Imotski: Svečano proslavljena Sv. Cecilija

Kao i dosadašnjih godina, 22. studenoga 2010., u župi Sv. Frane u Imotskom, svečano je proslavljena zaštitnica glazbenika Sv. Cecilija. Na euharistijskom slavlju u 18 sati okupio se velik broj vjernika, poglavito onih koji se mogu ubrojiti među štićenike svetice iz ranih kršćanskih vremena, a tu valja spomenuti i polaznike Glazbene škole različitih uzrasta, predvođene svojim profesorima. Misno slavlje, koje je predvodio župni vikar fra Ivan Režić, svojim su skladnim sviranjem i pjevanjem obogatili veliki crkveni zbor predvođen s. Sofijom Vuković i Anđelkom Nikolićem-Đelom, te HPO Gradska glazba Imotski, predvođena kapelnikom maestrom Ivanom Glibotom-Crnim.

Na početku misnog slavlja, fra Ivan je na poseban način uputio riječ pozdrava i zahvale velikom crkvenom zboru, koji svake nedjelje, blagdana, svetkovine i drugih prigoda obogaćuje slavlja, te Gradskoj glazbi Imotski koja se vrlo rado odazivlje na sva veća događanja u župi, kao što su procesije na svetkovine Tijelova, Gospe od Anđela i Sv. Frane. Zaželio im je još puno uspjeha u njihovu radu, a zna se za njihove zapažene rezultate ne samo u Domovini, nego i izvan granica Lijepe naše. Izrazio je zahvalu i malom dječjem zboru, koji pjeva na nedjeljnoj svetoj misi u 10 i 30 sati, te zboru Frame predvođenu fra Kristianom Stipanovićem, koji svira i pjeva na nedjeljnoj večernjoj misi.

U svojoj homiliji, fra Ivan je usporedio udovicu iz evanđelja i njen dar od srca sa Sv. Cecilijom djevicom i mučenicom koja je uzor svima koji žele nasljedovati Gospodina, a koja je u riznicu Božje ljubavi „ubacila“ sve što je imala. Nakon gozbe za stolom Gospodnjim, druženje i okrjepa su se nastavili u samostanskom blagovalištu za zajedničkim  stolom, na koju su bili pozvani veliki crkveni zbor i HPO Gradska glazba Imotski.

Slijedećeg dana će na večernjoj misi mali crkveni zbor animirati pjevanje, te nakon toga biti drag gost za zajedničkim stolom.

Galerija slika

 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2968
Ovaj mjesecOvaj mjesec40179
UkupnoUkupno6955513

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 93 

Administrator

franodoljanin@gmail.com