Zaostrog: Susret ministranata

U subotu 5. lipnja 2010. godine u Zaostrogu je održan susret ministranata. Na susretu su sudjelovali ministranti i župnici ili župni vikari većinom iz župa zaostroškog područja: Zaostrog, Metović, Vrgorac, Baćina, Brist, Staševica, Podaca te ministranti iz Knina, Prgomet-Labina i Lišana. Susret je započeo u crkvi bl. Djevice Marije na nebo uznesene euharistijskom slavljem koje je predsjedao i propovijedao fra Frano Doljanin, a koncelebrirali su fra Vinko Prlić, fra Ante Vugdelija, fra Petar Gulić i fra Ivan Lukač, a među ministrantima bili su fra Petar Vrljičak, fra Jozo Jukić, fra Mario Jurišić, fra Bone Bilić i fra Ivica Omazić, gvardijan i župnik u Zaostrogu. 

Nakon euharistijskog slavlja, ministranti su posjetili samostanski muzej koji im je ukratko protumačio fra Ivica Omazić, gvardijan. Kviz, za koji su se ministranti već mjesecima pripremali, sastojao od dva dijela: prvi dio bio je pismeni, a drugi usmeni. Sve ekipe su pismeni dio kviza odgovorili gotovo s maksimalnim bodovima. Međutim, drugi dio bio je vrlo uzbudljiv, pobjednici su na kraju bili ministranti iz župa Prgomet-Labin i Knin koji su imali osvojenih 63 boda. Treće mjesto ostvarila je ekipa ministranata iz župe Metković.

Ručak za sve ministrante, župnike i župne vikare kao i za vozače pripremio je domaćin susreta fra Ivica Omazić, gvardijan. Nakon ručka, ministranti su iskušali svoju brzinu raznoseći poštu (biblijske gradove) u poštanske sandučiće koji su bili razmješteni po samostanskom dvorištu. Nakon igre "poštara" te učenja i odgovara na pitanja o biblijskom gradovima, neki su ministranti išli na kupanje, a neki su se odlučili na povratak svojim župama imajući pritom želju posjetiti Makarsku i neka druga mjesta.

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas686
Ovaj mjesecOvaj mjesec7690
UkupnoUkupno7622568

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 39