Imotski: Božićni čestitari i koncert KUD-a „Klek“

Kao i prijašnjih godina, tako su i ove godine naši čestitari - grupa djece pod vodstvom Vesne Ujević, naše angažirane župljanke - od sv. Stjepana do Bogojavljenja obilazili po gradu i prikupljali novac za misije i druge svrhe. Prije početka večernje mise u 18.00 sati naš gvardijan i župnik fra Zoran Kutleša predstavio je njihovo djelovanje ovih božićnih blagdana. Ove su godine skupljali novčanu pomoć za školovanje dvoje djece u Kongu, za izgradnju sjemeništa u Peruu i izgradnju centra za hagioterapiju u Ludbregu. Tijekom božićnih blagdana skupili su 21.000,00 kn za spomenute svrhe. Ovim putem zahvaljujemo svim ljudima dobre volje koji su svojim prilogom pomogli humanitarnu akciju naših čestitara.

Nakon večernje mise Vokalni ansambl KUD-a „Klek“ iz Ogulina održao je božićni koncert pod nazivom „Došli smo vas pohoditi“. Tijekom jednosatnog programa nazočni su vjernici mogli uživati u izvrsnim izvedbama starih božićnih popijevki iz Lijepe naše. Tako su nas izvođači, pod vodstvom mr. Joška Ćalete, vrsnog hrvatskog etnomuzikologa, pjesmom proveli po čitavoj Domovini, od Međimurja do Baranje, od Istre preko Like do dalmatinskih otoka.

Na kraju programa naš je gvardijan pozdravio sve nazočne, a posebno drage goste iz Ogulina. Istaknuo je kako zasigurno nijedan narod nema takvo bogatstvo božićnih popijevki kao naš hrvatski narod te je zahvalio pjevačima i njihovom voditelju što čuvaju to veliko hrvatsko duhovno blago.  

Nazočnima se obratio i voditelj Vokalnog ansambla mr. Joško Ćaleta, zahvalivši svima na lijepom gostoprimstvu. Na poseban je način zahvalio najzaslužnijem za održavanje ovog koncerta, gosp. Tomislavu Matkoviću, članu FSR-a u našoj župi, idejnom začetniku i organizatoru ovog događaja.

Nakon koncerta za članove KUD-a „Klek“ organizirana je večera u samostanskom blagovalištu, gdje se nastavilo s pjesmom i veselim druženjem. 

Fotografije 

Tekst i fotografije: fra Kristian

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas955
Ovaj mjesecOvaj mjesec63879
UkupnoUkupno7606380

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 64