Prugovo: Nadbiskup posvetio crkvu sv. Ante

Mons. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup, posvetio je crkvu sv. Ante Padovanskog u župi Prugovo u nedjelju 18. ožujka 2012. godine.

Na početku slavlja fra Miro Modrić, župnik, pozdravio je o. Nadbiskupa, gvardijana samostana Gospe od Zdravlja fra Marka Durana, braću svećenike, vjernike i prijatelje župe. U obredu posvete crkve pomagali su dr. fra Domagoj Runje, magistar, i franjevački bogoslovi.

Nadbiskup je u propovijedi usporedio gradnju i posvetu Hrama u Jeruzalemu s gradnjom i posvetom crkve u župnoj zajednici i odgovornost svake generacije za njezino njegovanje. Osim toga, naglasio je da je još važnije srcem čuvati vjernost Bogu kojemu smo krštenjem posvećeni. Njegov smo Hram ako pravednost i ljubav za ljude boravi u nama i ako ne sudimo druge jer „Bog nije poslao Sina na svijet da sudi svijetu, nego da se svijet spasi po njemu“ (Iv 3,17

Župna Crkva sv. Ante Padovanskoga u župi Prugovo podignuta je 1880. g. u sredini sela, kraj glavne ceste i uz staro groblje s kapelom – nekadašnjom župnom crkvom. Iako je od tada nova crkva mudro i s ljubavlju obnavljana, njegovana i održavana, u posljednjih nekoliko godina 'molila' je još jednu obnovu. Zato je, zalaganjem župljana i više prijatelja, obnovljen krov crkve, vanjska i unutarnja elektro-instalacija i rasvjeta, kao i cjelokupni njezin interijer.

Na završetku slavlja fra Miro je zahvalio o. Nadbiskupu što je posvetio crkvu. Zahvalio je svim župljanima i drugim vjernicima koji su nesebično, ustrajno i s ljubavlju sudjelovali u obnovi crkve. U obnovi crkve sudjelovali su Županija Splitsko-dalmatinska, Općina Klis, grad Solin i općina Dugopolje.

Fotografije 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas951
Ovaj mjesecOvaj mjesec70945
UkupnoUkupno7613446

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 45