FRANKFURT: Vlč. Ivica Komadina - novi delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj

 

Stalno vijeće Njemačke biskupske konferencije na svojoj sjednici od 22. i 23. studenoga ove godine imenovalo je, na prijedlog Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, vlč. Ivicu Komadinu, svećenika Mostarsko-duvanjske biskupije, dosadašnjeg voditelja hrvatskih katoličkih zajednica Reutlingen, Metzingen i Tübingen, novim delegatom za hrvatsku pastvu u Njemačkoj, u trajanju od pet godina. Mandat počinje 1. siječnja 2011., a traje do 31. prosinca 2015. godine. Vlč. Komadina će službu preuzeti od dosadašnjeg delegata fra Josipa Bebića, koji odlazi na službu ravnatelja dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.

Kako stoji u dekretu predsjednika Njemačke biskupske konferencije mons. dr. Roberta Zollitscha, služba delegata se ravna prema pravilima upute Papinskog vijeća za pastoral selilaca i putnika „Erga migrantes caritas Christi“ (Kristova ljubav prema seliocima) od 3. svibnja 2004. i smjernicama Njemačke biskupske konferencije „Eine Kirche in vielen Sprachen und Völkern“ (Crkva u mnogo jezika i naroda) od 13. ožujka 2003. „Vjerujem da ćete Vašu službu obavljati prema crkvenim uputama, u uskoj suradnji s Komisijom za migrante Njemačke biskupske konferencije kao i s nacionalnim ravnateljem za dušobrižništvo katolika drugih materinskih jezika u Njemačkoj. U ime Njemačke biskupske konferencije želim Vam ovom prilikom srdačno zahvaliti na službi koju ste dosad obavljali u dušobrižništvu za katolike hrvatskoga materinskog jezika u Njemačkoj. Vama osobno i Vašem dušobrižničkom djelovanju želim i nadalje obilje Božjeg blagoslova“, stoji u dekretu predsjednika Njemačke biskupske konferencije mons. Zollitscha.

Vlč. Ivica Komadina rođen je 23. studenoga 1950. godine u Mosaru, u Bosni i Hercegovini, od majke Anke r. Glibić i oca Dominika. Osnovnu školu pohađao je od 1957. do 1965. u Mostaru, međubiskupijsku gimnaziju od 1965. do 1969. u Zagrebu, s ispitom zrelosti u lipnju 1969. godine. Visoku teološku školu pohađao je u Sarajevu od 1969. do 1975. Za svećenika Mostarsko-duvanjske biskupije zaređen je 29. lipnja 1974. godine u Pologu kod Mostara. Pastoralno se usavršavao od 1974. do 1975. u Sarajevu. Njemački jezik je od 1975. do 1976. usavršavao u Njemačkoj. Od studenoga 1976. do studenoga 1977. djelovao je kao župni vikar na njemačkoj župi sv. Marka u Eislingenu. Od prosinca 1977. do lipnja 1978. bio je voditelj Hrvatske katoličke misije Göppingen. Od lipnja 1978. do rujna 1989. djelovao je kao voditelj Hrvatske katoličke misije Balingen, a od rujna 1989. do sada vodio je Hrvatske katoličke zajednice Reutlingen, Metzingen i Tübingen. Od svibnja 2003. član je svećeničkog vijeća u Biskupiji Rottenburg-Stuttgart, a od ožujka 2009. i član upravnog odbora svećeničkog vijeća u istoj biskupiji.  

Vlč. Ivica Komadina

 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas945
Ovaj mjesecOvaj mjesec10175
UkupnoUkupno7625053

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 51