FRANKFURT: Otvorenje proslave 45. obljetnice župe

Hrvatska katolička župa Frankfurt proslavila je u subotu, 7. prosinca, Nikolinje, u Saalbau-Stadthalle Bergen-Enckheim. Na proslavi je bilo više od 1200 ljudi, hrvatskih vjernika iz Frankfurta i okolice. Pozdravio ih je uime hrvatske zajednice u Frankfurtu župnik fra Petar Klapež rekavši kako je ovogodišnja proslava Nikolinja ujedno otvorenje proslave 45. godišnjice Hrvatske katoličke župe Frankfurt.

U povodu 45. godišnjice u nedjelju, 12. prosinca, slavit će se sveta misa u 12 sati u frankfurtskoj katedrali St. Bartholomäus na kojoj će sudjelovati i franjevački bogoslovi iz Splita zajedno sa svojim magistrom fra Domagojom Runjom i voditeljem zbora fra Milom Čirkom.

Od 9. do 12. prosinca fra Andrija Bilokapić predvodi duhovnu obnovu u prigodi obljetnice.

U nedjelju 12. prosinca 1965. godine, u Frankfurt je pred Božić, dekretom kardinala dr. Franje Šepera i prijedlogom provincijala Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja došao prvi dušobrižnik i voditelj te hrvatske župe fra Bernard Dukić. Hrvatska katolička župa u Frankfurtu povjerena je tako 1965. godine, dekretom biskupije Limburg, franjevcima Provincije Presvetog Otkupitelja u Splitu. U župi djeluju i školske sestre franjevke Provincije Srca Isusova sa sjedištem u Splitu.

Nakin tih riječi, fra Petar Klapež zahvalio je svima koji su omogućili da ovo veliko predbožićno slavlje: pastoralnom osoblju, mnogobrojnim dobrovoljcima koji su pomogli u posluživanju gostiju jelom i pićem, darovateljima bogate tombole i Večernjem listu, medijskom pokrovitelju manifestacije.

Nakon fra Petra Klapeža, nazočne je pozdravio Damir Sabljak, konzul Generalnog konzulata u Frankfurtu, istaknuvši veliku ulogu hrvatske župe u očuvanju kulture i identiteta hrvatskoga naroda u tome gradu. Na pozornicu su nakon toga stupila djeca i mladi. Tri folklorne skupine pod vodstvom Silvije Bosnić i Marijane Lubina izvele su vrlički dernek, kolo hrvatske Posavine i kolo s otoka Korčule.

Dramska sekcija, koju je za nastup pripremila časna sestra Pavlimira Šimunović, izvela je igrokaz Božićna poruka. Slijedile su recitacije, za koje su djecu pripremile časna sestra Damira Gelo i Bernardica Rubinić. Na kraju prvog dijela programa k djeci je došao sveti Nikola s poklonima. Nakon programa djece i mladih gosti su pozvani na večeru, za koju su se pripremila domaća jela, kolači i drugo. Predbožićno slavlje nastavilo se u veseloj atmosferi uz Slavonske lole iz Đakova. Program su vodile Marina Bralo, Megi Propadalo i Antonela Kelava. Čisti prihod s proslave Nikolinja organizator će darovati siromašnim obiteljima s više djece u Hrvatskoj i BiH.

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas99
Ovaj mjesecOvaj mjesec99
UkupnoUkupno7614977

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 57