Zadar: Područni susret mjesnih bratstava Frame

U nedjelju 12. prosinca 2010. godine s početkom u 15.00 sati, u Zadru je održan područni susret Zadarsko-šibenskog područnog bratstva Frama u prostorijama samostana Sv. Ivana Kristitelja. Tom susretu predhodio je sastanak mjesnih duhovnih asistenata Zadarsko-šibenskog područnog bratstva koji je također održan u Zadru 22. studenoga 2010. godine.

Na susretu su bila prisutna slijedeća bratstva i njihovi duhovni asistenti: Zadar – Sv. Ivan (fra Kristijan Kuhar), Šibenik – Šubićevac (Fra Damir Ćiro Čikara), Šibenik Meterize (fra Damir Ćiro Čikara), Šibenik – Gospa van Grada, Drniš (fra Mario Radman), Zadar – Arbanasi (s. Rita Maržić), Knin (fra Ivan Lukač). Susretu su predsjedali članovi Nacionalnog vijeća Frame Ivan Bambir, Marta Radoš i Mihaela Raič uz nacionalnog duhovnog asistenta fra Milana Krištu. Iz Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva prisutni su bili Ana Mikulić, predsjednica, i fra Frano Doljanin, područni duhovni asistent.

Nakon uvodne molitve i osobnog predstavljanja prisutnih framaša i duhovnih asistenata na susretu se razgovaralo o radu u mjesnim bratstvima. Za poboljšanje rada po mjesnim bratstvima Ivan Bambir prikazao je ukratko što se očekuje od voditelja Frame, a zatim je bio rad po skupinama. Susret je završio plenumom u kojem su framaši mjesnih bratstava iznijeli stvarnu sliku kako mjesnih bratstava tako i područnog bratstva. Dogovoreno je da se slijedeći susret održi u Šibeniku na Šubićevcu gdje će se održati izbori područnog vijeća.

Sudionici područnog susreta sudjelovali su također na proslavi primanja i obećenja framaša  iz župe Sv. Ivana Krstitelja. Euharistijsko slavlje, uz koncelebraciju duhovnih asistenata, s početkom u 18.00 sati predvodio je fra Branko Lovrić, gvardijan i župnik.

Galerija slika

 

 

Najave

************

22. svibnja 2020. dva člana Splitsko-dubrovačkoga područnog bratstva OFS-a „Sv. Leopold Bogdan Mandić“ sudjeluju online na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata (odgođeno)

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKA POSTULATURA

**********************

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas644
Ovaj mjesecOvaj mjesec51073
UkupnoUkupno7736841

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 43