Otok: Mlada misa fra Lukice Vojkovića
U župi sv. Luke u Otoku u nedjelju, 31. srpnja 2011. godine, mladu misu je slavio fra Lukica Vojković, koji nakon 10 godina “suše” nastavlja dugu tradiciju svećeništva u ovoj župi koja ima epitet “Malog Vatikana” zbog velikog broja svećenika i redovnica. Procesija se prema crkvi svetog Luke spustila iz Lukičina naselja Strana, a sve u dobrom raspoloženju uz molitvu i pjesmu. Na kraju procesije se nalazio naš današnji slavljenik, kojemu se i sunce s neba pomalo smješkalo.

I dok se crkva pomalo popunjavala, a veliki broj gostiju i uzvanika od svuda pristizao, veliki broj svećenika se pripremao za slavlje mlade mise. Pred sam početak misnog slavlja crkva je bila pretijesna da primi sva razdragana lica. Kada se procesija sa svećenicima iz crkvenog obora približavala crkvenim vratima nastala je tišina. Na samom ulazu u crkvu i do oltara Lukicu su dopratili njegov mladomisnički kum fra Petar Gulić i Sinjski gvardijan fra Bože Vuleta koji je bio propovjednik. Sreća se u jednom trenutku čak u crkvi mogla dotaknuti rukama, a sve je začinio i otočki velikižupni zbor pod ravnanjem č.s. Marije Beatrice Bakić koji je bio prigodno odjeven.

Otočki župnik fra Dalibor Grčić je uputio riječi zahvale i blagoslov na ovaj veliki dan za njegovužupu, pred početak mise. Nakon toga su Lukučini roditelji udijelili blagoslov našem novom pastiru.Treba kazati da je osim velikog broja mještana, svećenika i redovnica na misi bio i župan Splitsko dalmatinski Ante Sanader te gradonačelnik Metkovića Stipe Gabrić Jambo koji je sa velikim brojem svojih sugrađana došao na mladomisničko slavlje u Otok. Fešta se nakon slavlja u crkvi nastavila na SC Gola brda gdje se pod velikim šatorom gozbilo 700 ljudi, koje je zabavljao crkveni glazbeni zbor ”Zvjezdice” iz Metkovića, gdje je fra Lukica vršio službu đakona a sada nastavlja službu župnog vikara.

Solo nastupe su imale Andrea Šimunović , Andrea Puljević i Martina Živkušić.Još treba naglasiti da je fra. Lukičin slogan za ovaj veliki događaj bio “Sve mogu u onome koji mi daje snagu”.

Fra Lukica je rođen 1984. godine u Otoku, svečane zavjete položio je 8.listopada 2009.godine. Diplomirao je 5.svibnja 2011. godine na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu na temu Odnos između Isusa i kraljevstva Božjega u teologiji oslobođenja. Službu đakona vrši užupi sv. Ilije u Metkoviću. Fra Lukicu Vojkovića i dvojicu svećenika, fra Ivana Antu Rozića iz Stuttgarta i don Hrvoja Prnjaka iz Splita, nadbiskup Marin Barišić zaredio je za svećenike 26.lipnja također u Otoku u crkvi Sv. Luke.

Želimo obilje Božjeg blagoslova u daljnjem životu našeg mladomisnika, fra Lukice Vojkovića!

Tekst i slike: Petar Norac Kevo

(Izvor: www.glaszagore.com)

Fotografije: http://glaszagore.com/fotogalerija/mlada-misa/

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas329
Ovaj mjesecOvaj mjesec67910
UkupnoUkupno7610411

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 27