Split-Mertojak: Bogoslovi svjedočili o duhovnom pozivu

U  četvrtu nedjelju kroz godinu 29. siječnja 2012. god. na poziv don Vjenceslava Kujundžića, župnika župe sv. Josipa na Mertojaku u Splitu , mala grupa fratara s Trstenika proslavila je Svetu misu s narodom u župnoj crkvi.

Magistar bogoslova fra Domagoj Runje i bogoslovi fra Ante Batinović, fra Lazar Perica, fra Filip Pražen, i fra Ivan Vuletić  svojom su nazočnošću, zajedno sa simpatičnim dječjim župnim zborom,  unijeli malo „nemira“ u uobičajeno nedjeljno slavlje s Gospodinom župljana župe Svetog Josipa.

U homiliji fra Domagoj je posebno govorio o duhovnom pozivu i naglasio kako bi svaki čovjek trebao, poput svetog  Franje Asiškoga, slušajući Božju riječ prepoznati što Bog od njega hoće i spremno se odazvati Božjem pozivu. 

Na osnovi  drugog čitanja iz 1 Kor 7 istaknuo je kako nema više ili manje vrijednog životnog poziva te da je život u braku jednako vrijedan kao i u celibatu. Međutim, ovaj posljednji način života o kojem govor apostol Pavao u svojoj poslanici  vezan je uz dar posebnog duhovnog poziva. To je poziv na nasljedovanje Isusova načina života koji je bio sav usmjeren na dovođenje svih  ljudi u zajedništvo s Bogom. Stoga, ako tko prepozna u sebi ili kod drugih taj dar koji ga oslobađa vezanosti uz jednu osobu da bi mogao jednakom ljubavlju služiti svima ljudima, dužan ga je poštivati i podržavati. U tom smislu na koncu je  fra Domagoj pozvao sve vjernike da podrže sve Bogu posvećene osobe svojom molitvom.

Na kraju euharistijskog slavlja o svom duhovnom pozivu posvjedočili su pred okupljenom zajednicom fra Ivan i fra Lazar, koji su ukratko iznijele svoje životne priče i način na koji su doživjeli Boga u svome životu.

Narodom posve ispunjena crkva pjesmom se zahvalila Stvoritelju,  dok smo im mi neopazice „oteli“ župnika i otišli na zasluženi nedjeljni ručak.

Mir i dobro!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas213
Ovaj mjesecOvaj mjesec213
UkupnoUkupno7615091

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 28