München: HKŽ München hrani gotovo 1.000 djece dnevno

Zahvaljujući velikodušnim i trajnim donacijama naših župljana i volontera Marijinih obroka u Münchenu uspijevamo sponzorirati našu vlastitu školsku kuhinju, imenom “Croatia for Marys Meals – München, Germany” koja svakodvenvno hrani 993 djece u Malaviji, Africi. Opširnije: hkz-muenchen.de

 
München: Proslava Stepinčeva

Trodnevna duhovna priprava u HKŽ München kuliminirala je svečanom proslavom šezdeset obljetnice “Stepinčeva” 09. 02. 2020 u 12.30 sati u prepunoj crkvi sv. Michaela u kojoj je na početku sv. mise predvoditelj mons. Juraj Batelja rekao: “Smrtnim tijelom postala je jača, zemlja u kojoj počiva ...”, a u propovijedi je živopisnim panegirikom ocrtao Stepinčev lik. Opširnije: hkz-muenchen.de

Više...
 
Sinj/Brnaze: Proslava Gospe Lurdske

U zajednici Sv. Nikole Tavelića u Brnazama - Župa Gospe Sinjske, u nedjelju 9. veljače 2020. godine, proslavljen je blagdan Gospe Lurdske, suzaštitnice zajednice i mjesta. Voditelj ovogodišnje proslave bio je mr. fra Šimun Markulin, profesor moralne teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu. Tijekom trodnevnice euharistijskim slavljima su predsjedali i propovijedali fra Ivan Lukač, fra Nikica Ajdučić i fra Antonio Mravak.

Više...
 
Koeln: Proslava Stepinčeva

U nedjelju, 9. veljače 2020. godine HKM Köln proslavila je svog nebeskog zaštitnika bl. Alojzija Stepinca.

Središnja proslava Stepinčeva bila je u Kölnu u Minoritenkirche, a započela je u 12:30 sati procesijom u kojoj su folklorašice nosile lik Blaženika. Misno slavlje predvodio je fra Mario Knezović, koji je održao i trodnevnu duhovnu obnovu, uz koncelebraciju fra Vuka Buljana, don Frankopana Velića i fra Denisa Šimunovića. Opširnije: hkm-koeln.de

Više...
 
München: Priprema za Stepinčevo, 3. dan

Bl. A. Stepinac moralna vertikala za Crkvu i svoj Hrvatski narod
Mons. Juraj Batelja u trećoj večeri Duhovne obnove koja se događala u crkvi Sv. Pavla, zajedno sa župnikom fra Petrom Klapežom i dušobrižnikom fra Marinkom Vukmanom, govorio je o bl. Alojziju Stepincu kao moralnoj vertikali Crkve i svoga hrvatskog naroda.

Više...
 
München: Priprema za Stepinčevo, 2. dan

Alojzije Stepinac branitelj nemoćnih i zatočenih

U petak, 7. veljače održana je druga večer Duhovne obnove za Stepinčevo u hrvatskoj katoličkoj župi u Münchenu. Sve se događalo  u crkvi Sv. Pavla, nedaleko centra – Hrvatskog doma u kojem se okupljaju hrvatski katolici. U crkvi sv. Pavla hrvatski katolici svake nedjelje u 16 sati slave svetu misu (zimi), a ljeti u 17 sati. Crkva je građena u novo-gotičkom stilu od 1892. do 1906. prema planu Georga Hamberrissera. Na dnu crkve u pokrajnjoj niši  nalazi se križ na čijem drvetu piše na njemačkom jeziku: Ovaj križ je izraz zahvalnosti Crkvi i narodu Bavarske koji su velikodušno pomogli nositi križ obrambenog rata u Hrvatskoj (1990.-1995.) Potpisnici su Hrvatski Caritas i Bavarsko-hrvatski Forum.

Više...
 
Zmijavci: Proslava Svijećnice

Svetkovina prikazanja Gospodinova, Dan posvećenog života svečano je proslavljen u župi Svih Svetih, Zmijavcima u Imotskoj krajini. Veliki broj vjernika okupio se na euharistijskom slavlju kojeg je predvodio meštar novaka na Visovcu, fra Mijo Šabić, u koncelebraciji s fra Franom Lacom, župnikom Zmijavaca.

Više...
 
