Imotski: Svečano proslavljena Sv. Cecilija

Kao i dosadašnjih godina, 22. studenoga 2010., u župi Sv. Frane u Imotskom, svečano je proslavljena zaštitnica glazbenika Sv. Cecilija. Na euharistijskom slavlju u 18 sati okupio se velik broj vjernika, poglavito onih koji se mogu ubrojiti među štićenike svetice iz ranih kršćanskih vremena, a tu valja spomenuti i polaznike Glazbene škole različitih uzrasta, predvođene svojim profesorima. Misno slavlje, koje je predvodio župni vikar fra Ivan Režić, svojim su skladnim sviranjem i pjevanjem obogatili veliki crkveni zbor predvođen s. Sofijom Vuković i Anđelkom Nikolićem-Đelom, te HPO Gradska glazba Imotski, predvođena kapelnikom maestrom Ivanom Glibotom-Crnim.

Na početku misnog slavlja, fra Ivan je na poseban način uputio riječ pozdrava i zahvale velikom crkvenom zboru, koji svake nedjelje, blagdana, svetkovine i drugih prigoda obogaćuje slavlja, te Gradskoj glazbi Imotski koja se vrlo rado odazivlje na sva veća događanja u župi, kao što su procesije na svetkovine Tijelova, Gospe od Anđela i Sv. Frane. Zaželio im je još puno uspjeha u njihovu radu, a zna se za njihove zapažene rezultate ne samo u Domovini, nego i izvan granica Lijepe naše. Izrazio je zahvalu i malom dječjem zboru, koji pjeva na nedjeljnoj svetoj misi u 10 i 30 sati, te zboru Frame predvođenu fra Kristianom Stipanovićem, koji svira i pjeva na nedjeljnoj večernjoj misi.

U svojoj homiliji, fra Ivan je usporedio udovicu iz evanđelja i njen dar od srca sa Sv. Cecilijom djevicom i mučenicom koja je uzor svima koji žele nasljedovati Gospodina, a koja je u riznicu Božje ljubavi „ubacila“ sve što je imala. Nakon gozbe za stolom Gospodnjim, druženje i okrjepa su se nastavili u samostanskom blagovalištu za zajedničkim  stolom, na koju su bili pozvani veliki crkveni zbor i HPO Gradska glazba Imotski.

Slijedećeg dana će na večernjoj misi mali crkveni zbor animirati pjevanje, te nakon toga biti drag gost za zajedničkim stolom.

Galerija slika

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas312
Ovaj mjesecOvaj mjesec5022
UkupnoUkupno7619900

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 20