Bajagić: Održana područna skupština Frame

U subotu, 10. prosinca 2011. godine, održana je u Bajagiću područna skupština Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva Franjevačke mladeži (Frame) pod predsjedanjem Ane Mikulić, područne predsjednice, i fra Frane Doljanina, područnog duhovnog asistenta.

Na skupštini su sudjelovali delegati iz mjesnih bratstava: Bajagić, Imotski, Lovreć, Metković, Otok, Podbablje, Proložac, Runovići, Sinj, Split-Gospa od Zdravlja, Split-Gospa od Pojišana, Split-Sv. Obitelj, Vinjani i Vrgorac. Nedolazak na skupštinu opravdali su bratstva iz Dubrovnika i Zmijavaca.

Program je započeo pozdravima, molitvom Jutarnje i duhovnim nagovorom koji je održao fra Frano Doljanin. Na početku radnog dijela skupštine pridružili su se članovi nacinalnog vijeća Frame: Ivan Bambir, predsjednik, fra Milan Krišto, nacionalni duhovni asistent, Marta i Luca.

Nakon usvajanja Zapisnika proljetne skupštine koja je održana u Splitu u župi Sv. Obitelji (5. ožujka 2011.), pristupilo se izvještajima. O životu i radu područnog vijeća izvještaj je podnijela Ana Mikulić, predsjednica. Blagajnički izvještaj priredili su Antonela Petric i Martin Vrlić, a Petra Buljan je izvijestila o listu TAU. Mario Šiško je priložio izvještaj o radu za portal. Zatim su uslijedili izvještaji iz mjesnih bratstava abecednim redom. Delegati nisu u potpunosti čitali izvještaje koje su priložili nego su, uz pomoć ppt prezentacija, naglasili ono najvažnije.

Nastavak rada skupštine bio je nakon ručka i kratkog odmora. U nastavku je Perina Granić, područna voditelja formacije, održala kratko predavanja o početnoj i trajnoj formaciji u bratstvu. Potom su dogovarani termeni za buduće razdoblje. Susret je završio radom u skupinama.

Nakon završetka skupštine članovi nacionalnog vijeća imali su bratsko-pastoralni pohod Splitsko-mpodručnom vijeću Frame.

Domaćini susreta, članovi Frame Bajagić i njihov župnik fra Luka Banić, pripremili su hranu i piće za sve članove skupštine. Isto tako, pripremili su dvoranu i ostale potrebe za organizaciju susreta.

 

 

Najave

************

22. svibnja 2020. dva člana Splitsko-dubrovačkoga područnog bratstva OFS-a „Sv. Leopold Bogdan Mandić“ sudjeluju online na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata (odgođeno)

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKA POSTULATURA

**********************

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas636
Ovaj mjesecOvaj mjesec51065
UkupnoUkupno7736833

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 39