Molitvenik krupnijih slova

U izdanju Franjevačke provincije Presv. Otkupitelja Split izišlo je novo, 10., dopunjeno izdanje, molitvenika i obrednika PUT U ŽIVOT, koji je priredio urednik časopisa ”Marija” fra Petar Lubina. Prema ocjeni kritike, riječ je o najkompletnijemu hrvatskom i već dobro poznatu molitveniku, kojemu je I. izdanje g. 1962. priredio dr. fra Jeronim Šetka. Tiskan je krupnijim slovima pa će dobro doći starijima, dvobojno, a ilustriran je i umjetničkim grafikama.

Narudžbe: ”Marija”, Trg G. Bulata 3, 21000 Split, tel/faks (021) 348-184, e-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Više...
 
München: Priprema za Stepinčevo

Stepinac svjedok istinske vjere i svetosti

Hrvatska katolička župa Bl. Alojzija Stepinca u Münchenu pripremajući se za proslavu svoga zaštitnika, organizirala je trodnevnu duhovnu obnovu koju predvodi mons. Juraj Batelja, voditelj kauze Bl. Alojzija Stepinca.
Obnova je započela u četvrtak, 6. veljače 2020. u kapeli Bl. Alojzija Stepinca, Schwanthalerstr. 96., molitvom krunice, duhovnim nagovorom, svetom misom i klanjanjem pred Presvetim. Župnik fra Petar Klapež pozdravio je voditelja i najavio temu večeri: "Mučeničkim putem do svetosti".

Više...
 
Fra Ivan Macut objavio novu knjigu

Fra Ivan Macut, docent na KBF-u u Splitu, napisao je i objavio trinaestu knjigu pod naslovom Asirska Crkva Istoka. Povijest – doktrina – ekumenizam s Katoličkom Crkvom. Knjigu je objavila izdavačka kuća Kršćanska sadašnjost iz Zagreba. Recenzenti su doc. dr. sc. Antun Japundžić i doc. dr. sc. Daniel Patafta. Knjiga sadrži 231 stranicu.

Više...
 
Izišao novi broj glasila Fraternitas

Fraternitas - veljača, 2020.

 
München: "Bremenski svirači"

Prostor kapele Bl. Alojzija Stepinca u Münchenu ispunjen dječijim povicima: "Hoćemo još", najbolji je dokaz da je predstava-mjuzikl "Bremenski svirači" u izvedbi kazališne družine Pinklec iz Čakovca vrlo uspjela. Taj mjuzikl izveli su 2. veljače 2020.: Karolina Horvat, Davor Dokleja, Igor Baksa i Bruno Kontrec.

Više...
 
Split/Trstenik: Uočnica Svijećnice

U subotu, 1. veljače 2020. godine, u samostanu O. fra Ante Antića u Splitu na Trsteniku upriličeno je, već tradicionalno, slavlje uočnice Prikazanja Gospodinova (Svijećnice).

Više...
 
Esslingen: Novi broj lista "Amen"

Esslingen: Župni list "Amen" - 1/2020.

 
Nova knjiga fra Josipa Šimića

Kršćanska sadašnjost objavila je uz Pastralni tjedan knjigu fra Josipa Šimića: Izvezite na pučinu, Liturgijski vodič za godinu A. Knjiga je izdana kao 89 broj niza Liturgijska pomagala. U pripremi su i godina B i C. Knjiga na 331 str. sadrži 73 cjeline: sve nedjelje, svi blagdani Gospodnji, sv. Stjepan, Svi sveti i Dušni dan. Svaka cjelina sadrži Vodič kroz bogoslužje i homiliju. Vodič kroz bogoslužje sadrži kratke tekstove: Pozdrav, Uvod i poziv na pomirenje s Bogom, sažetak čitanja, Molitvu vjernika, Uvod u Očenaš, Poziv na davanje mira i Otpust.

 
Frankfurt: Novi broj Žive zajednice

Iz tiska je izašao novi dvobroj Žive zajednice za siječanj i veljaču, glasila hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, u izdanju Hrvatskoga dušobrižničkog ureda u Frankfurtu na Majni.

Više...
 
Proložac: Trostruko slavlje

U župi sv. Mihovila u Prološcu 26. siječnja 2020. na treću nedjelju kroz godinu, nedjelju koju je papa Franjo proglasio Nedjeljom Božje riječi, održano je trostruko slavlje.

