavio je fra Šimun Bilokapić profesor na Teologiji u Splitu.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas347
Ovaj mjesecOvaj mjesec14627
UkupnoUkupno7629505

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 38