Imotski: Zahvalno misno slavlje maturanata
Nekoliko stotina mladića i djevojaka učenika završnih razreda imotski srednjih škola okupio se na 7. uskrsnu nedjelju 16. svibnja u imotskoj župnoj crkvi Sv. Franje kako bi nazočili tradicionalnoj misi zahvalnici za maturante koju imotski franjevci organiziraju već dugi niz godina sredinom svibnja.

Fra Ivan Režić izražava dobrodošlicu maturantima

 

Fra Frano Laco, župnik Zmijavaca, predvodio misno slavlje

uz koncelebraciju fra Jakova Udovičića i fra Ivana Režića

Miro Drlje, ravnatelj Ekonomske škole, pozdravlja maturante

 

Ovogodišnje misno slavlje na kojem se skupio i veliki broj nastavnika, profesora, vjeroučitelja kao i roditelja ovogodišnjih maturanata predvodio je fra Frano Laco, župnik u Zmijavcima, uz koncelebraciju fra Ivana Režića, župnog vikara u Imotskom i vjeroučitelja u imotskoj Ekonomskoj školi te fra Jakova Udovičića, dugogodišnjeg katehetu u imotskoj Gimnaziji i župnog vikara u Vinjanima.

Svoju nadahnutu propovijed fra Frano Laco započeo je pismom koje je zapisano u udžbeniku prvog razreda srednje škole za vjeronaučnu naobrazbu, a u kojem mladi strahuju od budućnosti i života. Nakon pročitanog pisma propovjednik je istaknuo da uz suradnju s Kristom svaki strah, ma koliko god bio opravdan u današnjem surovom svijetu, može nadvladati molitvom i vjerom u Boga. O. Laco kasnije je nastavio svoju zanimljivu propovijed slikovito kazavši: «Kao što svaka kuća ima svoj ulaz ista ima i izlaz, tako i svaki problem ima svoje rješenje». Svoju zanimljivu homiliju zaokružio je učeničkim pismom preuzetim iz udžbenika četvrtog razreda srednje škole u kojem mladi otkrivaju svoju zrelost postignutu upravo molitvom i ljubavlju prema Bogu.

Tijekom svete mise pjevao je framaški zbor sastavljen od četrdesetak framaša kojim je ravnao njihov dugogodišnji voditelj i duhovni asistent fra Kristian Stipanović.

Prije misnog slavlje u ime gvardijana fra Zorana Kutleše sve je pridošle pozdravio fra Ivan Režić, a potom i Miro Drlje, ravnatelj imotske Ekonomske škole u kojem odaslao podršku da se što bolje snađu u teškim trenutcima koji su istovremeno bitna prekretnica u životu svakog čovjeka.  

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Primorski Dolac: Pastirski pohod

************

Šibenik /Šubićevac

************

III. sjednica područnoga Vijeća Splitsko-dubrovačkoga OFS-a

************

Baćina

************

Otok: Proslava sv. Luke

************

Obiteljski susret

************


Dani crkvene glazbe 2019.

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1156
Ovaj mjesecOvaj mjesec45443
UkupnoUkupno7181095

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 75