Molitve pape Ivana Pavla II. za duhovna zvanja

Oče dobri, u Kristu svome Sinu otkrivaš nam ljubav, grliš nas kao djecu i omogućuješ nam u tvojoj volji otkrivati crte našega pravog lica.

Oče sveti, pozivaš nas da budemo sveti kao što si ti svet. Molimo te da nikada ne ponestane tvojoj Crkvi svetih službenika i apostola koji, riječju i sakramentima otvaraju put susreta s tobom.

Oče milosrdni, daruj zbunjenom čovječanstvu muškarce i žene koji svjedočanstvom života preobraženog na sliku tvoga Sina radosno kroče sa svom drugom braćom i sestrama prema nebeskoj domovini.

Oče naš, s glasom tvoga Duha Svetoga, i pouzdavajući se u Marijin majčinski zagovor, žarko te zazivamo: pošalji svojoj Crkvi svećenika, hrabrih svjedoka tvoje bezgranične dobrote. Amen.

Vatikan, 1. listopada 1998.

 

 

Djevice Marijo, ponizna kćeri Svevišnjega, u tebi se čudesno ispunilo otajstvo božanskoga poziva. Ti si slika onoga što Bog ispunja u onome koji se u njega pouzdaje; u tebi je Stvoriteljeva sloboda uzvisila čovjekovu slobodu.

Onaj koji se rodio iz tvoje utrobe postigao je istim htijenjem spasiteljsku slobodu Božju i poslušno čovjekovo prianjanje. Zahvaljujući tebi, Božji se poziv konačno uskladio s odgovorom čovjeka – Boga. Ti, prvino novoga života, sačuvaj svima nama velikodušni «neka bude» radosti i ljubavi.

Sveta Marijo, Majko svakoga pozvanoga, učini da vjernici imaju snage s velikodušnom hrabrošću odgovoriti božanskom pozivu, i biti radosnim svjedocima ljubavi prema Bogu i prema bližnjemu.

Djevice, kćeri sionska, Zvijezdo jutarnja koja po Velikom jubileju vodiš korake čovječanstva prema budućnosti, usmjeri mladež novoga tisućljeća prema Onome koji je «Svjetlo istinsko, koje prosvjetljuje svakog čovjeka.»

Vatikan, 30. rujna 1999.

 

 

Sveti Oče, vječni izvore života i ljubavi, koji daješ da kroz čovjeka odsijeva sjaj tvoje slave i u njegovo srce stavljaš sjeme svoga poziva ne daj da itko, zbog našeg nemara, taj dar zanemari ili izgubi, već da svi mogu velikodušno hoditi prema ostvarenju tvoje ljubavi.

Gospodine Isuse, koji si na svome hodočašću putovima Palestine, izabrao i pozvao apostole i povjerio im zadaću da naviještaju evanđelje, poučavaju vjernike i slave bogoslužje, daj da i danas u Crkvi ne nedostaju brojni i sveti svećenici, koji će svima nositi plodove tvoje smrti i uskrsnuća.

Duše Sveti, koji posvećuješ Crkvu trajnim izlijevanjem svojih darova usadi u srce pozvanih na zavjetovani život duboku i snažnu želju za Kraljevstvom, da s velikodušnim i bezuvjetnim “da” stave svoj život u službu Evanđelja.

Presveta Djevice, koja si bez oklijevanja ponudila samu sebe Svevišnjem za ostvarenje njegova nauma spasenja, ulij vjeru u srca mladeži, da uvijek mogu biti revni pastiri, koji vode kršćanski narod putem života, i zavjetovane duše koje će u čistoći, siromaštvu i poslušnosti znati svjedočiti osloboditeljsku nazočnost tvoga uskrslog Sina. Amen.

Vatikan, 14. rujna 2000.

 

 

Oče sveti, pogledaj ovo naše čovječanstvo, koje čini prve korake na putu trećeg tisućljeća. Njegov je život još uvijek snažno označen mržnjom, nasiljem, tlačenjem, no glad za pravdom, istinom i milošću još uvijek nalazi mjesta u srcima mnogih, koji iščekuju onoga koji vodi spasenju, koje si ostvario po svome Sinu Isusu.

Potrebni su hrabri glasnici evanđelja, velikodušni službenici trpećeg čovječanstva. Pošalji svojoj Crkvi, molimo te, svete prezbitere, koji će posvećivati tvoj narod sredstvima tvoje milosti.

Pošalji mnoge zavjetovane muškarce i žene, koji će u svijetu pokazati tvoju svetost. Pošalji u svoj vinograd svete radnike, koji će raditi sa žarom ljubavi i, potaknuti Duhom Svetim, donijeti Kristovo spasenje sve do nakraj zemlje. Amen.

Vatikan, 8. rujna 2001.

 

 

Marijo, ponizna službenice Svevišnjega, Sin koga si rodila učinio te službenicom ljudskoga roda. Tvoj je život bio ponizno i velikodušno služenje. Ti si bila službenica Riječi kada Ti je Anđeo navijestio božanski naum spasenja.

Ti si bila službenica Sina, dajući mu život i ostajući otvorena njegovu otajstvu. Ti si bila službenica Otkupljenja, odvažno stojeći podno križa, pred ispaćenim Slugom i Jaganjcem, koji se žrtvovao iz ljubavi prema nama. Ti si bila službenica Crkve na dan Pedesetnice te svojim zagovorom silu Duha Svetoga nastavljaš pobuđivati u svakom vjerniku i u ovim našim teškim i nemirnim vremenima.