Više...
 
München: Predavanje o Armeniji

U utorak, 28. siječnja 2020. u organizaciji Akademskog kruga koji djeluje pri Hrvatskoj katoličkoj župi u Münchenu, prof. Stjepan Bergovec održao je predavanje o Armeniji i njezinom utjecaju na Hrvatsku.

Više...
 
München: Ansambl "Lado" u crkvi Sv. Mihaela

U nedjelju, 26. siječnja 2020. godine u crkvi sv. Mihaela u Münchenu, u kojoj se tradicionalno svake nedjelje na misnom slavlju okuplja veliki dio münchenskih Hrvata, „Lado” je uzveličao misno slavlje i održao koncert svjetovne glazbe. Opširnije: zivazajednica.de

 
Fra Ivan Macut objavio članak na njemačkom jeziku

Član naše provincije fra Ivan Macut objavio je članak na njemačkom jeziku u najnovijem broju uglednog španjolskog teološkog časopisa Carthaginensia pod naslovom:

(Od pesimizma do optimizma. Ekumenska teologija Oscara Cullmanna.)
 
Šibenik/Šubićevac: Nedjelja Božje riječi

Svečanim euharistijskim slavljem obilježena je današnja Nedjelja Božje riječi u župi sv. Ante na Šubićevcu. Opširnije: subicevac.hr/nedjelja-bozje-rijeci/

Na blagdan obraćenja sv. Pavla, apostola 25. siječnja 2020. u crkvi sv. Ante Padovanskog na Šubićevcu je obilježena 29. obljetnica prvih dragovoljaca domovinskog rata sa područja Šibenika. Opširnije: subicevac.hr


 
Hrvatska redovnička konferencija: Poruka za Dan posvećenog života 2020.

Prigodom Dana posvećenog života 2020. predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ustanove posvećenoga života i družbe apostolskoga života, msgr. Zdenko Križić i predsjednica Hrvatske redovničke konferencije, s. Ana Marija Antolović uputili su poruku redovnicama, redovnicima i laicima posvećenima u svijetu. Poruku donosimo u cijelosti:

Više...
 
Split: Novi broj lista Marija

Objavljen je novi broj mjesečnog lista za Marijine štovatelje - MARIJA za veljaču 2020. Urednik fra Petar Lubina naslovio je uvodnik Središte života. Uvodnik prenosimo u cijelosti:

Više...
 
Split/Trstenik: Tribina – Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

Mjesno bratstvo Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) „Blagovijest“, Split – Trstenik priredilo je, u sklopu programa Trajne formacije, ususret ovogodišnjoj „Molitvenoj osmini za jedinstvo kršćana“ (18. – 25. siječnja 2020.) za članove OFS-a tribinu „Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina“.Tribina je održana u ponedjeljak, 20. siječnja 2020. u dvorani „Dr. fra Karlo Balić“ u Franjevačkom samostanu sluge Božjega oca fra Ante Antića u Splitu na Trsteniku, u 19 sati.

Više...
 
Čvrljevo: Proslava svetkovine Imena Isusova

U nedjelju, 19. siječnja 2020., u župi Čvrljevo proslavljeno je svetkovina Imena Isusova kojemu je posvećena i župna crkva. Svečanu sv. Misu predvodio je  fra Domagoj Volarević, domagistar franjevačkih bogoslova i profesor na Katoličkome bogoslovnom fakultetu u Splitu uz koncelebraciju župnika fra Ante Jurića Talaje i pastoralnoga suradnika fra Ante Jurića.

Više...
 
München: Izložba anđela u Hrvatskoj katoličkoj župi

U subotu, 18. siječnja 2020. u velikoj dvorani HKŽ München otvorena je izložba anđela (figura) i dječjih crteža. Mogli smo vidjeti raznolikost među vojskom anđela: čitače, pjevače, svirače, klanjatelje, nositelje darova, male i velike anđele, obučene u raznobojne  haljine i anđele s krilima. Izložbu je otvorio fra Jozo Župić, dušobrižnik u župi, posluživši se riječima pape Franje: "Bog nam šalje anđele da tješe naše slomljeno srce, da nas probude iz sna našega života i da nam jednostavno kažu: ti nisi sam."

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas258
Ovaj mjesecOvaj mjesec14538
UkupnoUkupno7629416

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 35