dr. sc. Šimun Bilokapić

ŽIVOTOPIS 

Fra Šimun Bilokapić rodio se 9. prosinca 1964. godine, od oca Filipa i majke Pere, rođ. Pupić-Bakrač, u Udovičićima, općina Sinj (sada Otok). Osnovnu školu završio je u Udovičićima i Otoku a klasičnu gimnaziju u Sinju. Filozofsko-teološki studij završio je na Franjevačkoj visokoj bogosloviji u Makarskoj i na Katoličkomu bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, gdje je i diplomirao 1990. godine. Zaređen je za svećenika Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja, 29. lipnja 1991., u Splitu.

Bio je župni vikar u Sinju (1991.-1992.), tajnik Franjevačke teologije u Makarskoj (1999.), domagistar, a potom i magistar franjevačkih bogoslova Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja (1998.-2007.) i definitor Provincije (2003.-2006.). Redoviti je predavač na zaručničkim tečajevima koji se održavaju u Splitu.

Poslijediplomski studij završio je u Rimu, na Višemu institutu moralne teologije (Istituto Superiore di Teologia Morale - Accademia Alfonsiana) Papinskoga lateranskoga sveučilišta   (Pontificia  Universitas Lateranensis), gdje je, 1995., magistrirao, a 1998. god. obranio doktorsku disertaciju pod naslovom: Problemi morali riguardanti la violenza carnale con riferimento particolare allo stupro di massa nella guerra della ex-Jugoslavia (Moralni problemi vezani uz spolno nasilje s posebnim osvrtom na masovno silovanje tijekom rata u bivšoj Jugoslaviji), čime je stekao akademski naslov doktora moralne teologije. Dio doktorske disertacije objelodanio je u Rimu 1999. godine.

Predavao je kao vanjski suradnik na Katoličkomu bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu (1999.-2006.), a 2006. god. izabran je u suradničko zvanje višega asistenta, a 2011. godine izabran je u znanstveno-nastavno zvanje docenta pri Katedri moralnoga bogoslovlja.

Od 2007. god. predaje i na Visokoj zdravstvenoj školi Sveučilišta u Mostaru.

Član je Znanstvenoga vijeća liturgijsko-pastoralnoga časopisa Služba Božja.  

Održavao je predavanja na domaćim i međunarodnim znan­stvenim skupovima, sudjelovao u dvama znanstveno-istraživačkim projektima Franjevačkoga instituta za kulturu mira, predstavljao knjige, recenzirao knjige i članke za znanstvene časopise i zbornike znanstvenih skupova.

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2166
Ovaj mjesecOvaj mjesec65090
UkupnoUkupno7607591

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 46