Berlin: Priprema 40-te obljetnice s velikim iznenađenjem

Godine 1978. fra Stipe Grgat s dolaskom u HKM Berlin osnovao je dječji zbor pod imenom "Ivan Lukačić". Vodio je također jako uspješne glazbene skupine tamburaša (70-tak), harmonikaša (40-tak) i gitarista – bilo je preko 200 djece i mladih aktivno u nabrojenim skupinama.

Dječji zbor Ivan Lukačić imao je  u prosjeku 70-tak djece odnosno mladih u dobi od 9 do 20 godina. Za vrijeme svog djelovanja zbor postiže zapažene uspjehe: nastupa na radiju, te na raznim hrvatskim i njemačkim priredbama (Vjeronaučne olimpijade u Frankfurtu, Majčin dan, Nikolinje, …). 1983. godine zbor Ivan Lukačić pod vodstvom fra Stipe čak profesionalno snima ploču sa četiri duhovne pjesme (Pođite s nama, Hostija bijela, Ljubav Kristova, Ljubite jedni druge).

Uz crkvene pjesme bile su  izvođene domoljubne, zabavne i operne pjesme (kao npr. Nabucco, Ave Verum, Laudate Dominum, Nikola Šubić Zrinski "U boj, u boj,…", zbor lovaca iz opere Strijelac viljenjak, zbor Hrvatica iz opere Porin,…).

Dugogodišnje pojačanje u pratnji na orguljama bila  je s. Krešimira Skopljaković koju je poslije zamjenila s. Mirobulja Miloš. Nakon odlaska osnivača zbora fra Stipice 1987. godine preuzima fra Milan Jašić ulogu zborovođe uz s. Miroljubu, koju nasljijeđuje s. Fabiola Bobaš. Sa odlaskom s. Fabiole zbor prestaje djelovati.

Nakon toliko godina s radošću najavljujemo ponovni nastup nekadašnjeg dječjeg zbora "Ivan Lukačić" na kulturnoj večeri proslave 40. obljetnice HKM Berlina (19.11.2010.), kojim se župnik fra Petra Čirko kao domaćin proslave vrlo ugodno iznenadio. Nastupiti će prva generacija zbora, koja  je danas u prosjeku stara kao Hrvatska Katolička Misija Berlin. S time se priređuje jedan izvanredan nostalgični nastup.

Zahvaljujući elektronskoj pošti uspjeli smo pronaći 100 bivših pjevačica koje su oduševljene oživljavanjem zbora. 40-tak su potvrdile dolazak na probe a naravno i na nastup na koji su zakazale sudjelovanje čak 10-tak pjevačica, koje trenutno žive u Zagrebu, diljem Njemačke i u Švicarskoj.

Nakon skoro 20 godina danas su te iste pjevačice zrele majke koje nisu zaboravile svoje ispunjeno djetinjstvo i mladost sprovedenu uz pjesmu u HKM Berlin. Emocionalne reakcije za vrijeme prvog susreta u prostorijama misije bile su neopisive. Tek danas shvaćamo koliku smo ljubav i znanje primili u našoj misiji, u koju su nas neumorno vodili naši dragi roditelji: to želimo na obljetnici podijeliti sa svima zapjevajući pjesme koje su nas pratili kroz mladost kao zahvalu i u čast svim svećenicima i časnim sestrama koji su djelovali kroz ovih 40-tak godina. Oni su ostavili žar koji još i danas tinja.

U ime zbora: Janja Tadin, Suzana Smolković i Anica Krstanović

 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas348
Ovaj mjesecOvaj mjesec12106
UkupnoUkupno7626984

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 17