 

U Tebe, mlada kćeri Izraela, koja si upoznala slatki nemir mladog srca pred naumom Vječnoga Boga, s pouzdanjem svoj pogled upire mladež trećeg tisućljeća. Učini ih sposobnima da prihvate poziv tvoga Sina da čitav svoj život predaju za slavu Božju.

Daj im razumjeti da služiti Bogu ispunja srce zadovoljstvom i da se samo u služenju Bogu i njegovu kraljevstvu ostvarujemo prema Božjem naumu i život postaje pjesma slave Presvetome Trojstvu. Amen.

Vatikan, 16. listopada 2002.

 

 

Sine Božji, poslani od Oca ljudima svih vremena i iz svih krajeva svijeta! Zazivamo te posredništvom Marije, Majke tvoje i Majke naše: neka u Crkvi ne ponestane zvanja, posebno onih za potpuno posvećenje tvome Kraljevstvu.

Isuse, jedini Spasitelju čovjeka! Molimo te za našu braću i sestre koji su na tvoj poziv u svećeništvo, u posvećeni život i u misije izrekli svoj “da”. Neka se njihov život iz dana u dan obnavlja, te postanu živuće evanđelje.

Gospodine milosrdni i sveti, nastavi slati nove radnike u žetvu svoga Kraljevstva! Pomozi onima koje pozivaš da te slijede u ovom našem vremenu: daj da, motreći tvoje lice, radosno odgovore na divno poslanje što im ga povjeravaš za dobro svoga Naroda i svih ljudi. Ti koji si Bog i živiš i kraljuješ s Ocem i Duhom Svetim u vijeke vjekova. Amen.

Vatikan, 23. studenog 2003.

 

 

Gospodine Isuse Kriste, svečenićko je zvanje tvoja milost i tvoj dar. Rekao si kako je “žetva velika, a radnika malo” te pozvao moliti gospodara žetve neka “pošalje radnike u žetvu svoju”. Molimo te stoga, daj našoj Crkvi dovoljan broj svetih svećenika, redovnica i redovnika.

Pošalji anđele svoje neka čuvaju u srcima djece i mladih dragocjeno sjeme zvanja i pomozi im shvatiti veličinu tvoje ljubavi koju im nudiš u svećeničkoj službi.

Potiči roditelje neka nesebičnom ljubavnlju i s radošću rađaju i odgajaju djecu koja će biti spremna služiti Bogu, Crkvi i narodu. Blagoslivljaj one koje si izabrao i budi svjetlo onima koji ih poučavaju.

Blažena Djevice Marijo, kraljice apostola, spasenje kršćana, potkrijepi naše ponizne molitve pred Srcem svoga Božanskog Sina. Amen.

Dubrovnik, 06. lipnja 2003.

 

 

Gospodine Isuse, Dobri Pastiru, koji si darovao svoj život da bi svi imali život, podaj i nama vjerničkoj zajednici prosutoj po cijelom svijetu, puninu toga života i daj da postanemo sposobni svjedočiti ga i drugima naviještati.

Gospodine Isuse, podaj puninu svoga života svim osobama koje su Tebi posvećene, posvećene službi Crkve, nek budu radosne u svom darivanju, neumorne u svom služenju, velikodušne u svojoj žrtvi; i njihov primjer neka otvara druga srca da poslušaju i slijede Tvoj poziv.

Gospodine Isuse, podaj puninu svoga života kršćanskim obiteljima, da budu žarke u vjeri i u crkvenom služenju, te da pospješuju tako nastanak i razvoj novih posvećenih zvanja.

Gospodine Isuse, podaj puninu svog života svim ljudima, naročito mladićima i djevojkama koje pozivaš u svoju službu; prosvijetli ih kod izbora; podrži ih u vjernosti; učini da budu hrabri i spremni darovati svoj život po Tvom primjeru, da bi drugi imali život. Amen.

 

 

Za svećenička zvanja

Gospodine Isuse Kriste, veliki i vječni Svećeniče, žalosno je Tvoje Srce, kad vidiš ovce bez pastira. Zato u Tvoje ime i po Tebi molimo nebeskog Oca, da pošalje poslanike u svoju žetvu.

Isuse, ljubitelju čistoće, učini, da kršćanski roditelji odgajaju svoju djecu u duhu požrtvovnosti i da velikodušno daruju u Tvoju službu one, koje Ti pozoveš.

Učitelju apostola, odaberi i privuci između naše drage mladeži one, koji će nam prikazivati žrtvu svete Mise, dijeliti svete sakramente, te moliti i žrtvovati se za nas.

Dobri Pastiru, čuvaj ih od vanjskih i nutarnjih pogibelji i daj im ustrajnost u svetom zvanju, da postanu i budu svećenici po Tvojem presvetom Srcu. Neka puni vjere i ljubavi prema Tebi i Tvojoj svetoj Crkvi nesebično posvete sve svoje snage za održanje i širenje Tvojega kraljevstva u neumrlim dušama.

Majko Marijo, čuvaj naša sjemeništa, da iz njih izađe mnogo svetih svećenika, koji će našemu narodu sačuvati najveće blago svete vjere. Amen.

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2115
Ovaj mjesecOvaj mjesec21474
UkupnoUkupno7636352

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 76